EN TUR TIL KIRKEN

En av dagene jeg var på hytta i påsken, gikk jeg en tur til kirken på det lille stedet der hytta ligger.

Spind kirke.

Jeg er ikke noen kirkegjenger. Men jeg hadde likevel lyst å ta noen bilder av kirken, og omgivelsene rundt. Pluss at det er alltid kjekt å gå tur på steder hvor man ikke ferdes så ofte. Mye spennende å se, og fotografere.

Men jeg må innrømme at akkurat denne dagen var jeg ikke i sånn veldig god fotograferingsmodus. Jeg hadde en del tanker å sysle med, og da var jeg ikke så oppmerksom på det rundt meg.

Fra hytta til kirken tok det meg cirka 20 minutter å gå. For det meste på grusvei.

Noen små bakker opp, og noen små bakker ned. Gir fin variasjon til turen 🙂

Underveis på turen, kan man komme over noen mosegrodde troll. Eller muligens det er trestubber? Jeg er jammen meg ikke helt sikker. De sto i alle fall stille, og poserte villig vekk 🙂

Et innbydende lite tjern med en badebrygge og en båt går man også forbi. Litt sånn småromantisk på en måte ♥

Noen hadde gjort seg flid med å stable ved i fine stabler. Jeg fikk lyst å ta en med meg, men jeg lot dem stå. De var et pent blikkfang der de sto så ordentlig og fint oppstilt, med tak og greier på 🙂

Til slutt, ved et annet bittelite tjern, kom kirken tilsyne. Den speilet seg så fint i vannoverflaten 🙂

Da jeg kom litt nærmere, kunne jeg ta kirkespiret i litt nærmere øyesyn. Jeg synes det er så pent med den krusedulldekoren på. Mulig det er en værhane. Det er jeg usikker på. Men dekorativt er det i alle fall 🙂

Både porten og døren var stengt, og jeg gjorde ikke noe forsøk på å gå inn.

Det så ut til å være en fredelig og fin kirkegård også. Jeg så noen som gikk der inne, og stelte en grav. Og noen andre som gikk tur. Kanskje jeg også skal gå tur der inne neste gang jeg er i de trakter?

På Wikipedia fant jeg dette om kirken:
Spind kirke er en korskirke fra 1776 i Farsund kommune, Vest-Agder fylke. Byggverket er i tre og har 500 plasser. Kirken ligger i Lister prosti, Agder og Telemark bispedømme. Adkomst til stedet er via Fv666 og Rv43. 

Da har jeg fått vist frem kirken fra de fleste vinklene, bortsett fra en. Den vinkelen får jeg ta med en annen gang 🙂

Turen til hytta gikk samme veien tilbake, og jeg oppdaget ikke noe nytt. Jeg gikk nok med nesa i sky mens tankene surret og gikk. 

Tusen takk for følget. Ønsker dere alle en fin dag ♥

 

 

NOEN ORD OG BILDER SÅNN PÅ TAMPEN AV PÅSKEN

Jeg har i dag skumlest meg gjennom en del blogginnlegg fra dere, mine bloggvenner, fra den tiden jeg har vært borte. Men har ikke kommentert noe. Det er så kjekt å se bilder, lese litt, og se konkurranser og utfordringer dere steller i stand 🙂

Min påske har vært rolig. Jeg har forsøkt å slappe av, finne meg selv litt. Være med familien. Og viet min påsketid til dem 🙂 Og også bittelitt til meg selv 🙂 For meg er påske en familietid først og fremst 🙂


I noen dager dro jeg og Amalie på hytta til min bror og familien. Hytta ligger i Farsundtraktene.


Stor og god hytte med anneks. Nærmer seg 30 år gammel. Og har det man trenger og en stor terrasse. Og utsikten over fjorden er magisk. Bakken ned til sjøen er bratt. Passer ikke for dem som er veldig dårlig til bens. Men en fantastisk plass likevel 🙂


Broren min har kalt hytta for Lauringen. Tidligere het den Eikebu.


På hytta er det både folk og dyr. Her er det Amalie som holder min nieses hamster, Bruno ♥


Bruno er en tam liten krabat, som her har funnet seg en lun og god plass å sove, under mitt kne.


Min bror har eget forlag, og i påskegave fikk jeg den siste påskekrimmen utgitt på forlaget, “Den 13. engelen”.
Jeg har ikke begynt å lese den enda, siden jeg holder på med en annen bok. Men det blir den jeg starter å lese etterpå 🙂

En av dagene på hytta hadde vi en utflukt med båten. Hele gjengen.

Vi fant en holme hvor det var laget en fin grillplass, med overbygd sitteplass. Vi fant ut at det var litt mye skygge i gapahuken, så vi flyttet grill og stubber ut i solen.


Her har min bror, Tom, fått fyr i bålpannen, så nå skal det bli både mat og varme på oss 🙂

 


Etter maten fikk de av ungene/ungdommene som hadde lyst, lov til å ta båten en tur ut på vannet og leke seg litt 🙂

En koselig og vellykket utflukt både for store og de litt mindre 🙂

Vi var heldige de dagene på hytta, med herlig påskevær største delen av tiden. Jeg gikk også en fin tur. Men den skal jeg skrive om senere 🙂

Nyt siste dagen av påsken etter beste evne ♥

#påske #hyttekos #påskekos #sørlandet #farsund #båtliv #grill #pølser #gapahuk

 

MAGISK FILM OG MUSIKK

I dag skulle jeg både blogge og lese blogg, og ha en rolig dag/kveld. Og så skulle jeg pakke ferdig til hyttetur.
Men enda, og klokken er rundt midnatt i skrivende stund, så har jeg ikke gjort noe av dette.

For jeg endte opp med å først besøke moren min, deretter gikk jeg tur med en venninne. Så måtte jeg hvile litt. Og så bestilte jeg og Amalie take away mat, og så på film.

Og gjett hva vi så?

Harry Potter!
Og er ikke det magisk, så vet ikke jeg 😉


Denne så vi i kveld, nummer 2 i rekken. Vi så den første på lørdagskvelden 🙂

Så du skjønner sikkert nå at jeg snakker om Challengen til Unni MagiskLiv 🙂

For oppgaven jeg nå tar for meg, er nr. 5: Noe magisk fra skjermen; film, serie, el.

Og Harry Potter er jo virkelig magisk. Ikke bare fortellingen i seg selv, men alle effektene i filmen, og hvor virkelig det ser ut.

En annen film jeg også synes er magisk, er Love Actually.

Jeg har sett denne filmen mange ganger, og den har med kjærlighet i mange relasjoner å gjøre. Ikke bare mellom mann og kvinne, men også mellom søsken, eller foreldre og barn…osv. Jeg synes dette er en magisk historie, en magisk film 🙂

Neste oppgave på Unni sin liste er nr. 6: Magisk musikk.
Og jeg vet det finnes en del musikk som jeg vil kalle mystisk.

Men for meg er mye musikk magisk.
All musikk jeg liker å synge med på, eller danse til, det synes jeg er magisk. Rett og slett sånn at musikk kan gjøre at man får en god stemning eller blir glad.

Når jeg hører min datter synge, da får jeg en følelse av magi. Det er sånn at jeg får goosebumps all over. For det er så nydelig å høre på ♥ Og så er jeg jo bra stolt også 🙂

Amalie har opptrådt ved forskjellige små og litt større sammenkomster, og en konsert. Og konsertopptredenen hennes har jeg vist frem her en gang før. Og gjør det gjerne igjen:

Hun sang Imagine med skolekorpset her i bydelen på FN dagen. Og det var noen som var rørt til tårer da ja 😉

Og på hennes konfirmasjonsdag, som er 30. april, skal hun synge denne sangen igjen, men da med storband, og foran 600 mennesker 🙂 Gjett om jeg kommer til å være stolt da? 🙂
For meg vil det i alle fall bli magisk ♥

Og nå i kveld, etter vi hadde sett på Harry Potter, ville hun synge noen sanger for meg, som hun skal opptre med i juni, på en annen konsert. For da er hun spurt om å holde en minikonsert på Riskadagene. I bygda der jeg er ifra. På stor scene det også.

Så det er mye spennende i vente, og sang og musikk spiller en stor rolle i de tingene 🙂

Og siden jeg reiser bort noen dager nå, kan jeg like gjerne ta for meg den siste oppgaven også. Nr. 7: Noen du kjenner som er magisk.

Og da kan jeg nevne flere, men velger å trekke ut et par venninner, uten å nevne navn.

Den ene venninnen har jeg ikke kjent i så veldig mange år. Men vi har fått veldig nær kontakt, og hun er i mine øyne veldig spennende. Hun er litt alternativ. Litt vanskelig å beskrive. Hun er opptatt av horoskop, og kan mye om dette. Og nummerologi. Og når jeg møter noen, så kan jeg fort spørre henne til råds.

Uansett er hun min gode buffer og støtte i alt hva jeg foretar meg. Hun ser alt fra sidelinjen så lett, og kommer med kommentarer som får meg selv også til å se ting fra en annen vinkel enn den jeg så selv. Hun vet vel det aller meste om meg.

Og hun har også litt alternative tanker, dette med å prate med folk som ser ting…det er hun veldig positiv til, og interessert i. Og sånt synes også jeg er spennende.

Jeg har også møtt en annen dame som jeg synes er magisk. Henne har jeg heller ikke kjent så lenge. Og hun ga meg en Reading for en stund siden.
Og det er det mest magiske jeg har opplevd på veldig lenge. Det ga meg litt innsyn i meg selv, og hjalp meg til å sortere litt av tankekaoset jeg har.

Disse to damene/venninnene mine, er navnesøstre. Og jeg som også selv tenker litt alternativt noen ganger, ser at dette ikke kan være tilfeldigheter. På en måte utfyller de to damene hverandre, for meg. Og jeg tror det er en mening med at de har kommet inn i mitt liv. Jeg ønsker å ta godt vare på dem i hjertet mitt ♥

Da har jeg kommet til veis ende i challengen 🙂 Og jeg synes det har vært en magisk reise 🙂

Beklageligvis har jeg ikke fått kommentert så mye hos dere andre som har vært med. Det skjer en del ting her om dagen, så jeg skummer igjennom, så har jeg i alle fall vært innom. Men denne kvelden fikk jeg dessverre ikke gjort det. Om jeg klarer å få noe nett nå på påskeferie, skal jeg håpe å få lest litt mer. Men sånn ellers, så blir det nok ikke noe før til neste helg.

Ønsker dere alle en god påske frem til neste helg. Kos dere masse ♥

 

 

#MagiskChallenge #magisk #challenge #utfordring #film #musikk #glede 
 

 

 

 

HVA ER MAGI FOR MEG?

Da jeg var liten, og hadde lært meg å lese, leste jeg en bok som var helt magisk. Ettersom jeg leste boken mange ganger, kan jeg fortsatt huske mye fra den. Men husker det jo også, fordi det var litt av skolelærdommen.

Jeg leste nemlig denne boken:


Barnas Bibel var spennende fra perm til perm. Og jeg var enda mer fascinert over at det skulle være sant det som sto der.

Innlegget her er en del av challengen til MagiskLiv. Og jeg har kommet til punkt nr. 4: Hva er magi for deg?

Og jeg kunne virkelig nevnt ganske mye forskjellig her. For livet i seg selv er magisk synes jeg. Jeg elsker å lese. Og jeg lever meg inn i den skrevne verden. Enten det er sant eller oppdiktet. Og mitt første store eventyr var magien i bibelen, skrevet forståelig for et barn.

Og det meste som er skrevet, handler jo oftest om mennesker. Og jeg er veldig fascinert av mennesker. Alt vi mennesker kan gjøre. Alt vi finner opp. Alt vi klarer å få til. Og ikke minst, måten vi er bygget opp på.
Jeg synes det er magisk.

Jeg er ikke en troende kristen. Jeg er usikker på om jeg egentlig tror på Gud i det hele tatt. Men jeg synes at bibelen er en fin bok. Det er jo magisk det som står der. Alle hendelsene, alle personlighetene på godt og vondt….Ja, alt sammen.

Men jeg vet ikke om jeg tror på det likevel. Men tenker som så, at den kan være basert på faktiske hendelser.

For meg var den magisk, på den tiden da jeg ikke visste så mye som jeg vet i dag.

I dag er det menneskene i seg selv som er magiske for meg. Det finnes alle slags mennesker, med hver sine måter å være på. Noen liker man, andre liker man mindre, og noen liker man overhodet ikke. Det er noen for enhver smak. Og det synes jeg også er magisk. At vi ikke alle er skapt helt like.

Verden i seg selv er som magi for meg. Tenk at den finnes! Tenk at vi faktisk eksisterer og lever her!

Det er magi for meg ♥
 

 

#MagiskChallenge #magi #bøker #mennesker #fascinasjon

NYTT LIV ER MAGISK

Jeg har kommet til punkt 2 i den magiske challengen til Magiskliv-Unni. Og med det samme jeg er i gang, så kommer jeg til å ta med punkt 3 også i dette innlegget. De har litt sammenheng 🙂

Nr. 2: Noe magisk du har gjort eller opplevd.

Og da må jeg jo bare si at det mest magiske jeg noen gang har opplevd, var å bli gravid, og sette mine barn til verden.


Daniel


Amalie

Min største drøm var å få barn. Men det viste seg å være vanskelig og en lang prosess. For jeg hadde PCO, bakovervendt livmor, svært uregelmessig menstruasjon og stoffskifteproblematikk. Så ikke bare et problem, men flere. Og det var en årevis prosess å komme frem til hva som kunne hjelpe.
Jeg måtte innom uendelig mange undersøkelser, og uendelig mange blodprøver og uendelig mye venting.
Men til slutt viste det seg at hormonbehandling var det som skulle til.

Og den dagen svangerskapstesten viste positiv for første gang, det var en magisk dag. Ganske uvirkelig.
Helt magisk ♥

Det er snart 20 år siden min førstefødte ble født, en gutt som fikk hete Daniel.

Nesten 5 år senere, var jeg gravid igjen, med den samme hormonelle hjelpen. Og denne gangen ble det en jente, som fikk navnet Amalie.

De to er mine største skatter. Og den dag i dag husker jeg den følelsen både når jeg fant at jeg var gravid, og når jeg fødte. Det er magisk hva som går an i vår forunderlige verden.

_._._._._

Nr. 3: Noe magisk noen har sagt til deg.

Pur lykke ♥

Og for meg er det magisk hver gang jeg hører: “Jeg elsker deg mamma!”

Og det er vel ikke så vanskelig å gjette hvem som sier det til meg? 😉

 

 

#MagiskChallenge #lykke #magi #svangerskap #fødsel #glede #barn #kjærlighet

 

MAGI FRA NATUREN

Nå er det ny challenge på gang. Denne gangen er den magisk. Og det synes jeg passer veldig fint 🙂

Det er Unni fra Magisk Liv som har kommet med denne utfordringen 🙂

Og utfordring nummer 1:
Noe magisk fra, eller i naturen.

Og den er lett. For det finnes noe magisk over alt i naturen synes jeg. Så det som er vanskeligst, det er jo å velge fra alt sammen 😉


Dette var et syn jeg fant utrolig magisk da jeg var en liten tur i Danmark i høst.
Jeg hadde ankommet med båten til Hirtshals fra Stavanger, og skulle ta toget til Hjørring, en litt større by enn Hirtshals, og drive dagen der.
Vi var flere som sto og ventet på toget. Og det var et tykt tåketeppe over landskapet, og ganske rått og kjølig. Alle sto og speidet etter toget. Solen begynte å komme opp, og forsøkte å bryte gjennom tåketeppet. Og der, ved siden av solen, så vi plutselig to lys som kom nærmere og nærmere.
Det var toget vårt 🙂 Det var magisk å se det komme glidende ut av tåketeppet 🙂
Naturen er magisk, som kan skape en sånn trolsk stemning en tidlig morgen 🙂

Da var mitt første bidrag levert. Håper det er verdig å være med, selv om det ikke kun var natur på bildet 🙂

 

#MagiskChallenge #challenge #utfordring #tåke #natur #magi #magisk #glede #foto

 

 

BREAKFAST WITH A VIEW

Våren har virkelig kommet nå. Veldig tidlig, og veldig herlig 🙂 Min glede over dette er absolutt ubeskrivelig ♥

Jeg har de siste dagene slitt med vond rygg. Men har nå kommet meg såpass, at jeg våget meg på en aldri så liten topptur i dag. Og siden solen varmet, og det var 5 grader i morgentimene, valgte jeg å ta med meg frokosten med på tur.

Og for en nytelse, for en glede det var, å spise frokost med en fantastisk utsikt over en speilblank Gandsfjord. Det er sjelden det!

Men turen begynner her:


Jeg vinker farvel til mitt hjem, med det slitne gjerdet som skal få en aldri så liten oppfriskning før konfirmasjonen 🙂 Og så begir jeg meg oppover….


På mykt underlag i skogen var det veldig godt å gå. Ryggen protesterte ikke i det hele tatt av denne behandlingen 🙂


Steiner med påmalte ulver viser vei 🙂


Det er trær på alle kanter…og himmelen er blå 🙂


En liten skogsselfie må til, på min vei gjennom skogen 🙂


Ute av skogen, tar jeg til på neste etappe, hvor jeg må opp forbi “vannverket”. 


Oppå “vannverket” stopper jeg for å ta en selfie med meg og byen min, Sandnes 🙂 Og så går turen videre oppover.


Opp til ulven!


Ulven står også og speider utover Sandnes, og passer på alle sammen.


Her oppe med ulven er det god utsikt utover landsbygda også, og fjellene i det fjerne.

Litt morgendis over dalen, men det er bare vakkert og fredfult å se på 🙂


Men jeg går bittelitt videre, til et annet utsiktspunkt. For jeg har lyst å innta frokosten min med utsikt til Gandsfjorden.


Jeg har med meg sitteunderlag, matpakke, kakao og en bit sjokoladekake. En litt fyldigere frokost enn hva jeg pleier å spise. Men dette her blir vel omtrent lunsj i samme slengen 🙂


Jeg nyter maten min med denne utsikten ♥ Er det ikke vakkert?


Vannet er så blankt at man kan speile seg i det.


Det må være fint å ha en liten båt på vannet i sånt et nydelig vær 🙂


På min vei hjemover igjen, ser jeg etter små vårtegn. Og synes denne lille knoppen her var så fin ♥


Jeg nærmer meg hjemme, og kan se litt av terrassen min på veien nedover.


Og straks jeg er hjemme, finner jeg frem strikketøyet mitt, og litt kald drikke, og setter meg ut på terrassen en liten stund, for å nyte solen videre.

En perfekt start på dagen ♥

Hvordan har din start på dagen vært?

 

#turglede #natur #utsikt #frokost #lunsj #topptur #gandsfjord #sandnes #ulvanuten

 

SMÅ TING, STORE GLEDER!

I dag arrangerte jeg strikketreff. Vi er en liten strikkecafé gjeng som kommer i sammen sånn dann og vann, litt på dagtid og litt på kveldstid. Og fokuset er strikketøy eller annet håndarbeid, litt kaffe og te, og god prat.

Denne gruppen er laget på Facebook, og er ment å være en sosial møteplass IRL.
Det går litt på rundgang hvem som arrangerer treff, og det er ikke noen fast plan eller rutine. Vi tar det når vi har lyst og det passer sånn 🙂

Før helgen besluttet jeg at det var lenge siden sist jeg selv var med. For jeg har ikke vært i storform i det siste. Og så noterte jeg meg at sist det var treff, var i februar.
Så da fant jeg ut at det hadde vært kjekt å komme i gang igjen med litt strikk og prat.

Jeg bestemte at dagen i dag passet godt. På dagtid.
Flere av dem som er med er hjemmeværende av forskjellige grunner. Noen jobber skift, og noen jobber vanlig dagtid. Selvsagt kan det ikke passe for alle. Men vi ble en god gjeng likevel hos meg. Vi var 6 stykk med strikke- og hekletøy i fanget i dag 🙂 Veldig koselig 🙂


Mitt strikketøy er litt ambisiøst for tiden. For jeg strikker kjole 🙂 Egentlig er det en tunika. Men jeg forlenger den litt, så blir det til en kjole 🙂 Jeg har ikke noen ambisjon om å bli ferdig til sommeren, men det hadde vært kjekt om jeg hadde fått det til 🙂 Ser frem til å bruke den.
Jeg viser ikke frem hvordan kjolen skal se ut ferdig. Vi får heller leve i spenning og se fremgangen her istedet 🙂

En av damene som kom i dag, hadde med en liten oppmerksomhet til meg. Noe som rørte meg veldig 🙂 Og det er her overskriften kommer til sin rett. For dette var en liten ting med omtanke bak ♥


Et hjerte ♥
Med håndskreven tekst på 🙂 Og ordene passer så godt synes jeg 🙂

Tusen takk for dette nydelige hjertet ♥

Det er de små ting som gir de store gledene. Og de små tingene har vi mange av i livet. Det gjelder bare å være oppmerksom, og se dem. For ofte, i hverdagens kjas og mas, er vi for opptatt etter å trakte etter de store tingene. Men dem er det ikke så mange av. Ikke like mange som de små.

Og i dag fikk jeg selv stor glede av å kunne samle en liten gjeng damer hjemme hos meg selv, til prat og håndarbeid. Og i tillegg dette hjertet, som nå henger på en vegg i stuen min ♥ Til minne om denne kjekke dagen 🙂

 

 

#gleder #hjerte #strikk #strikketøy #venner #kjole #håndarbeid #sosialt

 

 

DET ER VÅR I HAGEN

Nå har jeg endelig fått vårfølelse 🙂

For i dag har jeg vært ute i hagen min og studert litt. Og der fant jeg mange fine vårtegn 🙂

Der fant jeg blant annet denne lille fargeklatten her….

…..innimellom alt det visne løvet.

Jeg ble så glad da jeg så det. For dagen min har vært preget av smerter i ryggen. Og jeg klarte ikke å gjøre så mye. Hadde lyst å gå tur, men energien manglet, og smertene var for store.

Så da gikk jeg tur ut i hagen, og tok med meg kameraet.

Det var litt tungt å bøye seg ned og knipse bilder, men likevel lettere å være bøyd ned, enn å stå rett opp og rette seg ut. For det klarer jeg ikke i dag. I dag er jeg 90 år gammel i kroppen. Sånn omtrent.


Og disse her fine her, danner et fint lite teppe under epletreet mitt ♥ Og samme hvor gammel man er i kropp og sinn, blir man glad ved synet av en sånn prakt 🙂


Epletreet mitt ser sånt ut akkurat nå. Det skal beskjæres, noe jeg gjør hver vår. Men denne våren må jeg ha hjelp. Skulderen min nekter å samarbeide…så da har jeg spurt min sønn om han kan hjelpe meg en dag. Kvistene som vokser rett opp, skal bort, alle som en 🙂 Litt av et villniss!


Her har vi en kvist som skal få bli, for den vil nok være med på å gi noen store og fine epler til høsten 🙂


Her er den store skammen i hagen min. Her ble det gravd opp for noen år siden, for jeg måtte skifte drenering langs husveggen. Og etterpå ble det liggende sånn, i påvente av at noen skulle legge stein der, og lage en fin markterrasse. Og siden hele delen av hagen kun består seg av leire, og det ikke er plant, så har jeg ikke kunnet gjøre noe med det selv heller.
Nå har jeg lyst å lage en treterrasse der….


Men steinen har jeg jo. Og nå skal jeg annonsere den, og bli kvitt den. Jeg vil ikke ha stein. Og disse steinene har ligget her i ganske mange år nå. Jeg makter ikke med dem selv.

Når det blir, at jeg får hjelp til å gjøre noe med disse tingene, det vet jeg ikke. Men håper å bli kvitt steinen fort. Og så gleder jeg meg til gresset blir grønt, og flere blomster kommer opp. 

Det blir konfirmasjon her om halvannen måned. Så da skal i alle fall noe være ordnet 🙂

I dag har jeg lest litt blogg, men ikke kommentert stort. Jeg har rett og slett ikke orket. Har for mye vondt. Og snart skal jeg legge meg, og forsøke å ta igjen for en natt uten søvn. Håper jeg går i koma i noen timer 😉 Trenger det nå 🙂

Ha en fortsatt fin kveld, alle dere som leser her 🙂 

Jeg kommer sterkere tilbake etterhvert 🙂

 

♥♥♥

 

#hjem #hage #vår #planter #planer #epletre #hagearbeid

 

 

NYTT VANN Å UTFORSKE

I går var det en venninne på Facebook som lurte på om jeg hadde lyst å være med på tur i dag? Hun skulle gå rundt et vann som heter Melsvatnet.

Jeg hadde ikke vært der selv noen gang. Så hadde jo selvsagt lyst til det. Alltid kjekt å gå tur på nye steder synes jeg. Og spesielt når jeg har sett andre gå der, men ikke selv har peiling på hvor det er!

Så da ble det til at jeg og Grete møttes på Ålgård, og så kjørte hun foran, og ledet vei. For Melsvatnet ligger altså mellom Ålgård og Bryne fikk jeg vite 🙂

Og med min ekstremt dårlige stedsans, så er det jammen godt å ha noen med som vet veien 🙂

Det viste seg å bli en fin tur, med litt små regndråper på slutten. Litt sur trekk, men når vi var i bevegelse, så merket vi ikke noe til den trekken.

Og for meg som hadde kamera med, så var det jo veldig kjekt å knipse litt bilder fra nytt terreng 🙂


Informasjonstavlen forteller at det er 4 km rundt vannet. Så med andre ord, samme lengde som Stokkelandsvannet hvor jeg pleier å gå.

Dagen i dag er for meg preget av vond rygg. For andre gang på kort tid har jeg fått strekk eller kink i ryggen. Og jammen er det smertefullt.
Så før turen har jeg puttet innpå litt smertestillende, sånn at jeg i alle fall skal komme meg rundt i oppegående stilling 🙂


Runden rundt vannet er på grusvei. Og det er jo takknemlig med tanke på både vonde knær og vond rygg.
Vannet var delvis islagt. Men tror nok ikke at isen var særlig trygg å gå på.


En liten idyllisk “foss” gikk vi også forbi, med vann som rant under veien og ut i vannet 🙂


Vi møtte ikke så mange folk og dyr, men en ungdom på vannet møtte vi. Hvor resten av familien var, det aner vi ikke.


Et lite fint naust lå så idyllisk til langs vannet.


Det var nesten så jeg fikk en litt sommerlig stemning 🙂


Grete gjorde meg oppmerksom på vindmøllene også. Vi måtte snu oss for å se dem. For vi gikk med ryggen mot dem. Og det minnet meg på at jeg har lyst å dra dit også, og fotografere vindmølleparken. Fascinerende syn.


Snø og is på vannet. Idyllisk når det er så stille og fint 🙂


Og gjett hva? En aldri så liten selfie denne gangen også 🙂
Og ikke bare det…….


…….måtte jo ha en selfie av oss begge.
Litt regn på linsa gjør at kvaliteten på bildet ikke er tipp topp. Men med så flotte damer på, så går det opp i opp 😀

Det var en flott tur. Som jeg gjerne gjentar 🙂 Koselig å ha noen å prate med. Og vi har døtre i samme klasse også, så da har vi jo det til felles også 🙂 Men sånn i utgangspunktet så er vi selv nye venner. Og det er kjekt å finne noen man har ting til felles med.

Jeg føler meg rik på den måten at jeg har blitt kjent med så mange flotte mennesker. Det setter jeg så enormt stor pris på.
Og alle betyr jo noe for meg 🙂

Tusen takk for turen Grete 🙂

 

 

#turglede #vann #rundtur #kilometer #vær #foto #venner