VI STARTER MED BLANKE ARK

Jeg vil med dette få takke alle for det året vi er i ferd med å avslutte.
Det har vært en stor glede å ha følge. Og jeg er glad i hver eneste en av dere. Både bloggere, og andre som titter innom her ♥

Jeg ser frem til å starte et nytt år, med blanke ark.

♥ Godt Nyttår ♥

 

#nyttårshilsen #nyttår #blankeark #ønsker

ÅRSREGNSKAP

Det er på tide å ta et oppgjør med året som har gått. Det er bare noen få dager igjen av 2016, og jeg bruker disse dagene på å reflektere litt.

Jeg har hatt et veldig fint år. Til tross for at min helsesituasjon har forverret seg. Jeg har følt at jeg har vært i harmoni med meg selv. Mentalt. Det er akkurat som at jeg begynner å innse at jeg må være tålmodig, og at jeg må leve livet mitt som det er, ikke som jeg ønsker det hadde vært. Jeg må leve som kroppen min sier. Jeg må ta hensyn til meg selv. Lytte til kroppens signaler, og ikke presse meg så veldig. For det blir jeg bare dårligere av, har jeg funnet ut. Det fant jeg ut i november. Fikk en bekreftelse da, når jeg var på tiltak via NAV. Jeg fant ut at det å presse kroppens grenser, gjorde at jeg ble verre, og i tillegg ble ekstra syk. Immunforsvaret klarte ikke jobben, å holde uhumsketer på avstand.

Men for mitt indre, har jeg klart å finne en balanse. Jeg kan gjerne være tungsindig. Men ikke lenge av gangen. Det kan blåse bort like fort som det ankom. Og det er fordi jeg har lært meg hvordan jeg kan bekjempe det. Jeg lar det ikke slå rot, og bygge seg sterk. Jeg er heller der, at jeg ser det positive i alle ting. Eller forsøker i alle fall å gjøre det 😉 Og det aller meste, har jo noe positivt ved seg. Selv når det ser mørkest ut.

Mine barn begynner å bli store nå. Sønnen min er 20, og voksen allerede. Men samme hvor voksne barna våre er, vil de alltid være våre små gull. De vil alltid være i vårt liv, og vi vil alltid bekymre oss. Det vil aldri ta slutt. Men gleden er jo at de klarer seg godt. At de har blitt flotte mennesker, med gode verdier.
Datteren min fyller snart 16. En utfordrende alder for oss som foreldre. Men også en herlig god tid med høy utvikling, med mange gleder og nye erfaringer. Hun står nå på terskelen hvor hun skal ta stilling til hva hun har lyst å gjøre videre. Og planen er klar.

Det har ikke blitt så mye reising dette året, som tidligere år. Men jeg klarte å komme meg på campingtur. Noe som passet meg veldig godt. Egentlig skulle jeg heller ønsket å bo på hotell. For bekvemmelighetens skyld, og ikke minst, for helsen sin skyld. Men det gikk veldig greit på telt camping også. Det var trivelig. Selv om jeg var alene mye av tiden.
Det kjekkeste med turen, var å besøke venner og kjente, som bor langt fra der jeg selv bor. Og jeg koste meg veldig med det.
Og så ble det en utenlandstur også. I november. En billig tur til Gdansk, sammen med en venninne. En tur jeg kommer til å huske med glede, lenge lenge 🙂

Kjærligheten har ikke helt stått ved min side dette året. Den har i grunnen vært rimelig fraværende. Akkurat som helsen. Egentlig bare trøbbel, i bunn og grunn.
Jeg har den leie tendensen at jeg faller for dem som er feil for meg. Ofte er de feil for andre også. Men så er de likevel der at vi naive damer liker dem, og forelsker oss.
Dette er en trend jeg forsøker å snu. Sånn for meg selv. Jeg har bare ikke lykke innen kjærligheten. Så når jeg da endelig klarer å forelske meg, må jeg fra nå av si til meg selv: “Nei Eva, dette her kommer til å gå galt, det vet du!”
For det er nemlig det som skjer. Hver gang. Uten unntak.

Jeg har klart å forelske meg litt i år også. Det tok sin tid. Men plutselig møtte jeg en, som jeg ble betatt av. Så de siste 4-5 månedene, har vært fylt av tanker og funderinger.
Og jeg har kommet til en konklusjon.

For advarslene har ikke latt vente på seg. De har kommet, jevnt og trutt. Nådestøtet (bekreftelsen) kom i dag!
Så her er konklusjonen: å skru av følelsesregisteret. Stenge det inne. Igjen. Og ikke la det slippe ut. Ikke de første 4 årene i alle fall.
Det er jo egentlig en umulig sak. Men kan likevel la seg gjøre, i en kortere periode.

Jeg kan ikke la meg selv bli fortvilet og ødelagt av et annet menneske, igjen. Det er ikke snilt gjort mot meg selv. Så jeg bør bare lukke den døren. Holde den åpen for gode vibrasjoner, gode vennskap, og sånt. Ikke for kjærlighet. Ikke før hjertet mitt er skikkelig reparert. Hvis det noen gang er mulig.

Så her står vi, ved dette årets ende. Vi skal nå legge alt bak oss, og begynne på nytt. Med nye tall, nye opplevelser, og skape nye minner.

Målet mitt for det nye året, er å finne hva som feiler meg, og evt. hvordan det kan ordnes, sånn at jeg får en bedre livskvalitet. Og så skal jeg ikke forelske meg igjen. Det er for hardt, for brutalt. Og fører ikke til noe.
Jeg skal stå på for mine barn, og for det de jobber med å oppnå i livet. Og være den gode moren jeg har vært de siste 20,5 årene.
Og så skal jeg ellers forsøke å være det gode mennesket folk sier at jeg er. Det er alltid godt å høre noe pent om seg selv. Det gir en liten boost til selvtilliten 🙂
Tusen takk for det ♥

Foretar du selv et lite oppgjør ved årets slutt, eller danser du deg bare lett inn i neste år uten å blunke?

 

 

 

#oppgjør #årsregnskap #opplevelser #tanker #kjærlighet #familie #barn #helse #vennskap #år #tid #nyttår

 

110% AVSLAPNING

Vel overstått Julaften 😀

Her i huset er det i dag 110% avslapning.

Jeg har jo hatt en relativt stressfri førjulstid. Noe som var til gode for meg selv, og sikkert for dem rundt meg også 🙂

Julaften forløp som en av de fineste på mange år 🙂
Det har vært mange fine før det også. Men det er rart med det, ungene har vokst til, de er mer voksne, og de er roligere. Noe som passer mitt eget tempo veldig bra 🙂 Og mitt tempo er jo ikke akkurat høyt for tiden 😉

Så i dag har vært en rolig dag. Jeg sov til klokken var over 12.00. Sto opp, og var halvveis i koma fortsatt. Etter jeg våknet litt, gikk jeg tur med en venn. Og etter det, har jeg ikke gjort noen ting 🙂 Kun vært i ro, og slappet av. 

Så lekte jeg litt med mobil og snapchat. Og det er vel det mest aktive jeg har gjort i dag. Nå tenker jeg at jeg skal finne frem Netflix og noen gode julefilmer, før jeg nok tar en tidlig kveld 🙂

Jeg håper at alle dere som leser her, har hatt en fin julefeiring, og at dere får en kjekk romjul ♥

 

 

#juleglede #fred #avslapning #ro #snapchat #romjul

MERKELIG JUL

Da har dagen kommet, hvor jeg legger ut min julehilsen til dere.

Denne julen blir ulik andre juler jeg har feiret.

Julaften er egentlig uten ungene mine. Det er hos pappen sin de egentlig skal være. Men vi har jo hatt det sånn, at når de skal ha Julekvelden hos sin pappa, kommer de til meg på dagen, for å ha litt julekos og åpne noen gaver, før de går tilbake og har kvelden sammen med sin pappa. Og så har det vært omvendt andre juler, når det var min tur å feire Julekvelden med dem.

I år ble jeg invitert til min bror og hans familie. Det er også som andre juler, hvor jeg gjerne har vært alene.
Men i år, har de også invitert ungene og pappaen deres, i tillegg til farmoren deres 😀 Så dette blir en merkelig jul. Første julen vi skal feire sammen, alle sammen, som da vi var gift.

Jeg synes det er uendelig romslig av min bror og svigerinne ♥
De gjør sånn at jeg får feire julen med ungene mine, og slippe å føle meg ensom blant mange. Så denne Julaften gleder jeg meg til. Jeg som i utgangspunktet gruet meg.

Så nå er julen reddet ♥

I tillegg, skal jeg ikke holde juledagsmiddag, som jeg pleier. Jeg har valgt å legge denne middagen til en av nyttårsdagene. Jeg kan liksom ikke bare droppe den, selv om energien er absolutt på lavmål for tiden. For jeg liker jo å stelle i stand til selskap. Men jeg har valgt å roe helt ned i romjulen, og bare gjøre ting som faller meg inn. Skal i en middag selv. Men ellers blir det impulsivt, det meste.

Jeg er rett og slett ikke i form til å feire ordentlig jul. Men jeg gleder meg. Elsker den familiekosen. Elsker den gode maten. Elsker pynten og stemningen.  Det gir en god følelse, uansett 😀
Jeg er i mål med alt jeg hadde planlagt. Og det gir også en god følelse 😀
Slapper bare av nå.

Nå gjenstår det å ønske alle sammen en riktig fredelig og god Jul.
Jeg fant i år ikke julekortlisten min, hvor også adressene stod. Så noen får kanskje ikke kort i år. Noen som har fått tidligere. For hukommelsen min er ofte fraværende, og alle står ikke oppført i Gule Sider.

Men her inne kan jeg skrive ønsker for alle i ett og samme glimt. Så skal ingen føle seg uteglemt.

Og helt til slutt, tar jeg med et bilde av Julehuset på Hana. Et hus som ligger nede ved hovedveien, som ikke er til unngå å legge merke til i desember 😉

Ønsker alle en fin julefeiring ♥

 

 

#jul #julepynt #julekos #familie #fred #ro #helse
 

PÅ LYKKEPILLEN

I går var jeg hos legen. Jeg fikk en hastetime.
Det er jo litt teit da, egentlig. For hadde jeg bestilt ordinær time når problemet oppsto, så hadde jeg sikkert fått samme dagen, og noen andre kunne hatt hastetimen.

Men altså, problemet oppsto. Og jeg tenkte at det sikkert går over.
Akkurat på sånne ting, er jeg skikkelig mandig. Jeg skal være så tøff. Så jeg utsetter og utsetter. Helt til det blir uutholdelig. Og jeg da altså må ha hastetime.

Det er Eva i et nøtteskall.

Problemet denne gangen var noe rart med huden på det ene benet. Nummen, og likevel skikkelig øm og smertefull. Får helt frysninger når noe er borti. Så må gå med stramme myke klær, for å overhodet klare å fokusere på andre ting. Det har blitt så ille, at de tre siste nettene har jeg knapt sovet.

Men legen visste råd. Min nye lege…han har jeg troen på 😀

Det var et navn på sykdommen, som jeg jo ikke husker nå. Men enkelt oversatt: Høysensitiv hud. Det kunne ha forskjellige utspring, bl.a. solbrenthet, psykisk stress…osv. Og Fibromyalgi. Aha!
Fibromyalgi er en av sykdommene jeg skal utredes for. Så her begynner det å bli interessant.

Nå er det jo ingen konklusjon i dette da. Men absolutt noe å jobbe videre med.

Men så var det medisinen da.
Det var ingenting mindre enn antidepressiva.
Nå er jo ikke jeg deprimert. Men på denne årstiden er jeg tungsindig. Men likevel, jeg har jo vært verre før.
Men denne medisinen skulle også virke på denne hudsykdommen.

Så gikk jeg på apoteket. Og hun farmasøyten, snakket veldig om hvordan jeg burde bruke medisinen, og hvis jeg kjente noe til bivirkningen, så måtte jeg redusere dosen og ta kontakt med legen. 

Jeg måtte jo spørre hvilken bivirkning det var snakk om? Jo, det var økt munterhet. Jeg begynte å le litt jeg da. Er det så galt å være munter da? Men jeg skjønte jo at hun ikke sa det for å være morsom. Så jeg kvalte latteren etter få sekunder 😉

Nå skjønner jeg hvorfor de kalles Lykkepillen.

Etter å ha lest pakningsvedlegget, skulle jeg ønske jeg ikke hadde lest det. For der sto så mange bivirkninger at jeg ble helt dårlig. Og igjen, jeg skal aldri gå på noe sånt veldig langvarig. Det holder med 10 dager, som jeg skal gjøre nå.

Så enten vil jeg bli veldig lykkelig, eller så vil jeg bli suicidal, ifølge pakningsvedlegget. For der er det snakk om de første to ukene. Skremmende. I tillegg står det en haug med ting som tørrhet i munnen, vektøkning, forstoppelse…kvalme…konsentrasjonsforstyrrelser, synsforstyrrelser, svimmelhet….Pluss mye mer. Himmel. En del av dette har jeg jo allerede fra før av. 

Jeg satser på jeg blir veldig munter og lykkelig. Og at hudsykdommen forsvinner i samme slengen.
Ha en herlig bittelille julaften <3

#helse #hud #sykdom #hudlidelse #medisiner #bivirkninger #lykkepille

DISKRIMINERT I EGET LAND

Jeg leser ikke så mye nyheter. For ofte er nyhetene dårlige, og det påvirker meg såpass negativt, at jeg blir deprimert. Men oftest får jeg med meg en del likevel, fordi jeg gjerne leser overskriftene, eller fordi jeg ser andre kommentere og skrive om det på Facebook.

Og nå, i denne julehøytiden, er det en ting som virkelig gjør meg trist.
Nemlig det faktum, at vi ikke lenger skal få lov til å feire julen vår, som vi har gjort på tradisjonsrikt vis i alle år.

Vi skal være så hensynsfulle, at vi for all del ikke må synge sanger eller gjøre handlinger med religiøst budskap, foran våre nye landsmenn.
Gud forby!

Jeg blir kvalm av dette!

Jeg er ikke religiøs. Jeg vet ikke egentlig om jeg tror på det som står i Bibelen. Men jeg synes det er vakkert, det som julen handler om ♥
Jeg står jo i Statskirken. Og jeg følger jo alle høytidene vi har. Fordi det er tradisjon, og fordi jeg har gode minner helt tilbake fra barndommen. Og har lyst å føre dette fine videre til mine barn, og kanskje også til mine barnebarn, den dagen jeg skulle få det.

Men hva skjer?
Jo, nå skal vi ikke få lov til å ha dette i skolen, eller andre offentlige institusjoner osv. For nå er det noen som mener at vi må ta hensyn.

Unnskyld meg. Men om jeg reiser til Iran, eller Afghanistan, eller Syria….eller andre land med andre tradisjoner, er det noen som tar hensyn til meg og min religion og kultur da?
Nei! Det er jeg som tar hensyn til dem og deres kultur. I deres eget hjemland, vel og merke.

I mitt hjemland, forlanger jeg å bli tatt hensyn til, med MIN kultur, og mine tradisjoner.

Snillismen i dette landet her kjenner ingen grenser. I utlandet ler de av oss.
Det er helt greit å være snill og grei. Det er vi jo, de fleste av oss. Men når det gjelder VÅRE tradisjoner, så er det VI som skal bli tatt hensyn til, i VÅRT EGET land!

Våre nye landsmenn har jo faktisk valgt selv å komme hit. Det er ikke vi som har plukket dem ut. De har valgt å bosette seg her. Så hvorfor skal vi føye dem pga. de har en annen kultur enn oss?

Jeg kan bare ikke skjønne det.
Jeg blir så uendelig lei meg.
For jeg føler meg diskriminert i mitt eget land.
Dette svekker min livskvalitet.

Det skulle ikke forundre meg om jul og påske utgår om noen år. Og i stedet innføres Ramadan og Eid som ny offentlig tradisjon.
Fordi vi skal ta hensyn til våre nye landsmenn 🙁

Men da flytter jeg. Da reiser jeg til et annet land, hvor snillismen er på et litt mer folkelig plan. Et land hvor de ikke er dumsnille.

Er det rart fremmedfrykten råder i dette landet?


Jeg elsker mine glassengler. Og jeg får så uendelig lyst til å henge opp tusenvis av dem i hver eneste skole og barnehage i dette landet. Bare fordi englene hører med til julen og vår tradisjon! Det er trist at det er vi selv som blir utsatt for rasisme, i vårt eget land. Veldig trist 🙁
Men mine engler, kommer alltid opp i julen, uansett ♥

 

 

 

#diskriminering #rasisme #tradisjon #høytid #religion #livssyn #landsmenn #kultur #jul 

 

 

SE HVA JEG FIKK I POSTKASSEN I DAG :D

I dag var det kjekt å åpne postkassen. For der lå en stor konvolutt, som åpenbart inneholdt noe annet enn ubehag 😉

Den var fra Frodith

Kalendergaven, den jeg vant i hennes julekalender, lå oppi. Og jeg var gruelig spent på hva det var?

En fin ny lue til samlingen min ♥ Og godeste Frodith har ikke bommet på fargene. For dette er absolutt mine farger 😀

Tusen takk søte du, denne var fin 😀 Kommer nok til å bli brukt når jeg er ute og går tur 🙂

Og om noen andre har lyst å være med i Frodiths julekalender, så er det fortsatt noen luker igjen, før julaften 🙂
Du finner henne i link lenger oppe i innlegget her!

Ønsker alle en strålende fin kveld, uten stress og mas ♥

 

 

#adventskalender #julekalender #quiz #gave #kalendergave #premie #lue #mote #klær #hekle #håndarbeid

 

ADVENTSGAVEN

I år har jeg faktisk hatt julekalender.
Jeg har hatt det i mange år før det også. Men ikke de siste årene. Da min mor, som elsket å lage kalender, ikke har vært i form til det de siste årene.

Men jeg fikk kalender av min svigerinne denne adventstiden. Det var en veldig hyggelig overraskelse ♥

Det var en gave hver søndag. Og jeg har sett frem til den gleden.

I går da jeg åpnet, fant jeg en bok. Den passer helt perfekt til meg, som av og til sliter med å lese. For det var en novellesamling. Det er jo faktisk overkommelig å komme seg gjennom en novelle, selv i dårlige perioder. Og jeg trenger jo virkelig å lese i dårlige perioder. Fordi jeg trenger å holde den mentale biten i gang, og ikke falle ned for dypt i tungsinnet.

Så tusen takk kjære svigerinne, for denne fine boken. Jeg gleder meg til å begynne å lese 😀

Leseglede <3

Har du hatt, eller laget adventskalender denne adventstiden?

#leseglede #bøker #kalender #julekalender #adventsgave #gave #glede #novelle #anbefaling #helse

MUTTERS ALENE

Ofte er lørdagene verste dagen i uken. Spesielt hvis jeg ikke har ungene hos meg.

Men i dag, er en god dag.
Jeg hadde noen timer i min mors leilighet.
Ryddet og gjorde klar til noen dagers utleie.

Og etterpå fikk jeg besøk av en venninne.

Så i dag har vært en god dag. Nå er jeg sliten, både fysisk og mentalt. Og det føles helt greit. For da blir ikke alenekvelden så lang.

Så nå sitter jeg i godstolen, og nyter fred og ro. Nyter tente lys, og enkel julepynt.
Ja, for jeg har ikke orket å pynte så mye. Kanskje pynter jeg bittelitt til, men bare kanskje.

Jeg skulle egentlig bake litt. Men jeg venter til i morgen. For nå har jeg ikke mer energi igjen.

Akkurat nå er det fint å være mutters alene på en lørdagskveld ♥

Ha en fin siste lørdag i advent 🙂

#advent #julefred #julefryd #ro #pynt #lys #sliten

 

FØRJULSKOS

Førjulskos kan være så mangt.

Noe av det jeg koser meg med, er å kjøpe/lage julegaver.
Jeg legger ikke så veldig mye arbeid i selve innpakningen. For der er energinivået mitt så på lavmål, at jeg heller foretrekker å bruke energien min til å finne på noe fint å gi, som kan glede mottakeren ♥ Det er viktig for meg. Jeg liker å få gaver, og jeg elsker å gi gaver 🙂

I kveld skal jeg i venninneforening. Vi er 5 stykker som møtes en gang i måneden. Og desember er alltid litt ekstra kos. Da har vi jo som alltid, god mat. I tillegg har vi pakkelek. Så nå har jeg pakket inn gaver til den store gullmedalje, til leken.
I tillegg har jeg pakket inn noe fint til hver av mine venninner, som de får åpne på julaften ♥

Jeg gleder meg til i kveld. I november droppet jeg begge venninneforeningene jeg går i. Da var jeg så utmattet at jeg ikke klarte å bestemme meg for hvilken fot som var sterkest å stå på.
Så i kveld skal det bli kjekt å se disse gode venninnene igjen. Det er en stund siden nå.

Og så er jeg jo spent på hva jeg skal kjempe om, i pakkeleken 😉 
Gleder meg masse 😀

#forening #klubb #gaver #julegaver #pakkelek #gavepapir #innpakking #jul #desember