KRONISK UTMATTET

Ja, det er meg det.
Jeg er kronisk utmattet.

Det er jo ikke noen hemmelighet. Men jeg tror jeg har misforstått meg selv litt. Eller min helsesituasjon.

For jeg trengte jo noe å fylle dagene med. Så lenge jeg ikke jobber. Og da har jeg jo funnet masse kjekt. Både sosiale ting, og fysiske aktiviteter.

Og så har jeg jo tenkt som så, at når jeg fyller dagene med ting som gir meg glede, så må jeg vel få litt energi etterhvert. Det må vel gi et lite overskudd. På sikt i alle fall.

Men jeg har tatt feil.

Det er ikke sånn dette fungerer.
Er man kronisk utmattet, så hjelper ikke noe.


I dag ligger jeg på en sterk 9’er, på grensen til 10. Jeg er utkjørt, og kroppen verker. Jeg hadde noen planer, men heldigvis ble den ene planen kansellert og utsatt til en annen dag. Den andre planen skal jeg holde fast på.

Jeg har kommet til, at noen få ting skal jeg gjøre fast, selv om det sliter meg ut fysisk. Det er å gå tur hver dag, og å være sosial. For disse tingene gir meg mental energi. Men jeg har måttet trappe ned masse. Spesielt de sosiale tingene har jeg trappet veldig ned. Og jeg kjenner at jeg må fortsette med det, å trappe litt mer ned.

Jeg trenger noe stabilt. Jeg trenger støtte, kjærlighet, og omsorg. Det mangler jeg i livet mitt. Kanskje ville det ha hjulpet meg litt. Det er en teori i alle fall. Jeg tror nok at ting kanskje ville falle litt mer på plass med en mann i livet mitt. Ikke for at jeg skal bruke han til å gjøre de tingene jeg selv ikke får gjort. Men fordi jeg trenger aksept og følelsen av at noen er glad i meg, og bryr seg. Og så trenger jeg selv en å være glad i. En som jeg kan øse min voksenkjærlighet ut til 🙂

Jeg er enormt sliten. Hver eneste dag. Og jeg blir ikke bedre.
Så jeg har trappet ned mye, og må trappe ned mer.
Jeg har trappet ned blogging. For også det tapper meg for energi. Selv om jeg elsker å skrive, og elsker å dele bilder.
Jeg tar lite bilder for tiden. Kun litt med den nye mobilen min. Men også det er lite, i forhold til tidligere.

Og så har jeg bestemt at jeg må bytte fastlege. Jeg har tenkt på det før, og har tenkt mye på det i det siste.
Og i dag fikk jeg endelig gjort det. Og til mitt lykketreff, så fant jeg den legen jeg ville ha, som jeg har sett etter før på listen. Men han har ikke stått der før nå. Og heldigvis hadde han flere ledige plasser.
Da byttet jeg både for meg selv, og for min datter.

Jeg tror kanskje det kan utgjøre en fordel, å ha en fastlege som ser på meg med nye og unge øyne, og som kanskje kan være interessert i å forfølge saken. En som er såpass nyutdannet, at ting står friskt i minne.

Jeg håper i alle fall det.

Nå skal jeg ta meg en bitteliten hvil, før jeg skal ut og gjøre noen ærender.

#kroniskutmattelse #utmattelse #kronisk #helse #sykdom #energi