KJØLESKAPSGRØT

Den nye frokostfavoritten her i huset er kjøleskapsgrøt. Eller chiapudding som jeg også har hørt nevnt. Ingrediensene er stort sett de samme, med små variasjoner.

Det finnes flere oppskrifter på nettet, og flere varianter. Jeg har så langt falt for denne som jeg her viser oppskrift på. Og med tiden skal jeg prøve litt variasjoner jeg også 🙂
Toppingen er jo valgfri, men her i huset er forskjellige bær det som gjelder akkurat nå. Men jeg har også lyst å forsøke raspet eple og kanel, som jeg har sett et forslag på. Pluss mange flere 🙂
Denne retten smaker nesten som en dessert, og er full av fiber.
Det blir en god frokost eller lunsj dette her 🙂

KJØLESKAPSGRØT

1 dl havregryn
1 dl gresk youghurt naturell
1,5 dl melk
1 ss chiafrø
1/2 ts vaniljepulver
1/2 ts kanel
1 klype salt
1 ss flytende honning

Rør sammen havregryn, gresk youghurt, melk og chiafrø.
Tilsett vanilje, kanel, salt og honning, og bland godt.
Ha dette i en skål eller glass. Dekk til med plastfolie eller lokk. Settes i kjøleskapet over natten.
Mens dette står kaldt, vil chiafrøene og havregrynene svelle opp, og dette vil skape en myk og god grøtkonsistens i løpet av timene i kjøleskapet.

Når du skal servere den ferdige grøten, rører du rundt, og topper med frukt, bær, eller annet sunt og godt med søt eller frisk smak.

God appetitt ♥

 

 

#frokost #grøt #chiafrø #frukt #bær #havregryn #youghurt #melk #mat

 

 

24 kommentarer

Siste innlegg