EGGEPLOMMEKAKER (popcornkaker)

Jeg satt og funderte veldig på hva jeg skulle bruke alle eggeplommene til, etter jeg hadde bakt kokosmakroner. Og så begynte jeg å søke litt på nett etter noe som kunne brukes. Og da fant jeg inne i et forum, en som hadde lurt på det samme. Og fått en kjapp oppskrift fra en som hadde lest søket.

Jeg gadd ikke lete mer, for det så ut til å være akkurat det jeg trengte.

Men faktisk, så vil jeg nesten kalle det for Popcorn kaker, for de popper litt, nesten som popcorn. Og de er tørre og smelter på tungen…omtrent som marengs.

EGGEPLOMMEKAKER (POPCORNKAKER)

2 eggeplommer
250 g melis
1/4 ts hjortetakksalt

Rør sammen til en fast deig, rull til en pølse og skjær i passe biter. Rull bitene til klinkekulestore kuler, legg på bakeplate, og trykk dem litt på toppen.
Stek dem ca. 15 minutter på ca. 160°-170° grader.
De popper litt utover, nesten som popcorn. Og de skal ikke bli brune. De blir tørre, og smelter på tungen.

Da jeg bakte dem, synes jeg det var for lite med 2 eggeplommer, så jeg hadde oppi en til. Og deigen tørker fort, så man må trille kulene raskt…og gjerne myke opp hver lille deigklump, sånn at ikke kulen sprekker når du triller.

Ha en riktig god bakedag 🙂

 

 

#julebakst #jul #eggeplommekaker #eggeplommer #popcorn #advent #julekos #bakedag #melis #glutenfri #glutenfritt 

 

13 kommentarer

Siste innlegg