KOTELETTER I RIS

I min barndom pleide min mor av og til servere en rett som het “Orientalske koteletter i ris”. Hun hadde funnet oppskriften i en kokebok, og den falt i smak hos alle i familien. For min del havnet den på listen over favorittretter, og jeg lager den selv, den dag i dag.

I går hadde jeg min mor på besøk, og kom på at jeg skulle lage denne middagsretten, spesielt siden hun var her. Og hun lager ikke så mye mat selv lenger, så jeg regnet med at det var en stund siden hun hadde spist denne.
Og nam nam så godt det var ♥

Jeg fikk lyst å dele oppskriften. Den er jo så enkel og god 🙂

 

KOTELETTER I RIS

4 magre svinekoteletter, eller 8 fårekoteletter (selv brukte jeg nakkekoteletter akkurat denne gangen)
1/2 ss smør
Salt, pepper 
2 løk eller 2 purrer
2 ss smør eller margarin
2 1/2 dl ris
4 ss tomatpuré
4-6 dl buljong

Brun kotelettene raskt i smør eller margarin. Ha på salt og pepper etter bruning.
Skjær løken i ringer og stek den.
Legg kotelettene med løken i en romslig ildfast form, og dekk med et tykt lag ris. Hell på buljong eller kraft, blandet med tomatpuré.
Ha på salt og pepper og dekk til med aluminiumsfolie. Sett formen inn i oppvarmet ovn, 225 grader.

La det hele koke langsomt en drøy time. Spe med mer vann om nødvendig. Risen skal svelle helt ut.

Server gjerne med en god salat 🙂

 

#middag #koteletter #ris #løk

6 kommentarer
    1. Hei Eva 🙂 Heldig jeg som leste bloggen din før handlerunden, var helt blank når det gjelder søndag middag, men da blir det “Eva’s koteletter i ris”. Jeg får vel spandere 5 koteletter jeg da, så får vi en hver, he he. Lager en god salat til, da blir alle gode og mette 🙂 Ha en fin helg og kos deg <3

    2. Dette skal jeg notere,det så sååå godt ut 🙂
      Pleier bare å steike kotelettene å ha poteter og grønnsaker til 🙂 Dette her kan jo brukes som en lørdagsrett også…Nam:)
      Ha ei super helg <3

    3. Lene S.: Så kjekt at du fant denne retten…kan virkelig anbefales 🙂 Håper dere alle synes det smaker 🙂 Hjemme hos meg liker ikke datteren min retten så veldig godt, men det tror jeg er fordi hun ikke liker at risen er innkokt i tomatsausen 🙂 Hun liker heller ikke risottoen jeg lager, som jo er litt av samme prinsippet 😉

      Tror nok dere blir mette ja. Risen er jo mektig i seg selv 🙂 God apetitt da, og god helg til deg og dine <3

    4. annebe: Ja, denne retten passer godt som lørdagskos, helt enig i det 🙂 Og det fine er at den lager seg jo stort sett selv. Det er kun kotelettene og løken som skal stekes litt, men når alt er i formen, så er det jo bare til å finne på andre ting å gjøre imens 🙂

      Ha en kjempefin helg du også <3

    5. passion4lifeandtravel: Ja, dette er en veldig god og enkel rett, som passer seg selv i ovnen 🙂 Takk for kommentaren på denne, for nå fikk jeg påminnelse, og fikk lyst til å lage den i dag <3

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg