HJELP, MITT ELDSTE BARN HAR BLITT MYNDIG

18 år har jammen gått fort. Jeg synes liksom ikke det er så lenge siden eldstemann var bitteliten gutt som tok sine første famlende skritt på ferie i Tyrkia.

Og i dag, fyller han 18 år

Min kjære lille sønn, etterlengtet, har blitt voksen. Hvor har alle årene blitt av?

Det har jammen vært noen fine år. Daniel er en rolig ung herremann, som aldri har funnet på noen store sprell. Pliktoppfyllende, og ordentlig. 100% til å stole på. Jobber fornuftig med skolearbeid, og har nok sine hemmelige mål, uten at han røper alt for mye om akkurat den saken. På fritiden er det data/spilling, og fotball interesse som gjelder.

Bekymringen er om han får nok søvn? Men den bekymringen tror jeg alle foreldre har når det gjelder sine poder som vokser opp. Kroppen er i full utvikling, og hormonene raser. Og mye som skal læres, mange forpliktelser og forventninger. Det er jammen meg ikke noen spøk å være ungdom i dag. Det er vanvittig mye man skal være obs på, mye man skal kunne, mye man skal ha oversikten over. I tillegg til at overgangen mellom ungdom og voksen er en kamp i seg selv.

Jeg har uendelig mange gode minner fra de 18 årene. 

Da han var liten, så var jeg så glad i han, at jeg klemte og kysste på han hele tiden. Noe han etterhvert fikk vist at han ikke syntes var så stas egentlig. Så jeg sluttet jo med det etterhvert. Men passer på den dag i dag, ved passende anledninger, å være litt borti, og i dag dristet jeg meg til å gi han en stooooor mammaklem ♥

Vi har mange gode minner vi, Daniel. Og når vi snart reiser en uke på ferie sammen, så blir det enda flere gode minner å samle på. Og jeg kan for en gangs skyld si at jeg ikke er alene voksen på ferien. Nå har jeg faktisk selskap i min myndige sønn. Så nå blir vi to voksne på tur, pluss en undom, lillesøster, Amalie, på 13 år.

Jeg gleder meg til turen med dere to, som alltid vil være mine søte små barn, samme hvor gamle dere er ♥

Gratulerer så mye med Dagen Daniel

 

 

#bursdag #myndig #kake #fotball #ferie #søsken

POSTEN

I går kveld hang jeg opp en ny postkasse. Og på lokket limte jeg på en liten beskjed.


Uadressert reklame? Nei takk!

 

Da jeg åpnet postkassen i dag, så det sånn ut inni:

Helt tomt.

Ikke engang regninger lå det oppi. Magisk den der lille klisterlappen. Håper det fortsetter sånn 😀

 

 

#post #postkasse #regninger #reklame
 

LITE ENERGI

Nå om dagen har jeg en periode med svært lite energi, og en god del ting jeg burde ha gjort.


Bildet er googlet.

Min stoffskiftesykdom er skylden i energimangelen, men heldigvis er det periodisk når det er så ille som nå. Det er ikke sånn hele tiden. Jeg mangler alltid energi, men klarer likevel å få gjort litt i løpet av dagene. Men ikke så mye som det man ville kalle vanlig. Jeg må bare melde pass altså, og kommer til kort sånn generelt sett.

Jeg trener også, det skal jo gi energi. Men ofte etter en treningsøkt, så har jeg ikke mer igjen. Da blir resten av dagen flat, men kroppen er i godt humør likevel den 🙂 Og hvis jeg venter med trening, til ettermiddag kveld, så blir det ikke trent…for da orker jeg ikke. Da er jeg tom for energi, til en så stor fysisk utskeielse.


Bildet er googlet.

Jeg merker jo det at livet mitt blir litt på vent på en måte. Jeg står opp om morgenen, og håper at energien skal komme. Men den gjør aldri det. Ikke sånn som hos de fleste andre.

Noen dager er bedre enn andre. Noen dager kan det virke som at jeg er proppfull av energi. Men som regel er den energien kortvarig.Det er vel mer humøret som gir inntrykket. Humøret, og lysten til å gjøre noe. Og så kan jeg gjøre noe, og når det er gjort, er jeg pumpet…totalt. Noen ganger har jeg faktisk energi, litt mer enn til vanlig. De dagene er også humøret som regel absolutt på topp. Det har sikkert en sammenheng.


Bildet er googlet.

Tidligere ble jeg fryktelig frustrert over disse supertunge dagene, når kroppen omtrent ikke orker å røre seg. Men negativiteten og depresjonen er omtrent borte. Jeg har merket en stor forskjell der. Og om den kommer og tar tak i meg, så er det som regel veldig kortvarig, et par timer eller noe sånt, ikke mer. Og når det har blitt såpass mye bedre, så lures i alle fall min hjerne til å tro at livet er herlig, selv om kroppen ikke er helt enig.

Men, livet er faktisk herlig akkurat nå. Jeg nyter hvert sekund. For energien mangler, men jeg er jo kvitt evig feber og sykdom sånn ellers. Og da kan man ikke annet enn å være glad 😀 Det er bare muskler og ledd som knirker og skaper seg. Men det er jeg jo vant til, det også.

I går manglet jeg totalt energi. Skulle støvsuge hele etasjen, og satte i gang. Men måtte gi meg etter to rom. To små rom. Da gikk jeg og la meg på sofaen, og sovnet, mens datteren min så på TV, og TV’en durte i høy lyd og høyt tempo. Jeg var for trøtt og sllten til å registrere det, og til å irritere meg over det.


Bildet er googlet.

Nå sto jeg opp for snart en time siden, og satser på at energien vil finne meg, en kort stund i alle fall 🙂 Men…venter fortsatt 😉

Det blir nok en god dag likevel 🙂


Bildet er googlet. 

 

 

#energimangel #energi #trøtt #humør #trening #stoffskifte

AMALIE – FAMILIENS SANGSTJERNE

Jeg føler meg rik 🙂
Ikke rik på penger, men rik på lykke. Og den største rikdommen er mine to barn ♥
De er ikke veldig like, men vidt forskjellige personligheter.

Jeg vil her fortelle litt om mitt yngste barn, min datter Amalie, på 13 år.

Amalie er en livlig og glad jente, med mange jern i ilden. Et av jernene er sanggleden! Hun synger mye, og har investert i utstyr, mikrofon, Mac, og funksjoner som gjør at hun kan synge med musikk i bakgrunnen, og også gjøre innspillinger. Hun synger så bra, og var så giret på dette, at jeg sporet opp en hun kunne ta sangtimer hos, og faren hennes betalte. Timene var hos en som driver et lite platestudio i Stavanger.

Først måtte hun prøvesynge. For han var skeptisk til om hun var gammel nok til å tilegne seg det han ville lære henne. Og så ville han naturligvis prate med henne. 12 år er jo tross alt ikke en høy alder, og ofte er 12 åringer nokså ukonsentrerte og umodne.

Amalie møtte opp til avtalt tid, pratet litt, sang litt, og mannen med studioet var overbevist. Han ville mer enn gjerne lære henne hvordan hun best kan utnytte stemmen, sangtekniker og det hele. Så hun begynte der, en halvtime i uka, samtidig som hun øvde mye når hun var hjemme. Og lærdommen og utviklingen var utrolig god. Sanglæreren var imponert over hva hun på kort tid klarte å få til, og kaller henne nå et naturtalent.

Nå da vi gikk inn i 2014, tok vi en liten pause i sangundervisningen. Amalie øver og øver, og det er jo viktig å øve mye, for å kunne beherske det hun har lært. Og snart tenker vi på å begynne hos sanglæreren igjen, sånn at hun kan utvikle seg enda videre.

Amalie prøvde seg også i pre-cast til Norske Talenter. Men kom ikke gjennom nåløyet. De sa hun var dyktig, men var usikker på om hun ville takle å stå på en så stor scene enda. Så derfor oppfordret de henne til å få seg scene erfaring, og søke igjen til neste år. 

Nå har Amalie begynt å få seg litt erfaring, ved å opptre i større forsamlinger. Og nå aller sist hadde hun et par opptredener på en stor scene, i forbindelse med Riskadagene, i hjembygda der jeg kommer fra. Og jeg kan ikke si annet enn at jeg virkelig beundrer henne….STORT! 🙂 Hun er familiens sangstjerne 🙂

Nå håper vi på enda flere muligheter til å opptre litt rundt om, og så er vi spent på hennes påmelding i Idol Junior. Det er neste store event som er i emning 🙂

 Stå på kjære Amalie, dette er supert
♥ Jeg er så stolt av deg, og så enormt glad i deg ♥ 

Vi hører nok mer til henne i fremtiden, følg med, følg med 🙂 

 

 

#sangstjerne #opptreden #sceneerfaring #scene #riskadagene #mikrofon #mac #norsketalenter #idol #sangtimer