PARKERINGSMORAL

Jeg tenkte å klage litt i dag 😉 Ikke at jeg egentlig liker å klage så veldig. Men noen ganger, skjer det ting som jeg bare MÅ få ut av systemet.

Når jeg er ute på ærender og har bilen med meg, så er det jo et evig jag etter å finne en brukende parkering. Det er ikke noe stort problem egentlig. Det er masse parkeringsplasser i denne byen. Og på en vanlig hverdag er det mye ledig.

Når jeg parkerer, så pleier jeg alltid å rygge inn i parkeringsluken. Dette fordi jeg da har oversikten, og det er lett å komme seg ut igjen.

I går, torsdag, var jeg og Amalie ute og handlet. Vi skulle innom flere plasser, siden vi skal feire bursdagen hennes denne helga. 

En av plassene vi skulle innom, er et senter som heter Maxi. Der har de flere butikker, og vi skulle innom et par av dem. Jeg fant en ledig plass, og kjørte litt forbi, satte bilen i revers, og skulle til å rygge inn. Plutselig kom det en sølvgrå bil, og smatt inn på den plassen jeg drev og skulle rygge inn på! Jeg bråbremste, og kikket sjokkert på opptrinnet. De som satt i bilen, jeg nådde ikke å se alle, skyndte seg ut av bilen, og løp mot inngangsdøren. Mens jeg satt igjen i min bil, og kikket lettere oppgitt og overrasket på det hele. Jeg registrerte at en av personene hadde en rød jakke. Amalie sa at de var 3 stk, og asiatiske.


Bildet er googlet.

Rett bortenfor var det en annen ledig parkering, så jeg kjørte dit, og parkerte. Og innen jeg var ferdig med det, hadde rolige meg, hisset seg opp litt. Sånn utrolig frekkhet er det sjelden jeg ser, og jeg følte meg litt støtt rett og slett. Ikke at det var noen krise, men det var så ufattelig teit å gjøre noe sånt som det den andre bilen gjorde. Å stjele en parkeringsplass.

Jeg, tett fulgt av Amalie, durte inn i senteret, og det eneste jeg hadde for øyet, var å se etter en rød jakke, og svart hår. Da skulle jeg passe på å si at jeg synes de var utrolig frekke.

Vel, jeg fant dem ikke. Senteret er ikke så lite, og de løp jo inn, lenge før jeg hadde nådd å trekke pusten.

Det er sikkert like greit at jeg ikke fant dem. Og når vi kom ut igjen, hadde de kjørt. Men nå, kvelden etter, så kan jeg ikke la være å tenke på hvordan enkelte folk rett og slett blåser i andre. Null respekt! Noe sånt hadde jeg ikke fått meg til å gjøre selv. Jeg ville ha skammet meg noe veldig om jeg hadde gjort det.

Man kan jo selvsagt begynne å lure på om det er opphavet deres som har så liten respekt. At de er opplært til at i snille Norge kan de gjøre som de vil. Jeg vet ikke jeg. Men jeg tror egentlig ikke det er sånn. Jeg tror de hadde det litt travelt, og derfor gjorde de kort prosess. Men frekkheten lenge leve. Det var jo ikke akkurat parkeringsnød der, så de kunne fint ha valgt en annen parkeringslomme.

Jeg sitter her og rister på hodet, fortsatt. Men jeg lærte noe, og det er at jeg har selv fått en god oppdragelse, for noe sånt ville jeg aldri drømt om å gjøre mot andre.

Kanskje jeg er for snill?

Men nå er helgen her, og vi skal feire bursdag. Blogger nok litt om det neste gang 🙂

God helg ♥ 

 

EN HELT VANLIG DAG

Eller kanskje ikke….

Dagen i dag har vært slapp igjen. Og med hodepine, som forventet etter massasjen. Men jeg klager ikke, for skuldrene mine nyter sin nye mykhet 🙂

Men, slapp igjen ja. Det er sånn det er her. Om jeg våger å gjøre en liten ting mer enn normalt, så får jeg svi for det. Men jeg sov i alle fall sist natt. Eller, våknet litt innimellom. Av og til har jeg en sånn indre smerte, i bena. Det kan jeg våkne av. Aner ikke hva det kommer av. Men regner med det kommer av alt det andre. Men likevel, for en drøm å sovne uten at skuldrene og nakken smertet. Jeg bør nok få massert de områdene litt oftere.

Så i dag har jeg ikke gjort så mye. Vasket en maskin med klær, handlet til familiebursdag som skal være på lørdag. Dvs. handlet det meste, men ikke alt. Laget middag fikk jeg også gjort. I en fornuftig tid.


Og så fant jeg Pus sovende i dusjen 😉

Nå holder jeg på å bake kake. Ja, jeg vet det er litt sent, men skal jeg få gjort alt, så må jeg gjøre det når jeg orker 😉

Jeg baker Cafe Stings sjokoladekake. Husker ikke om det var navnet, men den så veldig god ut på bildet. Kanskje jeg presenterer oppskriften en dag om jeg kommer så langt 🙂

Etter kakebaking, skal jeg sove tenker jeg 😉 Så får jeg gjøre kaken helt ferdig i morgen. Og jeg mistenker at den smaker veldig godt på lørdag 🙂

 

#dager #pus #katt #massasje #dusj #sove #bake #kake
 

I DAG HAR JEG BLITT KNADD

I dag gikk en drøm i oppfyllelse: Jeg har vært hos en profesjonell massør. 


Bildet er googlet.

Det er ikke noen hemmelighet at jeg har svært anspente muskler, i hele kroppen, som skyldes det intense stresset jeg bærer på konstant. Og over tid, så har det blitt så anspent at jeg ikke engang får sove om nettene. Det er så stramt at det smerter, og når jeg legger meg ned, føler jeg at hverken rygg eller nakke eller noe berører madrass og pute. Og veien mot søvnen er lang og smertefull.

Jeg har et par venner som av og til går til massør, og får knadd opp stive muskler. Og jeg fikk et forslag om å prøve det selv. Etter svært kort betenkningstid, fant jeg ut at det kanskje kunne være noe å prøve selv. Jeg fikk anbefalt en massør, og en av vennene mine bestilte time for meg.

I dag var jeg der, og ble knadd. Skikkelig knadd. Helt fra hårrøttene i nakken, til bakenden. Og nå, noen timer senere, så sitter jeg her og føler at jeg har fått juling 😉 Men på en god måte. Jeg kjenner at noe har blitt løsere, men det er jo ømt å ta på. Det vil det nok være i noen dager. Jeg tror at dette vil hjelpe litt på nattesøvnen min. Og håper det hjelper så lenge at jeg får hvilt litt ut. For nå er jeg ultrasliten.

Det koster å ta massasje, men for meg er det nok en god investering. Og jeg nøt nesten hvert sekund, bortsett fra noen få sekunder da jeg ynket meg litt. Burde nok fått massasje på blå resept. Men det er nok bare en ønskedrøm inntil videre 😉 

Godt var det uansett, og nå føler jeg meg behagelig avslappet og trøtt, og gleder meg til å finne senga i kveld 😉


Bildet er googlet

 

 

#massasje #massør #muskler #smerter #søvn #stress
 

ROGALAND ARBORET

I dag gikk jeg tur med en venn i Rogaland Arboret. Jeg hadde med meg kamera og alt sammen. Men med min hukommelse, må man gjøre regning med litt uforutsette hendelser. Og hendelsen denne gangen var at jeg hadde glemt minnebrikken!

Så det ble ett eneste lite bilde, tatt med mobiltelefonen min. Tipper mitt turfølge var glad til, så ble det ikke så mange stopp, men heller en mer stabil gå fart.

I Arboretet er det mange turstier, mange flotte planter, og en liten kafé hvor man kan kjøpe seg en vaffel og en kopp kaffe om søndagen. Parken er velholdt, men jeg er litt sjelden der i grunnen. Må kanskje ta meg i sammen litt 😉 Det er jo tross alt ikke langt dit fra der hvor jeg bor.

Frisk og god tur var det i alle fall, og gjorde godt for en sliten og rastløs kropp 🙂

 

#Rogaland #arboret #park #tur

UTMATTELSE OG VENNER

Jeg er for tiden veldig sliten. Sånn at jeg såvidt får dagene til å gå. Men har det bra likevel, ikke så veldig motløs i grunnen. Det er jo ting som ordner seg etterhvert, og da blir humøret lysere også 🙂

Skal ikke ramse opp alt som trekker ned og gjør meg mer sliten enn vanlig. Men tanken på at noen ting ser ut til å ordne seg etterhvert, og ikke minst tanken på at vi går etterhvert mot vår og lysere tider, gjør at jeg føler en viss optimisme. Men innrømmer at jeg er inne i en veldig tung periode for tiden.


Bildet er googlet.

Jeg har hele tiden planer om blogginnlegg hver dag, men når jeg endelig kan sette meg skikkelig ned, så orker jeg ikke å tenke engang. Da blir det til at jeg leser blogger, og dropper å skrive selv. Men innimellom har jeg en god dag, og da popper det ut et lite innlegg eller to 🙂

Flere dager må jeg legge meg midt på dagen, eller rett etter jeg har stått opp, eller ta en hvil på ettermiddagen, eller en liten strekk på sofaen i kveldingen. Alt ettersom. Og da føler jeg at jeg kaster bort tid. Akkurat som at det alene stresser meg. Men det bare ER sånn. Jeg MÅ hvile. Klarer ikke å fungere helt uten.
Jeg kan også sette meg i godstolen, med en bok, eller den bærbare, og bare sløve med det. Er god hvile i det også. Det går faktisk ganske greit å lese for tiden. Men har nok kanskje noe med at det jeg leser, fenger meg 🙂

Å jobbe, eller gjøre noe fornuftig, har jeg knapt ork til å tenke på engang. Får gjort litt i hjemmet, en gang i blant. Når jeg har tid til å hvile litt i tillegg. Men det går trådt.

Det var så koselig å komme hjem etter et arrangement jeg var på, på onsdag. Mens jeg var ute av huset, hadde datteren min ryddet og vasket bad og kjøkken. Og skikkelig laget det trivelig og hyggelig her hjemme. Tusen takk kjære jenta mi, for at du er så god og snill ♥ Akkurat det trengte jeg der og da. 


Bildet er googlet.

Jeg fokuserer nok ganske mye på sosiale ting for tiden. Jeg kan ikke få til alt. Og når det sosiale faller bort, så mister jeg litt av meg selv. Jeg mister det som er godt for meg. Det å prate, dele opplevelser med noen, osv. Jeg blir ensom, på en måte. Men så har jeg tatt pause i noe av det sosiale jeg har hatt i flere år. Jeg har tatt pause i en av venninneforeningene jeg har vært med i lenge. Jeg har ikke noe imot foreningen eller venninnene mine, men føler at vi lever på hver våre planeter for tiden. De har sine liv. I tillegg til barna, så har de jobb, helse, inntekt og mann. Jeg har ingen av de tingene der. Jeg har kun barn. Og alle utgiftene som alle andre også har. Jeg føler faktisk at det er litt sårt. Det å sitte der og fortelle fra mitt liv, som er så forskjellig, og ikke føle at jeg blir forstått. Og sårt og sitte å høre om deres liv, som er fullt av spenning, kjærlighet, fine reiser, og masse kjekke ting de kan gjøre, fordi de har råd til det. Og så har de noen å dele disse gledene med.

Jeg kritiserer ikke. Jeg er utrolig glad for dem, at de har det så bra ♥ Men forskjellen mellom dem og meg føles så enorm nå for tiden.
Da er det lettere å møte dem en om gangen. Ikke alle på en gang. For da kan man få en god prat, og lettere forklare og gjøre seg forstått. Og man kan lettere sanse hverandre, og legge samtalen ut i fra hvordan kjemien er.

Når det gjelder det sosiale, så har jeg meldt meg inn i en venneklubb på facebook. Det er ikke sånn at jeg ikke har nok venner. For jeg har jo mange venner. Men alle er jo så travle. I venneklubben lages det til arrangementer. Og der kan man treffe mange på en gang. Nye mennesker, hvor noen kanskje sliter med lignende ting som meg selv. Hvor folk faktisk tar det som en prioritering å komme seg ut litt, for å møte andre. Og hvor man kan bli kjent med forskjellige typer mennesker, og utvide horisonten litt. Innad i venneklubben, finnes det undergrupper, egne klubber opprettet etter forskjellige interesser og behov. Der har jeg meldt meg inn i en turgruppe, en gruppe for aktiviteter sammen med barna, en singelgruppe, og enda et par undergrupper for alt og ingenting. En del ting er jo nettbasert. Man blir kjent og chatter inne på sidene, og man går på arrangementer som lages til.

Jeg tror faktisk aldri jeg har vært så sosial før, som jeg er nå. Jeg har fått meg nye venner. Turvenner f.eks. Det har gitt meg innblikk i mange fine turforslag, som jeg også kan gå alene. Men litt kjekt å bli gjort oppmerksom på det 🙂 Jeg har opplevd humoristiske innslag, fått innblikk i andres hverdager, og jeg har blitt litt mer utadvendt. Alt er utfordringer for meg, og er i seg selv ganske slitende. Men likevel, den gode følelsen av å kjenne noen, å vite at man snart møtes igjen i ett eller annet arrangement, at man får en hilsen i ny og ne på facebook, sånne ting… Det gjør at selv om jeg kan være totalt utslitt fysisk og mentalt, så har jeg likevel en herlig god følelse inni meg. En gladfølelse. Jeg har opplevd noe. Og det betyr så uendelig mye. Det er noe helt annet enn å være utslitt av å vaske badet, eller å støvsuge et rom eller to.

Jeg ser frem til lysere tider nå. Og da tror jeg at jeg også vil klare å se litt lysere på mye. Jeg vil klare å gjenoppta foreningslivet igjen. Og ikke føle meg så utenfor.


Bildet er googlet.

I tillegg til alt dette her, så skal jeg få et lite fotokurs. Studio foto. Det er noe jeg gleder meg veldig til. Håper bare at hukommelsen min ikke svikter helt da. For den fungerer litt dårlig den også for tiden, i takt med resten av kroppen. Men, jeg får være flink og notere, så skal det nok gå bra tenker jeg.

Og i mars skal jeg til Oslo. Sammen med min datter, hennes beste venninne, og moren til bestevenninnen, som altså også har blitt en venninne av meg. Det er noe jeg gleder meg til, og blir et høydepunkt. Det å komme seg bort litt, gjøre noe kjekt.

Jeg har mye spennende å se frem til 🙂 Gleder meg masse 🙂 

 

#blogg #sosial #venner # venneklubb #foto #sliten #syk # utmattelse #reise

TUR I SOLNEDGANG

Da har jeg vært på tur igjen. Jeg går og går for tiden. Er omtrent det eneste jeg føler meg komfortabel med for tiden, når det gjelder fysiske utfordringer. Og for tiden er omtrent alt en fysisk utfordring. Så da velger jeg å gjøre det jeg føler meg vel med. Og det er å gå! Og da bruker jeg jo hele meg…Jeg bruker føttene, armene (til å balansere med), sansene, som ører og øyne, og munnen til å puste med 😉

Jeg har også gått på forskjellige steder den siste tiden. Utforsker litt, for å finne fine områder å gå og oppdage. Og jeg ser jo stadig noe nytt.

I dag var jeg tilbake på Ølberg. Sist jeg var der, var dagen etter ekstremværet “Nina”. I dag hadde jeg lyst å gå der i solnedgang.

Jeg fikk med meg en venninne, og litt sent ute pga. rush trafikk, kom vi frem idet solen la seg ned bak åskammen. Men likevel var det fine farger i skjæret fra solen som hadde gjemt seg.

Ikke så mye mer å skrive. Er vel best å nyte bildene, de taler for seg selv 🙂


Naturen lager sin egen kunst, og her er det sanden på stranda som har fått fint mønster og tegninger av vind og vann.


Solen farget vannet rosa ♥


Min venninne nyter utsikten.


Sand, vann, stein, sjøhus og en lun himmel. Et avslappende syn 🙂


En pingvin (?) nøt også utsikten 😉


Sist jeg tok bildet av denne vanndammen, hadde den livlige, små bølger. I dag hadde bølgene stivnet til is.


I det fjerne kunne man se “sivilisasjonen” med alle sine lys.


Himmelen ble vakker, og dannet et fint teppe for månesigden som hadde funnet veien for å overvåke det hele.

 

#natur #himmel #solnedgang #sjø #hav #strand #tur #glede #stillhet #nytelse

NYHETENS INTERESSE

Det er ikke så ofte noen her i familien figurerer i nyhetene. Men da lærerstreiken varte og rakk ved skolestart, fikk min sønn inn en kommentar og bilde i Stavanger Aftenblad.


Bildet er hentet fra Stavanger Aftenblad sine nettsider. Min sønn er den midterste av disse tre studentene.

Artikkelen i Aftenbladet kan du lese HER.

Stolt var jeg som mor da, som kunne lese om min egen sønn i avisen 😉 Hvert lite glimt er betydningsfullt av og til 🙂

Nå i denne uken som har gått, er det min datter som har havnet med bilde i et nyhetsmedium. 

Denne gangen er det NRK sine nettsider som skriver om 10. klasse sin Pizzapub på Øygard Ungdomsskole. Min datter går i 8. klasse, og var blant dem som ble avbildet da de ble servert pizza fra Pizzapub’en. 


Bildet er hentet fra NRK sine nettsider. Min datter er nummer 2 fra venstre blant jentegjengen som sitter ved pent oppdekket bord i aulaen på skolen.

Artikkelen om Pizzapub konseptet kan du lese HER.

Så da er det vel min tur neste gang da? Jeg lurer på hvilke sprell jeg skal finne på, for å bli avbildet i ett eller annet nyhetsmedium?
Eller, jeg har jo vært i avisen før da. Så kanskje jeg har hatt mine moments of fame?

Tror faktisk jeg må lete frem de nyhetsklippene, og vise frem en dag 🙂 Men denne gangen er det mine barn det gjelder ♥

Har du vært på TV eller i avisen noen gang? Ville være kjekt å høre om 🙂

 

#nyheter #aviser #TV #pizza #streik #elever #studenter 

 

MIDDAGSGJESTER

I dag har jeg hatt en fin dag. Med andre ord, dagene mine er veldig opp og ned for tiden. Og siden dagen i dag var god, har jeg både fått vasket, ryddet og laget en kjempegod middag. Og så har jeg bakt kake.


Faktisk var dagen så god, at jeg inviterte min mamma, og min eks svigermor også. 

Til middag laget jeg Bacalao. Og kaken jeg bakte, kalles Snopekake, fra kokeboken Ei Herlige Røra!

Rosene fikk jeg på fredag, og de står like fine fortsatt. Er imponert jeg 🙂


Roser fra en beundrer 🙂

En fin dag er gått, og nå venter natten. Skal bli godt å sove, og håpe at morgendagen blir like god 🙂

 

#middag #mat #gjester #kake #roser

ALT JEG BURDE GJORT……

Huff…i dag har jeg en virkelig sløv dag. Noen dager er bare sånn. Dager da jeg ikke får gjort noe av det jeg burde, eller hadde planlagt. Noen dager er bare sånn at jeg egentlig burde holdt sengen. Blitt der, sovet ut, hvilt, og satt verden til side. Rett og slett en time out.

Jeg er stort sett alltid trøtt, utmattet. Men enkelte dager er bare helt unødvendige. Sånn som i dag!

I morges kledde jeg på meg, ull helt underst, og så et lag med ull utenpå der også. Osv. Planen var å gå tur. 


Jeg har fått meg nye tursko, som jeg gjerne skulle prøvd.

Men, så kom jeg på at jeg måtte ta en telefon, og forsøke å få en ny bil lykt til bilen min først. Bilen min ble utsatt for skadeverk da “Nina” raste over Sør og Vestlandet. Og man kan trygt si at det passet usedvanlig dårlig for både meg og bank kontoen min.


Sånn ser lykta ut i dag. Den fungerer, men jeg har polstret den med gjennomsiktig tape, sånn at det ikke skal komme vann inn.

Da jeg ringte, skulle jeg få tilsendt et bilde. Og bilukyndig som jeg er, måtte jeg få litt hjelp til å se at det var riktig lykt til riktig bil. Så da var det ut på en liten kjøretur for å få den nødvendige hjelpen. 

Da disse tingene var ordnet, kom jeg på at jeg måtte ringe og få meg en ny e-resept levert.

Alt i alt, disse tingene tok tid. Og jeg var enda ikke kommet meg ut på tur. Og med alt dette, begynte jeg virkelig å bli utmattet. Og kroppen begynte å streike.

Så istedet for å gå på tur, tok jeg meg en hvil. Og etter en liten stund, fant jeg ut at det var kaldt i stua mi. Så jeg gjorde et forsøk på å fyre i ovnen. Og etter litt om og men, så fikk jeg endelig gjort det.

Så begynte jeg å tenke på alle tingene jeg hadde planlagt å gjøre:
Vaske klær
Rydde kjøkkenet
Støvsuge gulvene
Gjøre klart til ungene kommer
Bake noe godt
Handle
Vaske badet

Bare for å nevne noe.

Og dagen har gått. Jeg har satt på en maskin med klær. Og jeg begynte å rydde ut av oppvaskmaskinen. Men så sa kroppen stopp. Jeg måtte hvile igjen. I dag lystrer ikke kroppen. Energien er omtrent helt fraværende.


Så jeg fant en ny bok i hylla mi, og satte meg foran ovnen, for å lese.


Snart må jeg ut og hente inn litt mer ved, som kan gi kjærtegn og varme i ovnen til å varme min gjennomfryste kropp.

Og jeg MÅ ut og handle. Jeg BØR vaske og rydde bad og kjøkken. Og alt det andre også.

Sukk. Hvor skal jeg finne krefter?

Men det jeg vet helt sikkert, er at jeg får barna mine hjem i kveld. Og de skal være her i 3 uker. Det skal bli 3 gode uker, med liv og latter i huset. 3 uker uten å være alene. 3 uker hvor man kan dele gleder og sorger. 

Da blir livet virkelig godt å leve da ♥ Det er de små gleder som gjør livet godt.

 

#barn #gjøremål #gleder #sorger #sliten #utslitt #utmattet #utmattelse #krefter #bok #latter #tursko #Salomon #bil #liv

 

ETTERDØNNINGER ETTER “NINA”

Jeg tok ikke sjansen å ta turen ut til havet når ekstremværet Nina herjet som verst. Det ble rett og slett litt for heftig for min smak. Og når man etterpå leste i avisene om hvor sterk vinden faktisk var på de stedene, da er jeg takknemlig for at jeg holdt meg hjemme i min trygge stue 🙂

Bilen min fikk gjennomgå litt. Så jeg er ikke spesielt glad i hun der “Nina”, så har jeg i alle fall sagt det.

Men vind og sjø er fascinerende greier altså. Og dagen etter Nina’s raseri, tok jeg og en venn, turen ut til en av de mange flotte strendene her i distriktet, Ølbergstranda. Og vi ruslet litt i retning Vigdel. Og kameraet mitt gikk litt varmt kan man trygt si. Var mye å ta bilder av.


På Ølberg var vannstanden så høy at den av og til flommet over og opp på kaien. Men båtene så ut til å ligge trygt og godt uansett 🙂


Om dette er Tornerose, eller en havfrue, det er jeg ikke sikker på. Men tornehekken hadde vokst seg kjempehøy, og frøkenen satt plassert helt ut på kanten mot sjøen. Stakkars. Men det ser nå ut som at hun har det rimelig greit likevel 🙂


Stein er det mye av. Og blankskurte er de, mange av dem. Sjøen vasker og vasker, uendelig 🙂


Rett og slett et gjerde, som strekker seg helt ut i de frådende bølgene.


Min turvenn og meg. Jeg må legge til at det var en utfordring å holde kamera rolig i vinden. Og lua mi truet hele tiden med å blåse av. Så det var litt av en kamp 😉


Et stakkars rep har gitt tapt mot krefter av ett eller annet slag. Det lå der så ensom og forlatt!


Terrenget var veldig variert. Fra sand og stein, til vann, tuer, gjørme og grønne sletter. Jeg fant ut på turen at mine tursko ikke lenger var vanntette. Så nå er nye sko i hus 🙂


Det magiske med Jærkysten, er det samme som med Skagen i Danmark, lyset. På bare noen øyeblikk har lyset forandret seg. Det er hele tiden en vakker variasjon. Lyset farger himmelen, gresset, steinene, havet, alt sammen blir preget, fra øyeblikk til øyeblikk. Også regnbuen viste seg da vi gikk.


Blankskurte steiner i sanden.


På vei tilbake til bilen, var det begynt å gå mot sen ettermiddag. Og det kom noen harde haglbyger. Og sjøen var kald, våt og sint der den vasket mot klipper og stein.

Alt i alt en flott tur, som jeg skal gjøre en gang på egenhånd, med litt bedre tid til foto 😀

 

 

#tur #Ølberg #Vigdel #Jæren #hav #Nordsjøen #sjø #havfrue #Tornerose #vær #regnbue #landskap #kyst