HOBBY:LEK MED BILDER

Nå er ikke jeg noen proff med bilderedigeringsprogrammer og sånt. Men jeg liker å holde på med det, innimellom. Jeg har ikke Photoshop, for det koster litt. Men jeg har et lignende program som heter Gimp. Det er et gratisprogram, lastet ned fra nettet. Jeg er fortsatt, etter flere år, i opplæringsfasen. Har ikke holdt på med det så ofte. Men det er jo gøy da 🙂 Og jeg finner ut litt mer for hver gang, om jeg tar meg tålmodigheten med å konsentrere meg så lenge. Noe som faktisk ikke er så lett i min tilstand.

Hadde jeg virkelig gått inn for oppgaven, så ville jeg nok vært mye flinkere 🙂 Men alt jeg kan, har jeg lært av meg selv. Noe er prøving og feiling, mens andre ting har jeg funnet ut på youtube.

Det jeg liker godt å trikse med, er å lage bakgrunner, og klippe ut motiver fra bilder, og lime inn på fine bakgrunner. Men dessverre alt for uerfaren. 

I går kveld fikk jeg inspirasjonen, og laget to bilder 🙂


Dette bildet er fra i sommer, fra vår årlige familieutflukt. Det viser meg, sammen med min datter og min bror. Datteren min holder kamera, så dette er en ekte selfie, uten stang 😉 Jeg laget en blå himmel med litt skyer, klippet oss ut fra det originale bildet, og limte oss inn her. Så pyntet jeg med litt flere skyer. Så ser det nesten ut som at vi popper opp fra en sky vi også 🙂


Dette bildet er fra Påske. Det viser datteren min. Bildet er tatt utendørs, på terrassen. På originalbildet er det flere folk med, gjerder og natur. Egentlig et litt rotete bilde. Men jeg laget en bakgrunn med et litt slitt og sprukket preg, og limte på en fancy stjerne. Klippet ut kun datteren min, og limte inn i forgrunnen. Og så måtte jo navnet hennes med 🙂 Jeg ble veldig fornøyd med dette bildet 🙂

Og kanskje lager jeg flere bilder i dag. Om tiden strekker til 🙂

 

#bilderedigering #photoshop #gimp #bilder #foto #bildelek #lek #redigering

MORGENSTUND HAR GULL I MUNN

Sånn er det i alle fall når man sover nesten 14 timer den ene natten, og neste natt bare 5 😉 

Det er litt fint å sitte så tidlig, været ser lovende ut, og fuglene kvitrer. Det er nesten så man får litt høstlig vårfølelse 😉

Samme hva, trøtt og slapp, eller frisk og opplagt, det blir sikkert en fin dag i dag. Kos deg masse ♥


En ut av vinduet opplevelse klokken 7 om morgenen 🙂

 

 

#morgenstund #gull #vær #dag

KJÆRE JEHOVAS VITNER….

Dere trenger ikke å ringe på min dør. Dere trenger ikke å prøve å få meg i tale for at jeg skal kjede meg med å høre på deres budskap. Jeg er immun mot sånt. Det er bortkastet tid. Ikke minst for dere.

Før i tiden, pleide Jehovas vitne komme på døren en gang i blant, i tospann. Oftest to dresskledde menn, eller to tekkelig dydige damer. Så var det mange år, da det var fantastisk stille. Og jeg håpte jo at dere hadde gitt opp. Men, håpet var lysegrønt. Plutselig en dag, for et par måneder siden, ringte en representant for Jehovas vitner nok en gang på døren. Dette har jeg berettet om en gang tidligere, i dette innlegget.

Mannen som den gang sto på døren, var alene. Ikke hadde han dress på seg heller. Han hadde på seg noe som nok var på moten i 50 årene en gang. Kanskje han syntes han var ganske retro 😉 Men i alle fall ikke noe skummelt, eller truende med han. Det var vel jeg som virket skummel, som sto der, kun inntullet i et badehåndkle. Og heldigvis for det altså. For mannen ble så sjokkert at han ga meg brosjyren i hånda og gikk bort det forteste han kunne. 

For noen dager siden, ringte det på døra igjen. Denne gangen var det Amalie som lukket opp døra. Jeg hørte at det var noen barn som snakket, så jeg trodde det var noen av hennes venner. Men idet jeg gikk forbi, huket Amalie tak i meg, og ville at jeg skulle komme til døra. Joda…det gjorde jeg jo. Tenkte som så, at det sikkert var loddselgere eller noe sånt da. 

Men neida…Det sto to barn på utsiden, yngre enn min datter. En gutt og en jente. Litt bortenfor sto en voksen person med paraply, så jeg kunne ikke se hvem det var. Gutten viser frem en brosjyre, som jeg øyeblikkelig drar kjensel på. Den har ikke samme bilde, men samme skrift og samme utforming. Og samtidig som han viser meg brosjyren, sier han også det samme som overskriften sier: Vil du vite hva fremtiden bringer?
Eller noe sånt. Jeg husker det ikke ordrett.

Denne gangen er det jeg som blir litt satt ut. Og jeg kjenner irritasjonen koker i meg. Men jeg er glad i barn, og smiler til denne gutten, og den lille jenta, og sier pent at jeg er ikke interessert i sånt. Samtidig har jeg lyst å gå bort til den voksne som står og venter, og gi denne en ørefik for å bruke barn i sitt virke på den måten der. Det er ufyselig.

At barn selger lodd, eller andre ting som går til gode for deres idrett eller annen fritidsaktivitet, det er trygt og godt, og helt ærlig. Men å bruke barn til å prøve å lure folk inn i sin egen religiøse sekt, DER går det en ALVORLIG grense altså. I alle fall hos meg. 

Etter at jeg hadde lukket døra, så min datter at jeg reagerte på hendelsen. Og vi pratet litt om det etterpå. Jeg fortalte hva Jehovas vitner er for noe, hva de gjør, og hva de ikke gjør. Og så fortalte jeg om deres iver etter å få flere medlemmer i sekten. Hun syntes jo at det hørtes skummelt ut. Men jeg sier at det er ikke skummelt. Men man må vite hva man gjør, og virkelig gå inn for det og like det. Men helst holde seg unna 😉

Jeg har en slektning som lot seg overtale til å være Jehovas vitne. Man kan trygt si at det ikke var lett å bryte ut derfra igjen. Og for å klare å komme seg ut, måtte han gjøre noe syndig, for så å bli kastet ut.

Så nok en gang, dere, Jehovas vitner, trenger ikke å komme på min dør. Spar meg, og dere selv, den ubehagelige opplevelsen! For jeg er ikke mottakelig, og kommer aldri til å bli det!

Jeg respekterer at folk har sin tro. Og jeg forlanger at folk skal respektere meg for min tro, eller mangel på tro. Jeg respekterer ikke når jeg blir oppsøkt og mast på.

 

 

#jehovasvitner #tro #religiøs #mas 

NY OVERSIZE GENSER TIL MIN DATTER

Da jeg begynte på denne genseren, var intensjonen at den skulle være til meg selv. Men jeg strikket den i en mye mindre størrelse enn jeg normalt ville gjort, all den tid jeg er ferdig med oversized klær for lang lang tid. Når man har slanket seg, ønsker man jo ikke å kle seg i telt 😉

Men etterhvert som jeg strikket, så skjønte jeg at det måtte være noe feil i oppskriften. Men i min svimete tilstand, klarte jeg ikke å finne ut hva. Men noe så feil ut. Etterhvert så jeg at det var lengden som var feil. Men da var jeg kommet så langt, at jeg ikke orket å rekke det opp igjen. Jeg besluttet at jeg bare skulle strikke ferdig, og så kunne jeg jo trikse til noe nederst på genseren i stedet.

Men en dag kom datteren min innom, Jeg hadde montert den, men ikke enda strikket armer og sånt. Hun falt for genseren, og utbrøt at det jo var en cropped top! Jeg er jo ikke akkurat inne på mote, så det kan godt hende at jeg har skrevet det feil til og med. Men hennes begeistring fikk meg til å ta en beslutning. Hun fikk prøve den, og så spurte jeg om hun hadde lyst på den?

Hun nølte først, for hun visste jo at jeg strikket den til meg selv. Men jeg overbeviste henne om feilen i oppskriften, og at jeg aldri ville bruke den. Da takket hun ja, og jeg strikket ferdig etter hennes mål 🙂

Her er det ferdige resultatet 🙂


Når vrangborden var strikket på, ble genseren litt lenger enn cropped, men fortsatt veldig tøff 🙂

Myk, god og varm, har nå datteren min en god genser til kalde dager 🙂

 

#strikketøy #garn #genser #cropped #top #oversized

TRAVEL UKE GÅR MOT HELG

En nokså travel uke går mot slutten. Travel i den forstand at det har vært både en del sosiale stunder, ungene mine har ankommet heimen, og jeg har virkelig prøvd å rydde og ordne litt i leiligheten, til tross for at overskuddet er totalt oppbrukt. 

Det har vært så ille at jeg har brukt opp energien for dagen etter også et par dager, for å komme i mål med ting.
Når det er så ille at til og med det å gå og hente posten gir mestringsfølelse, da er det ikke mye igjen, for å si det sånn.

Men jeg prøver så godt jeg kan, å se det positive i de tingene jeg får til å gjøre, istedet for å dvele ved det negative i det jeg ikke får gjort. 

Nå ser jeg frem til helg 🙂 Den blir travel den også. Jeg har vært så dristig at jeg har bedt til familiemiddag på søndag. Da kommer min bror med familie, og moren vår. Vi blir 9 rundt bordet. Jeg gleder meg, samtidig som jeg gruer meg også. En ting er det fysiske, hvor jeg skal lage god mat. Og jeg stresser jo litt, for jeg vil jo at alt skal se ryddig og delikat ut. Men så er det også det mentale. Det med å være sosial, smile og le, lytte og prate. Være oppmerksom. Alt dette tapper enormt med energi. Men jeg vil ikke være den anledningen foruten likevel 🙂 For i en travel hverdag, så er det ikke så ofte man har anledning til å møtes.

Jeg kjenner meg selv og helsa mi så godt nå, at jeg vet neste uke vil bli ganske flat. Det vil ikke være mye å hente, hverken fysisk eller psykisk. Så jeg er glad ungene mine er her, sånn at de kan hente posten og sånne vanskelige ting 🙂

I kveld har jeg planer om kino. Jeg og ungene. Skumringslandet. Det er mange år siden vi sist var på kino alle sammen på samme tid og samme film 😉 Men denne filmen er litt spesiell for oss, siden vi tilfeldigvis snublet over filmkulissene i den tiden da de holdt på å sette dem sammen og gjøre klart til innspilling. Dette var i juni 2011, i Blåfjell i Sokndal, Rogaland. Vi var på familietur, og skulle finne en plass å rigge til grillutstyr og kose oss.


Blåfjellgruvene, med filmkulisser fra “Skumringslandet” i forgrunnen. Dette bildet viser husene sett fra baksiden.


Selvsagt tok vi en spasertur gjennom den lille landsbyen, for å få en feeling av gamle dager, film og drama 🙂


Litt dum beskjæreing på dette bildet, men jeg vet ikke om min daværende kjæreste har lyst å være med så tydelig i blogg. Uansett så viser jo dette bildet litt av byggestilen i den lille landsbyen 🙂 

Min onkel visste om en plass med noen nedlagte gruver, så vi dro dit. Og det var jo som å reise hundrevis av år tilbake i tid da vi så den lille landsbyen som var der. Ingen av oss var forberedt på dette. Vi gikk gjennom gaten, kikket på husene og undret oss litt. Men etterhvert møtte vi på noen som jobbet på settet, og da fikk vi forklart hva det var for noe. Ganske spesielt. Og derfår MÅ vi jo bare se den filmen selvsagt 🙂 

Så får jeg se når neste uke kommer, om jeg fortsatt henger sammen, eller om uka helt forsvinner i hvile og søvn 🙂

Ønsker alle sammen en fin helg i alle fall.

ULTRASLITEN

For tiden er det bare såvidt jeg henger sammen føler jeg. Glimter til litt innimellom, men sånn i det store og det hele, er jeg så sliten og trøtt at jeg ikke aner opp og ned på meg selv lenger.

Hele helgen gikk med til å være så trøtt og utmattet at jeg ikke fikk noe utav den i det hele tatt. Alle planene som jeg hadde i tankene, de måtte jeg bare glemme. For jeg orket ikke noe. Hadde litt besøk av min datter, og det var skikkelig koselig 🙂

For det meste hvilte jeg, men sov også en del. Føler at helgen var bortkastet. Og liker ikke at det er sånn at jeg må bruke dagene på å hvile. Men sånn er det bare for tiden. Synes det er en økende trend hos meg.

Men, nok klaging nå. Er sliten fortsatt, men må finne en måte å komme meg gjennom uken på 🙂 Og skal prøve å finne på noe positivt. Og i tillegg kommer barna til meg i morgen. Det gleder jeg meg veldig til ♥

Så alt i alt, så blir nok dette en fin uke 🙂


Dette bildet er fra 2003, da barna mine var søte og små. Nå har de blitt søte og store 🙂 Men er så godt å minnes tilbake litt. Tiden går jo bare alt for fort.
♥ ♥ ♥

 

#helg #uke #trøtt #sliten #utmattet #minner #planer

PÅ SHOPPING

I dag har jeg vært på shopping. Ikke at jeg har noe å shoppe for, men jeg hadde et gavekort. Og det hadde jeg besluttet å kjøpe meg en jakke for 🙂

Jeg ringte min mamma, og lurte på om hun hadde lyst å være med. Gavekortet var nemlig på Kvadrat kjøpesenter, og det er ikke så ofte hun kommer seg dit.


Kvadrat er Norges 4. største kjøpesenter. Og det man ikke finner her, er antakelig ikke verdt å ha 😛

Vi tuslet rundt, kikket innom mange butikker på dill og dall. Jeg kikket også etter kalendergaver. En butikk hadde noe lurt, som andre butikker også burde ha, nemlig mannfolk parkering. Ikke at jeg har bruk for det selv. Men det var en tid da det var høyaktuelt også i mitt liv. Glimrende ide altså 🙂


Tenk for en luksus for mannen, å kunne sitte med en kopp kaffe mens han venter på at kona skal handle ferdig i butikken 😀

En liten matbit ble det også på oss. Uten mat og drikke, duger helten ikke.


På Matværket har de mange fristende middagsretter på menyen. Og fint er det å sitte der også. Behagelig interiør og farger.


Valget falt på Dagens rett, som var Bacalao. Den smakte veldig godt. Absolutt et høydepunkt 🙂

Vel hjemme kunne jeg prøve resultatet av bruken av gavekortet.


Nyinnkjøpt jakke, i cerise rosa farge. Det skal muligens litt selvtillit til, å bære en sånn farge i yttertøy, men når høsten blir grå, så trengs noen farger til å live opp litt. Da blir i alle fall jeg glad 🙂

Med ønske om en riktig god helg 🙂

 

 

#kjøpesenter #kvadrat #handel #shopping #mat #bacalao #jakke #parkering

HØSTPOESI

I dag er jeg så trøtt og slapp, men har likevel vært ute på fotosafari i det nydelige været. Været kan ikke bestemmes, så da får man bare trå til, så får jeg heller sove de neste dagene 🙂

Jeg har lekt meg litt med et av bildene jeg tok i dag 🙂 Vakre farger gir stor glede 🙂

 

#høst #poesi #farger #bilder #blader #løv

 

ALLSANG PÅ HJUL

I dag fikk jeg en forsmak på pensjonist tilværelsen. For jeg har nemlig vært på min første pensjonist tur 🙂

Men for å være helt ærlig, så var jeg litt i yngste laget da. Og det så jeg jo da jeg så de andre deltakerne 🙂 Men fakta var at jeg var med som ledsager for min mamma, som hadde lyst å ha meg med. Og siden jeg tusler hjemme hele dagene likevel, så kunne jeg jo være med 🙂


Mamma og meg på bussen, som skal ta oss med på en musikalsk reise rundt i distriktet.

Turen var lagt opp som en busstur med allsang, hvor vi besøkte steder i distriktet, og sang sanger som bandt det hele sammen. Med på turen var en lokal artist, som heter Rita Fotland Bøe. Hun akkompagnerte på trekkspill, og dro i gang sanggleden for både gamle, og ung 😉

Underveis hadde vi kaffepause med noe godt attåt på BådeOg, middag på ærverdige Kronen Gaard Hotell (De historiske hotell), og kaffe og noe godt attåt på Fotland Mølle. Vi fikk servert historier med innlevelse og humor på hele turen, som fortalte om de stedene vi passerte.

Alt i alt, en veldig kjekk tur. Det var i grunnen gøy å være pensjonist for en dag 😉


Bildet av Flatholmen fyr er dessverre tatt gjennom bussvinduet, og dermed er kvaliteten så som så. Fyret har en tragisk historie, hvor fyrmesteren en januar kveld i ca 1894, rodde konen sin til land for hun skulle på noe. Med seg i båten hadde de sine to sønner. Tilbake på fyret var de to døtrene. Da fyrmesteren og sønnene rodde tilbake til fyrholmen, kantret båten. De to jentene klarte å redde den ene broren. Men faren og den andre gutten omkom. Jentene klarte å få liv i broren, samt holde varmen i huset og tenne fyrlykten. De var ikke store disse barna, men jammen klarte de å holde liv i både seg selv og fyret til moren kom tilbake og oppdaget hva som hadde skjedd.


Små glimt fra turen, med både sangtekst, trekkspill, kaffe og buss 🙂


Enda en selfie 😉


Kronen Gaard Hotell. Jeg synes det er så nydelig der, og med masse landlig sjarme, og veldig god mat. Hotellet har en sterk historie og ligger ikke langt fra her hvor jeg bor 🙂


Enda et bussvindu bilde. Denne gangen av Norges nest største vindmøllepark, som ligger på Jærens tak 😉 Det er visst 32 vindmøller der, hvis jeg ikke husker feil.


Bussvindubilder er utrolig kjipe. Men det gir nå en viss ide i alle fall, om hva vi så mens vi kjørte. Her er det Jærlandskapet, med Nordsjøen i horisonten.


På Fotland Mølle fikk vi servert kaffe og lapper. Jeg har da altså spist opp lappen, glupsk som jeg var 😉


Idyllisk beliggenhet for den gamle møllen.


Høsten har satt sine spor


Jeg la ikke merke til de to fotografene på bildet før etter at jeg hadde knipset. De hadde betraktelig flottere fotoutstyr enn meg, så jeg kan bare drømme om de bildene de får med seg hjem 🙂

 

#busstur #pensjonist #flatholmen #fyr #jæren #kronengaard #sang #musikk #høst #mølle

BADET HAR FÅTT EN LITEN OPPGRADERING

Det tok et par dager, og enda er det ikke helt klart. Jeg har endelig fått den nye dusjen på plass.
Og fått kastet ut den gamle rustne dusjen med flere lekkasjer.

For en følelse. Det er gøy å gå inn på badet og kikke. Det ser så rent og moderne ut nå ♥

Jeg har ikke prøvd den enda. Gleder meg jo til det. Men i dag har jeg en sånn totalt utslitt dag. Og så måtte jeg jo gjøre noe likevel. Og resultatet er at jeg ikke orker å stå oppreist for lenge nå.
Så dusjen får jeg prøve i morgen tidlig. 

En liten ting fungerte ikke på den nye dusjen, så det må foretas noen grep og en ny del. Så derfor er ikke takdusjen på plass og i bruk. Men det går helt bra, for hånddusjen fungerer jo utmerket, og det er jo det jeg er vant til. Gleder meg til å prøve massasjen også 🙂


Den gamle dusjen i all sin prakt. Rusten og fæl, og med flere lekkasjer som medførte omfattende vask av gulvet etter hver dusj nå på slutten.


Litt av et puslespill for mine medhjelpere som skulle montere den nye dusjen.


Ferdig montert, men ikke koblet til, satt på plass og testet.


Endelig er dusjen koblet til og satt på plass. Men uten takdusjen, som ikke var helt tett, og dermed forårsaket mye søl 😉 Men, dusjen er fullt brukbar frem til alt er ordnet.

Men som sagt, får prøve den i morgen. Nå er jeg snart klar for senga. Det har vært en alt for tøff dag. 

Ønsker alle sammen en riktig god helg ♥

 

#baderom #bad #dusj #dusjkabinett #massasje