NY PC

Endelig er dagen her, og jeg kan ta i bruk ny bærbar PC.

Det har vært frustrerende å være uten den gamle bærbare, som begynte å gå ifra hverandre. Jeg sendte den inn i et forsøk på å få reparasjon på garantien, men det godtok de ikke. Så da ble det noen uker uten, mens jeg brukte en stasjonær PC jeg har stående i kjelleren.

Det var både slitsomt og ubekvemt. Og av og til ganske kaldt. Så det var ikke mye jeg var der, for å si det sånn.

Men nå er jeg på nett oppe i stua mi igjen, med ny og fin Acer bærbar PC på fanget.

Utrolig kjekt å igjen kunne sitte bekvemt og ha et verktøy som faktisk fungerer strålende. Jeg har virkelig savnet det. Men nå gleder jeg meg til igjen å sitte og kose meg med å lese blogg, og å skrive blogg.

Men det blir ikke i kveld. I kveld skal jeg bli kjent med PC’en.

Jeg er hoppende glad nå, dette blir en god helg. Jeg begynner å bli frisk fra den leie forkjølelsen, og med kjæresten på besøk, og ungene i hus, og ny PC i mitt eie, så er alt bra 😀

Ønsker alle sammen en riktig god helg ♥ Og til dere som skal på treff i morgen, kos dere masse ♥

 

DET BLIR IKKE BLOGGTREFF PÅ MEG I HELGA

Jeg som hadde gledet meg sånn til bloggtreff, må rett og slett trekke meg 🙁

Jeg hadde gledet meg til tur med kjæresten også. Vi skulle ha hele helgen der på den siden av landet. Men nå er vi begge to satt ut av spill for en stund.

Pål brakk foten da vi gikk på tur for halvannen uke siden. Og denne uken her ble han operert. Så han kan jo selvsagt ikke kjøre bil. Og jeg med min ME kan ikke basere meg på å kjøre hele den strekningen alene, og i alle fall ikke når jeg i tillegg har fått en lei forkjølelse og har vært sengeliggende i flere dager nå. Dermed går hele helgeturen i vasken for denne gang.

Det er jo sånne ting vi ikke kan bestemme over selv dessverre. Skader og helse er jammen ikke lett å planlegge gitt.

Da jeg tok avgjørelsen sent i går kveld, kjente jeg en sånn vond klump i magen. Det er trist å gå glipp av noe jeg har gledet meg til. Men jeg regner jo med at det kommer flere anledninger til treff 🙂

Jeg får heller friskne til, og nyte helgen i egen by. Det er jo fint det også, selv om det er på andre kanten av landet 🙂

Men til alle dere som skal på treffet: Kos dere masse masse ♥ Og send gjerne noen tanker til meg også 🙂 Jeg skulle veldig gjerne vært med dere.
Klem ♥

 

#sykdom #skader #helse #reise #treff

GANSKE KJAPT INNOM

God morgen ♥

Her i gården er det sengeleie som teller nå om dagen. Jeg har fått en lei forkjølelse. Og så er jeg litt sånn at når jeg blir forkjølet eller annet, så blir det en ordentlig manflu. Jeg tenker at det må være pga kombinasjonen med ME. Jeg blir i alle fall sykt dårlig.

Men jeg forsøker å være litt oppegående også, sånn at jeg i alle fall får se litt dagslys, får i meg litt mat og drikke, og kikke innom her på nettet.

Det blir dessverre ikke lest så mye blogg som jeg liker. Men er innom og titter litt da. Skriver ikke så mye. Har besluttet at denne gamle PC’en jeg nå bruker, er så himmla treg at jeg bare MÅ få kjøpt meg en ny bærbar. For denne er ikke bærbar, og det er ikke den store komforten å sitte her og lese og taste. Jeg blir fort sliten. Så nå har jeg satt ungene i gang med å finne en bærbar PC som passer til meg og min bruk 🙂 Og den skal kjøpes så fort som råd er 🙂

I går skrev jeg om bomsaken og bomgruppekrangelen som er. Og jammen har ting eskalert etter det. Det har faktisk blitt ganske stygt. Deler av pressen skriver usaklig og løgnaktig, ganske alvorlig faktisk, og den store bomgruppen hevder sin uskyld og kaster skylden over på vår lille gruppe, som ikke engang var startet når all uhyggen skjedde for et halvt år siden. Så det er kaotisk hett for øyeblikket.

Og hett ble det plutselig for meg også, da jeg ble spurt om å være med som administrator? Jeg takket ja, men er som sagt sengeliggende, så jeg svever litt i bakgrunnen mens jeg forsøker å sette meg inn i alt sammen. Det er mye å gape over, for å si det sånn 😉 Så jeg følger med i samtaler, men orker ikke å delta så mye selv enda. Jeg må først bli frisk fra denne forkjølelsen. Og så har jeg jo den berømmelige hjernetåken også, så hvordan jeg skal få dette til blir spennende 😉

Jeg håper å bli litt mer husvarm der etterhvert, og kan gå på med en klar agenda 🙂 Spennende tider i alle fall. Og jeg føler jo at jeg lever når jeg har noe å være opptatt av 🙂

Men nå skal jeg spise litt frukt og drikke litt te, og komme meg i seng igjen etterpå. For nå er jeg passe skjelven i hendene og kaldsvetter her jeg sitter.
Og ja, så må jeg også legge til at jeg dessverre ikke får kommet meg på bloggtreff til helgen 🙁 Det føltes faktisk som en krise når jeg måtte innrømme det for meg selv, at det ikke var mulig å få til. Men helsa er for dårlig rett og slett. Og han som skulle være med meg og kjøre og sånt, har brukket foten og er nyoperert, så da ble det enda vanskeligere. Så jeg får satse på at det kommer nye treff jeg kan være med på. Kos dere masse dere som skal på treff ♥ Klem til alle fra meg ♥

Ønsker alle en herlig dag ♥

 

 

 

 

 

BOMGRUPPEKRIG

Det skjer stadig noe interessant i bommotstandsmiljøet.

Blant annet krig og krangel mellom de forskjellige bommotstandsgruppene.

Selv har jeg ligget litt lavt i terrenget i det siste, og ikke vært med på demonstrasjoner eller noe. Dette fordi jeg har slitt med så mye annet med helsen og alt.

Men nå begynner jeg faktisk å bli ganske så provosert. For det har seg jo sånn at når det er noe man brenner for, og det finnes flere grupper i kategorien på Facebook, så blir man gjerne medlem i disse gruppene. Jeg har ikke valgt å være medlem i så mange av disse bomgruppene, selv om jeg har engasjert meg ganske mye. Jeg ble blant annet intervjuet på TV. Og sånt orker man ikke om man ikke virkelig brenner for en sak. Mine medlemsskap var i den største av disse gruppene, og en annen gruppe de knyttet seg til. Dette fordi det her ble arrangert aksjoner blant annet.

Nå den siste tiden har det dukket opp en ny gruppe. Den var hemmelig til å begynne med, men det skulle bare være i startfasen. Nå er ikke gruppen hemmelig lenger. Så jeg kan ikke fatte hvorfor den omtales som en hemmelig gruppe når den ikke er hemmelig? Er mye rart man ikke skal forstå. Men er jo sikkert greit å omtale den som hemmelig, siden alle da vet hvilken gruppe man snakker om, ikke sant? 😉

Jeg meldte meg inn i den nye gruppen mens den var hemmelig. Dette fordi jeg fikk kjennskap til den via en venn som var venn med en av administratorene. Gruppen er en utbrytergruppe fra den største bomgruppen her på Sør-Vestlandet.

Og så ble ting endret i den hemmelige gruppen som jeg forsto at planen var, og den var ikke hemmelig lenger. Og da skjer det plutselig interessante ting.
Den største bomgruppen, som var den første jeg meldte meg inn i, føler seg forulempet, og mener at den hemmelige gruppen har en dårlig agenda. Agendaen i den nye gruppen er å ha mer aksjoner, mens den store gruppen har trappet litt ned på det, og har mer et politisk fokus. Noe som irriterte meg grønn i utgangspunktet. Fordi politikk er en ting, men jeg tror ikke man løser denne saken med politikk. Det er nok krangel i de politiske kretser. Her snakker vi jo tross alt om en sak som berører mennesker fra alle politiske kretser. Dermed burde man holde seg til sak, og ikke blande politikk inn i dette. Dette er folket….og folket ønsker ikke bom!

Så skjedde følgende: Den store bomgruppen besluttet å ekskludere medlemmer som var medlem i begge gruppene, for de ønsket ikke å bli forbundet med utbrytergruppen, den hemmelige vet du.
Og vips, så er jeg kastet ut fra den store gruppen.

Og det er da jeg blir så himmla provosert. For jeg har jo faktisk lagt store deler av sjela mi i den store gruppen. Jeg har vært et aktivt medlem. Jeg har møtt opp på over halvparten av demonstrasjonene. I allslags vær. Jeg har hatt med plakater, og ropt og vært med. Til tross for helsa. Til tross for at jeg noen ganger ble sengeliggende etterpå. Fordi saken er viktig for meg og mine.

En gang, det var nok siste gangen jeg gjorde noe i den gruppen, skrev jeg et innlegg som kritiserte at så få engasjerte seg. Jeg fikk MYE pes på det. Reaksjonene var sterke, og mange følte seg truffet. Jeg vet at det ble lagt merke til av dem høyere opp i gruppens hierarki. Og jeg fikk et lite navnløst stikk i et annet innlegg av gruppens leder. Men for å være helt ærlig, så gikk det ikke innpå meg bittelitt engang. For reaksjonene på mitt innlegg viste at mange hadde dårlig samvittighet, og det var bekreftelse nok for meg.

Uansett var hele den saken en bekreftelse for meg at ting nå skulle dysses ned, man skulle ikke engasjere seg i aksjoner, aksjoner ble mangelvare, og jeg følte ting holdt på å dø ut.

Og så kommer den nye gruppa, med intensjoner om å ha flere markeringer og demonstrasjoner. Og da melder jeg meg jo så klart inn der. Selv om jeg sliter med å være med på ting nå for tiden. Det kan jo endre seg senere.

Og så er da takken fra den store gruppen å kaste meg ut. Det er takken for at jeg har stilt opp i tide og utide, og vært lojal mot saken og et aktivt medlem. Ikke bare ble jeg kastet ut, jeg ble også blokkert.

Noe så barnslig. Det er jo på et lavt fjortis-nivå dette her jo. Jeg skjønner ikke at såkalt voksne folk holder på sånt? Det er vel en personlig sak hvilke grupper man vil være i på Facebook.

Jeg som er glad i foto, er jo også med i flere fotogrupper. Skulle de begynne å blokkere meg bare fordi jeg melder meg inn i en “konkurrerende” fotogruppe? Hvor er fornuften i det?

Og når det jo gjelder bom, så handler det jo om en sak. En felles sak, et felles mål. Så hvorfor skal man ikke kunne være medlem i flere grupper og jobbe mot samme mål?

Er det rart det er krig i verden?!

I går var det demonstrasjon på Klepp. Der skulle kommunestyret stemme for eller imot bompenger. De har tidligere vært for, i går gjorde de retrett, og stemte mot. Se det, det nytter å demonstrere og vise motstand.
Og det var etter dette at skittkastingen begynte, da ordføreren i dette møtet fortalte at hun og familien var blitt utsatt for hets for et halvt år siden, pga sin bomstøtte. Og så er det her hvor den store bomgruppen legger skylden på den nye bomgruppen nå, som bare er sånn ca 3 uker gammel. Hvor er logikken?

Saken er nok heller at det er en eller to personer som har skyld i hetsen, men det er viktig å skjære alle over samme kam ikke sant? Siden en person velger å være stygg med en annen person, så skal alle sammen få skylda? Mhm….det er visst sånn det fungerer.

Det er nå engang sånn også, at politikere må tåle mye, fordi de banker gjennom sine meninger og saker som ikke alltid er av det populære slaget. Men å ty til vold og annet stygt mot dem er jo ikke riktig uansett. Det er ikke voksent gjort på noen måte. Jeg vet ikke engang om det er sant det ordføreren beretter. Men en ting som er sant, er at politikere har en tendens til å love og lyve i samme setning. Noe som er veldig leit, og ganske utbredt. De har til og med lov til det. Det er det grusomste. Så jeg føler vi er satt tilbake til middelalderen eller noe sånt, både når det gjelder takt og tone og pengeinnkreving.

Og nå også i bomaksjonsmiljøet!

Jeg vet ikke riktig om jeg skal bruke så mye mer energi på bomsaken, i alle fall ikke nå når det har kommet en splitt og hersk mentalitet inn i det hele. Jeg er redd for å gå på en ordentlig smell som forverrer helsa mi. Jeg har lyst at vi alle skal jobbe mot et felles mål, i fred og fordragelighet. Det er ønskedrømmen. Men jeg klarer ikke helt å holde meg unna, fordi saken er så viktig, ikke bare for meg, men for mange mange andre også. Så jeg får se hva jeg bestemmer meg for.

Akkurat nå er jeg mer eller mindre sengeliggende med forkjølelse også. Har en hals som er hoven og sår, og en stemme som såvidt klarer å karre seg ut. Så jeg forholder meg til skriving i dag, så sparer jeg stemmebåndet til en annen gang 🙂

Ha en fin dag ♥

 

DETTE HAR JEG ØNSKET MEG I MANGE ÅR

Endelig er det ting som begynner å falle på plass.

Jeg har i flere år hatt et ønske om å gjøre inngangspartiet til hjemmet mitt mer innbydende og hyggelig, men så har jeg ikke helt orket å få det gjort. Det krevdes å fjerne tunge urner med trær oppi, og det så jeg ikke syn på. Så nå har jeg fått hjelp av Pål til det, og så har jeg vært og kjøpt et lite kafésett og litt blomster, og vips ser alt litt mer innbydende ut ♥

Det eneste som gjenstår nå er å vaske urnene ordentlig utenpå, og litt av veggen også, så skal det bli riktig så fint og hyggelig.

Jeg kjøpte en solcellelampe til å ha på bordet, og når mørket faller på, lyser den så fint, og det ser så koselig ut ♥ Svanen har jeg arvet, men denne blomsten var finere i gartneriet enn akkurat oppi svanen. Så etterhvert, hvis den ikke blir litt fyldigere, bytter jeg den ut med en annen blomst. Det er jo ikke noe problem.

Nå er det koselig å komme hjem etter å ha vært ute på noe. Og jeg føler en god ro med å vite at det ser hyggelig ut her 🙂

Liker du å ha litt hyggelig miljø utenfor inngangsdøren?

 

#interiør #pynt #hage #gårdsrom

GLASSBRIKKER OG FORSTØRRELSE

Jeg skrev i et innlegg for en stund siden at jeg hadde gjort en bestilling. Bestillingen gjaldt bildeprodukter av et bilde jeg hadde tatt med mobilen.

Jeg ble faktisk så fornøyd med disse tingene når de endelig var ferdige, at jeg rett og slett må klype meg litt i armen.

Sånn ser glassbrikkene ut. Jeg ble godt fornøyd, og tenker at de kan passe inn flere steder.

For det er jo engang sånn at når man har en hobby som fotografering, så er det jo litt dumt når man knipser bildene, og så blir de gjemt bort i ett eller annet arkiv en plass. Det er jo kjekt å kunne gjøre bruk av noen av bildene. Så da ble glassbrikker en god løsning 🙂

Akkurat her har jeg tatt glassbrikkene i bruk i “kjellerstuen” min. Men det er ikke så ofte jeg sitter her og tar meg noe å drikke, så da blir det nok til at jeg skal ha dem oppe i stua heller 🙂

 

Og glassbrikkene vil jo matche forstørrelsen. Jeg har hengt den opp, men det er ikke permanent. Jeg holder på å planlegge litt flere ting her, så den endelige plasseringen tar nok form om en stund. Men jeg syntes det passet fint inn her også 🙂

Jeg valgte å lage alt i en sort/hvitt form, for da passer det jo inn mange steder, pluss at den originale fargen på gresset i bildet er intenst grønn. Ikke at det gjør så mye, men jeg hadde lyst på et litt mer stilisert bilde 🙂

Det er mye slitt på veggene i stua mi, og også på enkelte av tingene jeg har der, så tiden er absoloutt moden for en oppfriskning. Så da starter jeg med bilder og sånt i første omgang 🙂

 

Jeg tenker på sikt at jeg kan ha litt salg av disse og andre bildeprodukter og motiver. Det hadde vært kjærkomne ekstrapenger, men også veldig kjekt at fotohobbyen min på en måte kan komme til nytte for andre også.
Hva tenker du, tror du at sånt som dette og lignende kan være salgbart?

 

#foto #hobby #kreativitet #glede #interiør

FORSIDEN OG BLOGLOVIN

Jeg er nokså småfrustrert for tiden. Jeg skriver et blogginnlegg iblant, og er strålende fornøyd med det. Og det gjorde jeg i morges blant annet. Bare for å oppdage at det ikke nådde Forsiden på Blogg.no. Uansett har jeg mange som er innom bloggen min og kikker, og dermed har de sikkert lest det, eller lest andre innlegg. Men å få innlegget på forsiden er jo noe vi alle liker. Det er jo gjerne ikke så lenge det ligger der. Jeg er jo fra før av uenig i de øverste som ligger der lenge og vel. Jeg må innrømme at jeg har sluttet å se på de for lenge siden. Jeg scroller heller nedover til jeg ser dem som ligger nedenfor. Mens de øverste ofrer jeg ikke et blikk engang lenger. Bare fordi jeg er uenig i akkurat den forprioriteringen der. Mens vi andre opplever å overhodet ikke komme på forsiden engang av og til.

Jaja, mye har blitt dårligere etter at vi ble flyttet. Det er ingen tvil om det. Men jeg koser meg med å blogge likevel 🙂 Og etterhvert kan det jo hende at positive ting kommer på agendaen også.

Bloglovin, det er gjerne der jeg går for å lese innlegg jeg ikke har nådd over i løpet av dagen. Men der har jeg også problemer for tiden. Veldig mange av innleggene jeg åpner, får jeg ikke åpnet. Jeg får bare en melding med en sur “smiley”. Og resten er grått. Og det er så utrolig trist.
Noen ganger går jeg direkte inn i bloggen for å lese likevel, og det er jo ikke noe problem, men det blir så fryktelig tungvint på den måten. Hoppe frem og tilbake som en annen jojo. Det er faktisk litt slitsomt når kreftene i utgangspunktet mangler. Så da gir jeg gjerne fort opp, og finner noe annet å gjøre.

Jeg sliter faktisk også med å kommentere. Ofte vil ikke kommentaren sende når jeg har skrevet den og klikket på “Kommenter”. Og det er også frustrerende. Jeg må gjerne gjøre mange forsøk før kommentaren endelig kommer frem. Det er også veldig slitsomt, så i det siste har enda ferre fått kommentarer fra meg enn tidligere. Fordi det er så mye arbeid å kommentere at jeg blir dårlig. Dette gjelder forøvrig kun blogg.no bloggere. Bare sånn at det er sagt. De på andre plattformer har jeg ikke problemer med tror jeg.

Men vit det alle bloggere som jeg følger fast, jeg er innom og leser, men kommentarene blir gjerne litt magre eller mangler helt for tiden. Det er ikke vondt ment, for jeg synes det er kjekt å legge igjen noen ord. Noen steder har jeg gjerne kommentert på Facebook istedet, hvis jeg har kommet over innlegget der. Men ofte strekker ikke energien til heller. Og det er jo veldig leit, men jeg leser gjerne fordet, om jeg kommer inn på innlegget jeg ønsker å lese.

Er det noen andre som sliter med noen av disse tingene, eller er jeg alene om dette?

Hilsen en sliten og småfrustrert Eva

DA KJÆRESTEN BLE 50

14. mai fylte Pål 50 år.

Han er ikke vant til å feire bursdagen sin, så i samarbeid med et par venninner satte jeg i gang med å arrangere overraskelsesselskap for ham ♥

Det skulle bare være type kaker og kaffe, ikke noe middag og sånt, for det har jeg ikke energi til lenger. Men jeg bakte et par kaker og et par venninner bakte kaker, så ble det jammen sus over festen likevel.

En helt vanlig tirsdag besluttet vi å feire det.

Litt familie og noen venner ble invitert. Overraskelsesmomentet ble bevart, og jeg hadde bedt Pål og ungene til kake og kaffe i rolige omgivelser….haha 😀

Lite ante de om at det var fullt hus her når de kom.

Det ansiktet var ubetalelig, og dessverre har jeg ikke bilde av det. Men overrasket ble han, og han var fornøyd med overraskelsen i ettertid 🙂 Vi var 13 stykker samlet når alle var på plass. Og det var en veldig hyggelig stund.

Kaker, frukt og bær hadde vi masse av, og alle fikk smake 🙂 Det var jo ikke så lett å vite antall mennesker som ville komme, og noen uteble også pga sykdom. Så vi hadde mer enn nok av godsakene 🙂 Jeg fikk god hjelp til å sette frem og arrangere alt på bordet 🙂

Kakene ble pyntet med frukt og blomster, og lys så klart 😉

Favoritten er ostekake, så den forsynte jubilanten seg med først 🙂

Gaver ble det jo også så klart. Han hadde aldri trodd at denne dagen skulle resultere i så mange fine gaver, så han var rørt og glad over dette 🙂

Det er ikke hverdagskost for en som ikke er vant til å feire bursdagen sin dette her 🙂

Gavebordet bugnet 🙂 Det var ikke plass til alt, så noe måtte ned på gulvet 🙂

Jeg er glad og fornøyd over hvor vellykket dette ble, og dette er eneste bildet jeg kjenner til av meg selv fra denne dagen 🙂 Jeg tok selv mange bilder, men av hensyn til gjestene legger jeg ikke dem ut, da det ikke er alle som trives med å være bloggmateriale 😉

En kjempekoselig anledning var det i alle fall, og jeg er stolt og glad over at jeg maktet å gjennomføre det. Utrolig kjekt 😀
Tusen takk til alle som var med og hjalp til på hver sine måter, og tusen takk til dere som kom og gjorde denne dagen veldig vellykket ♥

Vel fortjent fest for deg Pål, gode kjæresten min ♥

 

 

#overraskelse #surpriseparty #bursdag #kaker

MINNER FRA EN FIN OG VARM 17. MAI

Jeg er litt sent ute med mine 17. mai minner, men bedre sent enn aldri.

Jeg kan knapt huske at vi har hatt sånn en varm 17. mai før, men vi har nok det. Det er bare at det er så utrolig sjelden.

Fine blomster kjøpte jeg inn i de rette fargene 🙂

Jeg iførte meg som vanlig min Jærbunad som jeg er veldig stolt av ♥ Det har vel vært et par år jeg ikke har brukt den, da den ikke har passet. Men i år passet den godt 🙂

Dagen begynte jeg på Nærbø hvor Pål og ungene hans bor. Her er jeg sammen med Pål og datteren Pia. Allerede da om morgenen kjente jeg at dagen kunne bli veldig varm med så mye ull på meg 🙂 Nærbø er til info et sted på Jæren. Og det passer jo bra med min bunad, som har fått navnet sitt fra nettopp Jæren 🙂

Vi så på barnetoget på Nærbø. Det er en 1. gang for meg, selv om jeg også har familie der på Nærbø 🙂 Jeg traff ikke noen av dem.
Men denne fine bilen gikk vi forbi etter barnetoget, den var pyntet etter alle 17. mai kunster.

Etterpå dro vi litt ut mot Jærhavet. Måtte benytte anledningen til en photoshoot i ekte Jærstil med ekte Jærbunad 🙂 Det fine med bunaden er at broderiene har blomster og planter fra den jærske faunaen. Akkurat på bildene mine synes det ikke så godt, men en fugl er også brodert på stakken, den kan såvidt skimtes til venstre, eller altså min høyre side. Det er en Vipe. Når Vipen blir sett, da er det vår. Bunaden min fikk jeg til konfirmasjonen min i 1983, det vil aldri glemmes, da årstallet er brodert på vesken 🙂

Her sees faktisk Vipa (Vibå) litt bedre 🙂 Den samme fuglen er også med i sølja, som kanskje sees bedre på enkelte av de andre bildene 🙂 Vi står utenfor Obrestad fyr, som ikke synes på bildene.

Deretter forflyttet vi oss til Hå Gamle Prestegård. Her er det fine hus og flott landskap. Her holdes kunstutstillinger og det er en kafé her også, men den var ikke åpen akkurat på denne tiden 🙂

Jeg synes det er så flott med alle insektene på veggen, og enda flottere mann jeg fikk plassert i forgrunnen ♥

Jeg fant ut at den gamle låvebrua passet fint til bunaden. Da ser jeg vel riktig ut som ei budeie 😉

Vinden tok litt tak, men det var bare behagelig i varmen 🙂 Bunaden er jo tross alt ren tykk ull, varm og god 🙂

Vi måtte jo så klart ha en selfie med Jærhavet (Nordsjøen) i bakgrunnen 🙂

Her er et gammelt Jærhus på prestegården. Passer fint som bakgrunn 🙂

Etter Photoshoot dro vi til Sandnes hvor vi gikk til barneskolen i min bydel for å kjøpe litt kake og sånt i kaféen der. Og når vi da kom hjem til meg etterpå, så var jeg ganske så gåen. Da var en hvil i godstolen helt nødvendig. Jeg hadde heldigvis en god dag denne dagen. Litt skyldes været, for kroppen min har det aller best i varmt solvær. Men pauser må til uansett. Og da er jeg nærmest litt utilnærmelig. Her settes telefonen på lading, og bena løftes opp på krakken 🙂

Dagen før hadde jeg fått pyntet litt utenfor inngangsdøren. Sånn i hui og hast 🙂 Men det ble fint og koselig synes jeg.

Etter en god hvil dro vi ned til Sandnes sentrum for å se på folketoget og finne et sted å spise middag. Og allerede da vi kom ned til Vågen var det ting og tang som skjedde. Her skulle luftbårne 17. mai deltakere lande.

Folketoget synes jeg er kjekt å se. Men noe mangler nå. For hvert år, med unntak av i fjor, har min datter vært selvskreven driller sammen med skolekorpset. Men nå har hun sluttet, og korpset er uten drill. Flaggborgen er uansett kjekk og se, og hjertet mitt svulmer litt når den kommer gående, alle de norske flaggene…det er magisk ♥

Ordføreren er også selvskreven i Folketoget. Og her går han side om side med Varaordføreren. Jeg har hilst på begge ved et par andre sammenhenger. Ordføreren er Stanley Wirak fra AP og Pål Morten Borgli fra FrP. Jeg er spent på hvem som har disse rollene ved neste 17. mai?

Bakerst i folketoget er det russen som regjerer, og de var det mange av i år. Jeg gleder meg til neste år, da er min datter russ, og da lurer jeg på om jeg vil få øye på henne i denne viltre mengden 🙂

I mange år har jeg pleid å ta med noe å sitte på når jeg ser Folketoget. Det gjorde jeg i år også. En god klappstol var med i år, og da fikk jeg tilstrekkelig hvile mens jeg så på alle de kjekke innslagene i toget. Det er helt nødvendig, for jeg klarer ikke å stå særlig lenge.

Blide og fornøyde er vi begge 2 ♥

Etter Folketoget sto middag på programmet. Mat må man ha på en sånn dag. Og vi fikk bord på Gamlaværket. Her var det flott buffet med mye godt og spennende 🙂 Jeg unnet meg også en spesialkomponert 17. mai drikk, som var en blanding av Prosecco og Rosévin. Veldig god ♥ Vi var her og spiste i fjor også, men maten var mye bedre i år. Kanskje de har byttet ut kokken?

Maten var god, omgivelsene var fine, og bordet var pent dekket. Riktig koselig var det.

Vel hjemme igjen var det av med finstasen og på med noe lettere, og så satte vi oss ut på terrassen og skålte i litt rød drikke som Pål hadde fått i gave 🙂

En fin avrunding av en flott dag ♥

Eneste skår i gleden var at jeg ikke fikk sett noen av barna mine. De var hos faren og var travelt opptatt med sine ting. Det er jo sånt jeg nå må venne meg til, da de begge er voksne og ute på egne ben 🙂 Men en og annen 17. mai vil jeg jo få se dem, så klart 🙂

Sånn, da var mine minner fra 17. mai 2019 avlevert og dokumentert 🙂 Det var en flott dag med været som prikken over i’en. 23 grader i skyggen på det meste 🙂

 

#17mai #nasjonaldag #bunad #jærbunad

 

 

STRIKKE-KAFÉ ELLER EI?

I dag vurderer jeg å gå på strikke-kafé i regi av Norges ME forening – Rogaland Fylkeslag. Men det er nok mye mulig jeg må prioritere andre ting. Plenen burde klippes, Pål burde jeg kjøre innom og hjelpe litt, og så er ikke formen helt god heller, til tross for at jeg var i seng i 20 tiden i går kveld og sto opp igjen 12 timer senere. Blir nok tidlig kveld i kveld også.

Det er litt frustrerende når formen er sånn at jeg ikke engang orker å være våken for å se solnedgangen. Og nå er jo solnedgangen etter klokken 22 om kvelden, så det er rett og slett for sent for meg oftest nå for tiden.

Det er ikke så gøy akkurat.

Det er dessverre ikke mulig å nå over alle disse tingene på samme dag. En av dem går greit, så her må det prioriteres.

Jeg har jo blitt kurset opp og ned og i mente på Lassa hvordan lære å si nei, hvordan lytte til kroppen, hvordan vite at jeg er god nok selv om jeg må sette meg selv først. Jeg har veldig lyst å gå på strikke-kaféen. Jeg har ikke vært på det før. Men det kommer flere ganger håper jeg. Bakdelen med denne er at jeg må kjøre til Stavanger. Og da er det gjennom bomringen. Både på veien bort og på veien hjem igjen. Den er litt sur. Jeg har liksom en tanke om at jeg skal sponse bomtyvene minst mulig.

Klippe plenen er en nødvendighet. Jeg jobber litt for å få plenen fri for ugress og mose. Jeg har besluttet å kjøpe ny plenklipper nå. En bioklipper. Da må jeg klippe oftere, men så er plenklipping faktisk noe jeg liker å gjøre. Jeg tar det da som dagens tur de dagene jeg er for dårlig til flere ting. Men enn så lenge har jeg den gamle elektriske Flymoen, som er sliten og mett av dage. Må få en prioritering på det gitt, for Flymoen er jammen tung å klippe med for tiden.

Være litt med Pål er også noe jeg har lyst til. Og vi har en avtale om at jeg kan være sjåfør om han blir innkalt til sykehuset.

Enn så lenge har jeg ikke hørt noe fra ham i dag, så jeg håper det går bra med ham, og at han bare sover litt lenge.

Så nå når jeg har skrevet og sortert litt, så har jeg bestemt meg for hva som kanskje er best.

I noen dager har vi hatt nydelig sommervær, og da har jeg sittet på terrassen med bok og gode smoothier. I dag er det kjøligere. Og hvis det ikke har begynt å regne nå, skal jeg rett og slett ta plenklipperen fatt, mens jeg venter på å høre fra Pål. Så da blir det de to tingene i dag regner jeg med. Får ta dagen litt som den kommer. Strikke-kaféen skal jeg gå på en annen gang når det ikke er andre ting som skal gjøres.

Så da kan dagen begynne 🙂
Ønsker dere alle en herlig god dag ♥