SJOKOLADEKAKE ALÁ CAFÉ STING

Det hender jeg surfer rundt på nettet, og finner gode oppskrifter som jeg får lyst til å prøve. Men ofte glemmer jeg det ut når anledningen endelig kommer og jeg kunne trenge akkurat DEN oppskriften.

Men nå når jeg skulle bake til min datters bursdag, husket jeg en kake jeg hadde kommet over bare noen få dager tidligere. 

Jeg har faktisk bakt flere ting som jeg har funnet på det nettstedet (Det søte liv), og det blir som oftest veldig smakfullt og delikat.

Her byr jeg på min variant av en sjokoladekake jeg fant der 🙂


SJOKOLADEKAKE ALÁ CAFÉ STING

Kaken:
125 g smør
1 dl vann
3 ss kakao
1 ts vaniljesukker
4 egg
250 g sukker
150 g hvetemel
3 ts bakepulver

Sjokoladekremen:
2 egg
1 dl kremfløte
135 g sukker
50 g kokesjokolade
125 g smør
1 ts vaniljesukker

Pynt:
Raspet mørk kokesjokolade
Selv brukte jeg hvite sjokoladestjerner, siden det var en bursdagskake.

Smelt smør i en kjele og tilsett vann, kakao og vaniljesukker. Ta kjelen av platen og pisk inn 4 eggeplommer med elektrisk mikser. Ha så i sukker, mel og bakepulver. Rør deigen glatt og klumpfri.
Pisk eggehvitene til hvitt skum, og vend inn i røren til slutt.

Ha røren i en rund form (24 cm) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca. 45 minutter.
Avkjøl kaken i formen.

Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i 2 bunner (jeg delte den i 3).

Sjokoladekremen lages ved å ha kremfløte, egg og sukker i en kjele. Gi blandingen et oppkok under omrøring. Ta kjelen av platen, og rør inn oppdelt kokesjokolade, til sjokoladen er smeltet. Ha så i smør i biter, og vaniljesukker. Rør til smøret har smeltet og blandingen er glatt og klumpfri. Kremen er flytende på dette tidspunktet. Sett kjelen med krem i kjøleskapet i minst 2 timer. Pisk den så opp med elektrisk mikser, til den blir lys og luftig. Den stivner og blir mer fyldig når den piskes.

Fyll og pynt kaken med sjokoladekremen. Og dryss over raspet sjokolade eller annen pynt på toppen. 

Jeg laget kaken i en hjerteform, som kanskje var litt mindre enn 24 cm. Det gikk veldig greit det også, og ble da høy og fin og ga 3 lag med kake og sjokolade 🙂

Kaken er holdbar i kjøleskap, og jeg synes faktisk den ble bedre etter et par dager. Den kan også fryses.

 

 

#sjokoladekake #bakst #sjokolade #kake #bursdag #selskap #godt #smak

12 kommentarer

Siste innlegg