DEN JAPANSKE ELSKEREN (bokanmeldelse)

Jeg har ikke lest mye Isabel Allende tidligere. Åndenes Hus er vel den jeg helt sikkert vet jeg har lest. Utenom det er de andre bare bøker jeg har hørt om.

Sist jeg var innom bokhandelen og kjøpte noen bøker, ble jeg også anbefalt denne siste boken av Allende, Den Japanske Elskeren.

For en gangs skyld startet jeg å lese en nyere bok. For oftest leser jeg bøker jeg har arvet eller lånt, eller som er kjøpt på tilbud fordi de ikke lenger er helt nye.

Boken handler om Irina, Alma og Ichimei.

Irina er en ung kvinne som etter å ha vært litt rotløs får jobb på aldershjemmet Lark House. Der blir hun populær blant både personale og beboere.

Etterhvert flytter Alma inn. Hun krever ting på sin egen måte, og velger å ansette Irina på deltid, som sin assistent til å rydde og klargjøre, og legge til rette, og være selskapsdame.

Alma kom til USA fra Polen da krigen startet. Sendt dit av foreldrene, for at hun skulle være trygg hos sin velstående onkel og tante. Almas barnebarn, Seth, vil skrive bok om bestemorens historie, og sammen med Irina nøster de opp historien, også den som Alma ikke forteller, om gartnersønnen Ichimei som var med faren på jobb. Den hemmelige historien er om Alma og Ichimei som blir gode venner, og senere skilt av krigen. Etter krigen finner de hverandre igjen, og det utspiller seg en kjærlighet som de lenge får til å dyrke i skjul.

Realitetens verden er umulig for det elskende paret, og de blir gift på hver sin kant. Likevel fortsetter de å møtes fra tid til annen…..

Denne boken er en roman som tar for seg umulig kjærlighet, krig og sosiale forskjeller. Det er krigshistorie i boken. Jeg leste om noe jeg faktisk ikke hadde hørt om. Krigen i Europa kjenner jo de fleste av oss, men hva som utspant seg i USA, kjente jeg ikke så godt til. F.eks. var det konsentrasjonsleirer i USA, hvor de internerte japanere etter angrepet på Pearl Harbour.
Jeg har nok selv vært litt for opptatt av Europas krigshistorie, til å få med meg at lignende fant sted i USA.
Nå er jo forskjellene ganske store da, hvor japanerne fikk en mye mer human behandling enn jødene gjorde under Hitlers regime. Men likevel….fangenskap er fangenskap.

En velskrevet og god bok, som etterhvert griper tak, og gir dybde.
Og jeg er glad i bøker med innslag av reell historie 🙂


#isabelallende #godbok #bok #leseglede #lesehest #bokanbefaling #bokanmeldelse 

  

HVORDAN GJØR DU DET PÅ TUR?

Jeg går en del tur. Har lyst å gå mye tur, og har begynt å trappe opp etter en vinter omtrent i dvale.

Det er sjelden jeg går veldig lange turer. Helsa innbyr ikke til det som regel.
Men en gang i blant tar jeg gjerne med meg litt turmat, og går en litt lenger tur i skogen eller en topptur, og nyter et måltid eller noe godt å drikke.

Alltid når jeg skal på tur, passer jeg på å gå på toalettet rett før. Dette for å unngå at jeg blir veldig tissetrengt på turen, eller det som verre er. Og det går som regel bra, da jeg sjelden er ute og går særlig mer enn halvannen time max.

Men sist jeg var på langtur, og var hjemmefra i 5 timer, langt ute i skog og mark, da fikk jeg et aldri så lite problem med akkurat den saken.

For etter å ha vandret både lenge og vel, og endelig nærmet meg målet, så måtte jeg jo begynne å lete etter et sted jeg kunne huke meg ned litt.
Jeg hadde ikke møtt en levende sjel på turen, ikke annet enn noen fugler. Men sjenert er jeg likevel, så akkurat i det området var det ikke så mange steder å gjemme seg bak. Det var nokså bart, rett og slett utmark.

Jeg besluttet å knipe igjen, og rusle videre. Men nytelsen av turen forsvant litt da, når jeg hadde dette sterke behovet for å lette meg litt.

Da jeg kom frem til bestemmelsesstedet, visste jeg at jeg var nødt til å finne en plass, for jeg begynte å bli litt desperat. Og i det området er det mange som går tur. Og da jeg ankom, møtte jeg flere turgåere.
Men det var jo skog der, så jeg besluttet å tusle litt inn i skogen, der hvor skogen var litt tett. Liten sjanse for å møte noen der.

Jeg møtte ingen der inne i skogen. Så jeg fikk gjort det jeg skulle. Heldigvis hadde jeg hatt vett nok til å pakke med meg både våtservietter og andre ting man kanskje kunne få behov for.

Det var rett og slett en lettelse da jeg igjen kunne nyte turen, og nyte en god brunch da jeg fant meg en fin plass å sitte ved det islagte vannet. Og som bildet over viser, en avslappet Eva nyter sitt måltid 😀

Men så lurer jeg jo på hvordan du løser det problemet når/hvis du er på tur ute i skog og mark, eller i fjellet?
Er du sjenert av deg, og trenger mye å gjemme deg bak?

Ja, det finnes jo alle slags problemer, og dette var et av mine 😉 Men alt løser seg som regel, og vips er problemet borte igjen :)

Det blir nok noen turer på meg nå i påsken, og det gleder jeg meg til 🙂

 

#utpåtur #tur #skogstur #dobesøk  

 

 

LYKKE

Det er mye lykke i livet mitt.

Selv om jeg av og til klager og forteller om rot, om vondter, og andre ting som ikke er av det mest positive.

Jeg har av og til litt leie perioder, og da spesielt på vinterstid, hvor det leie og negative kommer mer frem, hvor jeg ser liten lysning i horisonten, og hvor det er vanskelig å fremheve det som er positivt.
Det er nok vinterdepresjonen som da får makten over meg. Og den er vanskelig å slippe unna. Stort sett klarer jeg å tvinge det positive frem, men av og til går det bare ikke.

Nå når lysere tider har ankommet, og dagene er lengre, så er det lettere å hente frem de positive tankene, og å se alt det flotte og positive som er i livet mitt. Og det er jo da jeg ser lykken ♥

Jeg ser lykke i så mye.
En av de største lykkene er mine to barn ♥ De er lyspunkter året rundt, og jeg elsker dem over alt på jord ♥
Jeg har også lykke i å eie min egen bolig, jeg har tak over hodet, og et lunt hjem jeg trives i ♥
Jeg har en bil av nyere dato, som frakter meg dit jeg trenger det, når jeg trenger det. Og mine to barn kan overta rattet ved behov.
Jeg har ikke så veldig stor familie. Men den lille familien jeg har, er jeg veldig glad i, og jeg vet det er gjensidig. Foruten mine to barn, har jeg en bror med kone og 3 barn, som står mitt hjerte nært ♥
Jeg har også funnet lykken i kjærligheten. Det hadde jeg faktisk ingen forhåpninger om at noen sinne ville skje. Men så møtte jeg Pål ♥
Og han har 3 barn, som jeg sakte men sikkert blir kjent med. Og det er også en stor lykke ♥

En vennekrets har jeg også ♥ Gode venner kan snu en dag fra grå til fargerik på et øyeblikk. Og jeg har venner jeg kan stole på, og som jeg har det kjekt sammen med, på alle kanter 🙂 Jeg har også gode venner på nett, gjennom Facebook og blogg.
I tillegg til mange små ting, som til sammen blir store ting, så har jeg også en alder jeg er stolt av, og som gjør meg lykkelig. Til sommeren fyller jeg nemlig 50. Og det er en lykke at jeg har overlevd så lenge. Jeg synes det er helt fantastisk 😀 Det er nemlig ingen selvfølge å komme så langt i livet. Så for meg er det en stor lykke å nå så langt i alder ♥

Så egentlig, når jeg tenker gjennom alt sammen, så burde jeg nesten sprenges av lykke, for jeg har så mye godt i livet mitt ♥
Jeg føler meg virkelig heldig og rik. Det kan nesten ikke beskrives.
Så de dagene som kaster skygge over all lykken, de kan komme når som helst, men heldigvis vet jeg at de går over, de dagene der. Og lykken smiler atter til meg uten forbehold ♥

 

  #lykke #glede #livet

PÅSKEROEN HAR SENKET SEG

Da har det jammen blitt helg igjen, og til og med påske 🙂

I alle fall for noen 🙂

Her hos meg hadde jeg opprinnelig forventet at det nye kjøkkenet mitt skulle være helt ferdig. Men det har dessverre ikke blitt sånn. Store forsinkelser på deler, og jeg sitter her med et halvferdig kjøkken.

Men jeg har jo tatt det i bruk fordet. Og i dag fikk jeg ryddet stua for det meste av rot som har plaget meg i ukesvis nå. Det er litt rot enda, men jeg har flyttet det litt, og samlet det litt, så virker det ikke så overveldende lenger 🙂 Og akkurat det har gjort at jeg endelig begynner å slappe litt av. Det er noe helt forferdelig når man står midt oppi en oppussingssituasjon, og alt står på hodet. Og når det da ikke har noen ende heller, så blir jeg dårlig, faktisk. Kroppen klarer ikke å falle til ro. Klarer ikke å hvile. Selv om jeg sitter helt stille. Og så kommer smerter som en direkte følge av det at kroppen aldri hviler.

Men nok om det….!

Siden jeg fikk ryddet stua, og det faktisk er påske, så har jeg også fått påskepyntet litt 🙂 Så nå er det så koselig her hos meg synes jeg. Og i skrivende øyeblikk venter jeg kjæresten på besøk om litt, så da kan det jo ikke bli mer perfekt i grunnen ♥

Denne påskeoppsatsen laget jeg for mange mange år siden, og den tar jeg frem hver påske 🙂 Lykten i forgrunnen er det min datter som har laget. Og den er fremme hele tiden, men med forskjellig farge lys i, alt etter årstid og sesong 🙂 Jeg liker den lykten veldig godt, og nå er det et gult telys oppi den 🙂

Et lite nærbilde av den lykkelige familien ♥

På stuebordet har jeg pyntet lysfatet med gule lys og malte egg. Eggene er malt av ungene, for mange år siden. Ikke så lett å se dem på dette bildet 🙂
I bakgrunnen er rosebuketten jeg fikk av Pål tidligere i uken ♥
Og godtet er fremme, så klart….det er jo helg 😀

Til jul var jeg en tur innom gartneren, og kjøpte en julepyntet sammenplantning. Den var jo faktisk like fin fortsatt, så i dag gikk jeg innom gartneren igjen, og kjøpte litt gult, og litt annen koselig pynt, og byttet ut det røde selv. Veldig koselig synes jeg 🙂

Her er mer hjemmelaget 🙂 Brikken laget jeg i en av barnehagene jeg jobbet i.

Og her er litt som ungene har laget når de var yngre. Kyllingene på peisehyllen er det sønnen min som har laget. Og bildet over, er det datteren min som har laget 🙂

Og så var det kjøkkenet da, som ikke er ferdig, og dermed ikke helt presentabelt i mine øyne. Men jeg kjøpte en tulipanbukett for å pynte litt opp der, tross alt. For jeg har jo tatt kjøkkenet i bruk. Jeg liker spesielt godt vasken og det området der. Og enda bedre når det blir helt ferdig 🙂 Veggene i bakgrunnen er ikke kledd i sin ferdige drakt enda…så derfor ingen nærbilder av den 🙂

Her blir påsken rolig. Meg og kjæresten ♥ Og uti uka blir det nok en hyttetur til Farsund i noen dager. Jeg liker å tilbringe litt tid med de som er igjen i familien. Det blir første påske uten mamma. Men vi skal komme oss gjennom det også. Viktig å ta vare på hverandre ♥

Hvilke påskeplaner har du?
Pynter du til påske?

Så gjenstår og ønske alle en riktig god påske, jeg krysser fingrene for godt påskevær og hyggelige stunder for alle sammen

 

 

#påske #påskepynt 

POLITIKK OG NYHETER

Egentlig skulle jeg skrive et turinnlegg, men det får vente litt 🙂
For jeg var på tur i går, en tur som slo meg ut litt.

Istedet vil jeg skrive litt om politikk og nyheter.

Ville bare nevne at politikk ikke engasjerer meg så veldig. Og tilliten til våre politikere minker jo når man bevitner all mobbingen som finner sted i de kretser.

Jeg pleier å gjennomføre valg når det er kommunevalg og Stortingsvalg. Men når man ser hvordan de oppfører seg, de der politikerne, så mister i alle fall jeg lysten til å stemme. Jeg blir bare dårlig av hele greia.

Nå skal jeg innrømme at jeg ikke har gjort noe dypdykk i hva det hele handler om for øyeblikket. Annet enn at noen navn er hyppig nevnt, og en god del skittkasting finner sted.

Og da kommer vi inn på temaet nyheter.

Jeg ser og leser aldri nyheter. Eller joda, en sjelden gang gjør jeg kanskje det. Men stort sett, om jeg forviller meg innom en eller annen avis, så skummer jeg overskriftene, og ferdig med det.

Det er viktig å holde seg oppdatert. Men for meg er det så utrolig mye nyheter som er av det dårlige slaget, at det preger meg og mitt humør i så stor grad, at dagene blir ødelagt. Så derfor har jeg sluttet med det.

Siden jeg er en ivrig bruker av Facebook, så får jeg inn en dose nyheter likevel. Litt i reklame, og litt fordi ting blir diskutert på Facebookfeeden. Jeg regner meg derfor for rimelig opplyst og oppdatert likevel, siden jeg jo får med meg disse sakene som engasjerer mine venner.

Er ikke det egentlig nok?
Jeg føler meg hverken dum eller uvitende. For jeg har fått med meg det meste i grove trekk, uten å få humøret veldig ødelagt.
En ting kan jeg i alle fall si med en gang….å diskutere politikk, eller religion, det holder jeg meg unna så godt det lar seg gjøre. Jeg har så klart mine meninger. Men jeg respekterer også at andre har sine. Jeg orker ikke å begynne å diskutere, og kanskje til og med krangle. For er det noe som er vanskelig å bli enig om, så er det nettopp de tingene der. Så da vil ikke jeg bruke min dyrebare energi på sånt.

Gode nyheter, de tar jeg veldig gjerne i mot 🙂
Det er bare å pøse på 😀

Får du med deg nyhetene hver dag?
Hvordan preger nyhetene deg og din tilværelse?
Engasjerer du deg i politikkens irrganger?

 

#politikk #nyheter #religion #meninger  

GAVEN

For en stund siden, da jeg hadde min utrolig seige runde med bronkitt og halsbetennelse, fikk jeg en uventet gave.
Jeg fikk titt og ofte besøk av Pål. Han er snill og omsorgsfull, og det er alltid godt å føle at noen bryr seg. Og spesielt han, så klart ♥

En av dagene hadde han med seg en av sønnene sine. Jeg får hilse på barna i små porsjoner, og denne gangen, i syk og elendig forfatning, sto mellomste barnet for tur 🙂 Jeg håpet jo med meg selv at jeg ikke kom til å skremme gutten, selv om jeg var både usminket, sliten og blek. Han var jo tross alt bare 12 år gammel.

For ettertiden kan jeg jo si at det gikk veldig bra, jeg selv syntes det var hyggelig å få besøk, etter å ha vært innestengt en stund, og gutten har jo vært på besøk igjen etterpå, og han virker ikke særlig skremt, 🙂

Denne første gangen han kom på besøk, hadde han med seg en gave. Gaven var en blå glasskule, som han hadde laget (blåst) selv. En fantastisk imponerende gave ♥

Ikke bare hadde han med en gave til ei dame han aldri har møtt før, men han hadde laget den selv, i en bursdag han hadde vært i, hos noen som driver et glassblåseri. Og han valgte å gi den til meg, denne ukjente kjæresten til pappaen sin.

Er den ikke vakker? ♥

Dette rørte meg så enormt, at tårene presset på. Og jeg fikk nesten ikke til å snakke. Jeg kunne jo gjemme meg bak at jeg var syk, men jeg var egentlig så rørt at jeg ikke helt visste hva jeg skulle si. Et veldig varmt hjerte i denne 12 år gamle gutten i alle fall ♥

Han forklarte at dette var glass med ananasmønster. Det vil si at når lyset skinner gjennom, kan man se mønster i kulen, som kan minne om en ananas i strukturen. Jeg har forsøkt å få til det i bildet her, men det er enda mer tydelig når man står foran den og betrakter fra forskjellige vinkler.

Jeg føler meg så heldig. Jeg har fått meg en god og omsorgsfull kjæreste, som har flotte barn som jeg gleder meg til å bli bedre kjent med 🙂
Jeg tror absolutt at tiden fremover blir veldig fin.
Jeg gleder meg ♥

Har du fått en spesielt rørende gave noen gang?

 

 

#gave #kule #blå #glass #glasskule #glassblåst #kunst 

 

 

 

 

 

GOD NATT ♥

En kort liten hilsen for å si god natt, og for å ønske dere alle en fin uke ♥

 

 

#godnatt

STRIKKEGLEDER

I min litt småstressede hverdagssituasjon for øyeblikket, er det godt å fordype seg i noe, sånn at jeg glemmer rot og skrot rundt meg. Jeg vet jo at snart er det ferdig her. Knapt to uker igjen.

Det beste da er å lese… enten blogg, eller bok. Jeg har ikke fokus nok til å kommentere så mye, så jeg håper jeg er tilgitt, både av dere her i bloggens verden, og alle på Facebook som legger ut ting. Eller så er det aller beste å strikke. For da glemmer jeg tid og sted når jeg fordyper meg i det. Da er dagdrømmene aktive, og jeg løfter stresset fra mine skuldre, en stakket stund 🙂

I forgårs ble jeg ferdig med genseren til Amalie.

En fin Mariusgenser, strikket i Mini Alpakka fra Sandnes Garn. Amalie valgte fargene selv, og vi ble enige om at et tynt garn nok var det beste. For da kan genseren brukes som inneplagg nå om vinteren.

Det har tatt meg litt tid å strikke denne, da jeg av og til ikke har krefter til å strikke så mye. Det er periodisk. Før i tiden strikket jeg mye, hele tiden. Nå har strikkingen blitt en større glede når jeg er i form til det ♥

Og nå var tiden endelig moden for å gjøre denne flotte genseren ferdig. Til stor glede for den stolte eier 🙂

Hun tok den på seg i går morges før hun gikk på skolen. Veldig fornøyd og glad 😀

Og så klart, når ett prosjekt var ferdig, måtte jeg jo i gang med noe nytt.

Ei venninne spurte meg om jeg kunne strikke lue til henne. Hun kjøpte garn, og det garnet har bare ligget og ventet på at Mariusgenseren skulle bli ferdig.

I går begynte jeg på luen, som jeg fant mønster til i boken Feminint Tilbehør. Jeg strikket den ikke nøyaktig lik. Men lot meg inspirere litt 🙂

Jeg måtte jo så klart prøve den nystrikkede luen, og jeg ble i alle fall selv fornøyd, om jeg skulle hatt luen selv. Så jeg har tenkt at jeg kanskje strikker en lignende til meg selv også, men nokså sikkert i en annen farge. Sånn at de ikke blir like.

Det er uansett nok garn igjen til flere luer, så kanskje jeg finner inspirasjon til en lue til i et annet mønster, til min venninne. Så har hun litt å velge i 🙂

Neste prosjekt er egentlig noen plagg som er ferdigstrikkede….men som jeg ikke har festet alle tråder og sånt på. Det ene er en jakke jeg strikket for mange mange år siden. Den er ferdig montert, men mangler bare knapper. Knappene har jeg nå kjøpt, og de gleder seg til å bli sydd på 😀
Og så strikket jeg et skjørt for en stund siden, og der skal jeg sy inn en strikk i livet. Så vil det bli klart til bruk det også. Disse to plaggene matcher ikke hverandre. Men de matcher andre ting i garderobeskapet mitt 🙂

Utrolig kjekt å bli ferdig med ting til meg selv også. Ikke bare ting til andre 🙂

Og etter det, skal jeg strikke ferdig et par andre ting som har ligget på vent mens jeg strikket Mariusgenseren 🙂

Perfekt å holde på med sånt, mens jeg ser på at andre jobber med kjøkkenet mitt 😉

Hvilket håndarbeid foretrekker du å holde på med? 

Det er fredag og helg 😀
God helg alle sammen, nyt den stort ♥

 

PS: Dette innlegget er IKKE sponset!

 

#mariusgenser #marius #sandnesgarn #garn #garnglede #strikkeglede #strikkeprosjekter   

HER STÅR ALT PÅ HODET

Da jeg ble syk, altså halsbetennelse og bronkitt og alt det der, trodde jeg jo opprinnelig at jeg skulle bli fortere frisk.
Så feil kan man ta!

Men nå har jeg endelig kommet meg såpass at jeg føler meg sånn noenlunde i form igjen.

Mens jeg var syk, var det en plan som skulle utføres, og det kunne ikke vente.

Planen går ut på at kjøkkenet mitt skal pusses opp. Fra topp til tå. Ting skal gjøres enklere for meg, og ryddigere, og trivselen skal bli bedre. Med ME som daglig utfordring, er trivsel og det at alt enkelt kan utføres veldig viktig. Da klarer man kanskje lettere å få unna ting, og ha en mer givende hverdag.

Så var det altså sånn, at jeg ønsket å bestille kjøkken mens det var veldig godt tilbud på det. Og da nyttet det ikke å holde senga.

Heldigvis har jeg en veldig god hjelper i datteren min. Vi bestilte tegnetime (som varer i 2 klokketimer), og fikk endelig satt i gang ting. Det måtte til og med enda en tegnetime til…altså enda 2 timer, for å få alt bestilt. Og hadde det ikke vært for Amalie, så hadde jeg ikke fått til alt dette her. For hodet mitt gikk i surr allerede etter første timen begge gangene. Tunga bent i munnen og alt det der, og jeg måtte få ting gjentatt og gjentatt. Jeg ga litt opp. Men Amalie, hun hadde oversikten, så da var det ikke så ille.

Det skulle ta 5 uker i bestilling, men så viste det seg at det bare var 4 ukers bestillingstid nå. Så da gikk vi hjem og begynte å organisere og planlegge litt. Ja, den planleggingen…huff så mange avgjørelser som skal tas for tiden. Og når jeg var syk i tillegg.

Så fikk vi satt i gang riving av det gamle kjøkkenet. Pål hjelper til med det. Og i tillegg har han ordnet rørlegger til meg. Og så har jeg selv ordnet elektriker, og tømmermann til å bygge bittelitt om.

Alt her må jo gjøres i puljer. For alle har jobb utenom, så her må brukes kveldstid og helger. Og mye som skal gjøres. Og alt er ryddet ut av kjøkkenet, og plassert i stua, og litt sånn rundtomkring.

Og gjett hva? Tror du jeg trives i stua mi nå? Tror du jeg slapper godt av?

Nei, her er ikke så veldig rotete, men det lille som synes, stresser meg. Jeg blir så rastløs og klarer ikke å slappe av. Slett ikke en ideell situasjon for meg.

Og så, på toppen av det hele, oppdages en gammel vannskade i taket, med påfølgende svartsopp som konsekvens. Så var det da å innvolvere forsikringsselskapet, og ta en masse telefoner. I tillegg til alle kjøkkentelefonene. Og jeg som hater å prate i telefonen….sukk!

I dag kom taktstmannen, og heldigvis ble det konkludert med at vannskaden forlengst var tørket ut, så det jeg trengte å gjøre, var å kverke soppen, for sikkerhetsskyld. Så i morgen skal jeg ut og kjøpe middel mot det. Og så har jeg litt isolasjon liggende, som jeg bytter ut den infiserte isolasjonen med.

Så da har stressmomentet endelig begynt å avta.

Kjøkkenleveringen har jeg utsatt noen dager. Det skal nå ankomme på mandag. Og monteringen skal begynnes på onsdag.

Et annet stressmoment besto i at døren inn til kjøkkenet er veldig kronglete. Den fører liksom rett inn i siden på kjøleskapet. Sånn har det vært i alle år, men det nye kjøleskapet vil ta litt mer plass. Så da var spørsmålet om det gikk å utvide døråpningen litt? Det er jo bærevegg tross alt.

Tømmermannen mente at det ikke skulle være noe problem, så han var her i går, for å gjøre den jobben. Det viste seg at det som var fra før, ikke var særlig bærende. Så nå etter han er ferdig, er bæreveggen mer komplett, til tross for at døren er en del bredere.

Ja, det skal ikke være dør da. Dette blir en litt sånn halvåpen løsning. Og etter det var gjort, ble det så utrolig god romfølelse, både i stua og kjøkkenet. Og det ble mye lysere i spisestua.

Åpningen er ikke ferdig enda. Først må gulv og vegger gjøres ferdig inne på kjøkkenet. Men jeg synes dette ble supert. Er veldig fornøyd.

I dag ble taket revet, og laminaten i kjøkkenet fjernet. Og på fredag skal nytt tak med lydisolasjon opp. For det er ingen tvil om at det er veldig lytt mellom leilighetene. Og det vil ikke bli perfekt i et gammelt trehus, men vi får gjøre hva vi kan 🙂

I morgen blir det ikke gjort så mye. Jeg tror elektrikeren kommer, så litt blir det nok. 
Og på fredag har Pål fri, så da skal han gjøre taket. På lørdagen kommer rørleggeren, pluss flere ting skal ordnes. Og gulvet…jeg klarer ikke å huske når det skal gjøres. Men ikke lenge til i alle fall.

Og nå er det fullt hos meg. Jeg har nådd min smertegrense. Så snart noen ber meg ta en avgjørelse, blir det kortslutning i hodet mitt. Jeg klarer ikke å tenke mer. Så dette er fryktelig slitsomt. Men, vi skal komme oss gjennom, og alt vil jo bli så mye bedre når kjøkkenet er ferdig.
Jeg gleder meg sykt 😀

Hver lille ting som nå blir gjort, er herlig, og stresset minker 🙂

Nå er det bare resten igjen 😉

Om to uker kan jeg forhåpentlig ta i bruk mitt nye kjøkken.

 

Så, det har ikke blitt så enormt mye kommentering rundt i bloggene i disse dager. Men jeg er innom og leser litt hos dere jeg følger. Gode pauser det ♥

 

#oppussing #kjøkken #arbeid #fagfolk #stress #sykdom 

ISTID

Jeg må bare innrømme det….når vinteren er som den er akkurat nå, tørr og fin uten snø, en del sol og iskaldt med minusgrader, da liker jeg vinteren.

De siste ukene har vi hatt akkurat sånn vinter som jeg liker. Og det er sjelden kost her på Sør-Vestlandet. For oftest er det regn, regn, og atter regn, pluss vind og sånn cirka 5 grader.
Men nå har vi hatt det tørt, kuldegrader, og null nedbør, i flere uker. Og sånt liker jeg, sånn rent personlig.

Og det igjen, har ført til tilstander som igjenfryste vann og tjern. Og også igjenfryst fjord.

Gandsfjorden fikk jeg se i dag for første gang igjenfryst. Jeg har muligens sett det i barndommen, men kan ikke huske det.

Et rart syn var det i alle fall for meg, å se hele fjorden med is på. På andre siden til venstre i bildet, er det laget en båtvei. Men det synes ikke på bildet.

Jeg ville nok ikke gått utpå. Til det er fjorden for dyp, og jeg ville ikke føle at isen var trygg over alt.

Også i dag tok jeg og Amalie turen til Stokki for å gå på skøyter. Og jeg har som vanlig ikke skøyter, men mine veldig gode Ecco tursko 🙂 Isen ser her tykk og god ut, så vi våget oss helt ut på midten i dag. Langt fra land på alle kanter.

Jeg dristet meg også til å gå litt nærmere sperringen der hvor isen begynner å bli tynn og usikker. Dette for å kikke på broen hvor jeg ofte står og tar bilde. Jeg har aldri før sett broen fra denne vinkelen, naturlig nok 😉

Amalie fikk gått litt på skøyter, og øvd seg på litt piruetter og sånt. Og godt er det jo uansett å få litt frisk luft 🙂

Oss to jentene på isen, blide og fornøyde 😀

Litt tull og tøys må også til 🙂

Se der ja, der fikk jeg til og med horn 😛

En kjekk liten stund ble det jo i alle fall. Og isen, den har jeg sansen for 🙂

Det er denne typen vinter jeg foretrekker.

Hvilken type vinter foretrekker du?

 

 

#istid #is #islagt #vann #fjord #skøyter #glede