BYGG – FRODITHS FOTOUTFORDRING

Dag 7 er det ordet Bygg vi skal tolke i Frodiths utfordring.

Og det første jeg tenkte på når jeg så ordet, er kornet bygg. Men jeg er veldig dårlig på akkurat sånne ting, og de største kornåkrene her i distriktet er sikkert hvete og sånt, uten at jeg skal si noe veldig sikkert om akkurat det da. For som sagt, jeg er dårlig på det. Og så er jo heller ikke årstiden her til å ta bilde av kornaksene 🙂

Bygg…å bygge… Man kan jo bygge mye. F.eks. man kan bygge relasjoner, man kan bygge kjærligheten, man kan bygge livet sitt. Det er uante muligheter i det ordet. Og barna er jo veldig flinke til å bygge fine bygg i Lego.

Men den mest brukte betydningen av ordet er kanskje bygg, som i bygning. Eller som i byggebransjen.

Og det var altså der løsningen kom til meg.

Bygget på dette bildet har nok gitt en del lykke oppigjennom tidene, uten venterom. I 1906 startet Sandnes Kamgarn Spinneri opp her i bygget, og ga jobb til mange. Og så klart, det er mye lykke i å ha en jobb. På motsatt side av gaten ligger bygget som rommet Sandnes Uldvarefabrikk, som ble startet i 1888. I 1975 slo disse to fabrikkene seg sammen, men markedsførte seg videre med hver sine varer i flere år.

Mye har skjedd siden den gang. Fabrikken(e) ble etterhvert flyttet til litt mer ut på landet, og heter i dag SandnesGarn, som er et velkjent merke både her til lands og utenlands 🙂

I dette gamle og ærverdige bygget hvor Sandnes Kamgarn Spinneri startet opp, er det nå Sandnes Kulturhus som holder til. Men akkurat i skrivende øyeblikk har de midlertidig flyttet ut, da det er oppussing på gang. Så dette er byens stolte Storstue når alt igjen er ferdig utpå høsten engang.

Da gjenstår å ønske dere alle en riktig fin tirsdag videre ♥

16 kommentarer

Siste innlegg