LA DEN RETTE KOMME INN (bokanmeldelse)

I perioder leser jeg mye.

Og nå har jeg en sånn periode. En periode hvor jeg trenger å få fokus på noe annet enn smerter og sånt vas.

Siste boken jeg leste, ble jeg ferdig med i dag. En bok jeg leste omtrent mens jeg holdt pusten. Så spennende var den 😀

“La den rette komme inn” av John Ajvide Lindqvist.

Jeg hadde ikke lest noe av forfatteren tidligere. For meg et ukjent navn. Og boken er utgitt første gang i 2004. Så ikke en helt ny bok. Men likevel absolutt verdt å lese 🙂

Ofte når man begynner å lese en bok, er det mye å bli kjent med, og det tar en stund å sette seg inn i alt. Og å bli kjent med personene boken handler om.
I denne boken, var spenningen til å ta og føle på ganske fra begynnelsen. Personene blir man kjent med etterhvert, og bildet av hendelsene og stedene de foregår, sniker seg inn under huden, umerkelig.

Ganske sikkert en pageturner. Men for meg ble det så ulidelig spennende at jeg måtte legge boken fra meg flere ganger, for jeg turte rett og slett ikke bla om, for å se hva som skjedde videre. Jeg måtte la det jeg hadde lest, synke inn og bearbeides litt, før jeg trakk pusten og satte meg til å lese igjen.

Bokens handling foregår i 1981, i Blackeberg, en forstad til Stockholm.

Uyggelige og underlige hendelser med bestialske mord som i flere tilfeller blir utfallet.
Bloddryppende spenning, kort fortalt 🙂

Mobbing og utestengelse er også en dominerende faktor i boken.

12 år gamle Oskar har det tøft utenfor hjemmet sitt. Noen gutter i klassen har sin agenda, som er å plage og jage Oskar.
Dette alene er ting jeg finner grusomt å lese om. Og bare de grusomme tingene guttene finner på å gjøre, var ting som gjorde at jeg ventet med å bla om av og til.

På barns vis, innvolverer ikke Oskar noen i disse tingene han blir utsatt for. Og dermed er det liten forståelse fra f.eks. voksne for hans egne avgjørelse og måter å gjøre ting på. 

Oskar får seg en venn i 12 år gamle Eli, som er ny nabo i blokka.
Og fra da av skjer det mye spennende, da det viser seg at Eli og faren ikke er helt som andre folk.

Det er godt å lese og oppdage at Oskar også får omtanke og “forståelse” fra uventet hold. At han ikke er utstøtt fra alle. Noe både Eli og en lærer på skolen beviser.

Persongalleriet viser frem en del “raringer” også. Alkoholiserte mennesker, som man også får litt omtanke og gode følelser for. Det blir jo som at man forstår bakgrunnen på en måte, og ikke bare at de drikker støtt og stadig.

Det er også et kattegalleri i boken.
Jeg danner meg tanker om katteholdet til Ernest Hemmingway i Key West, Florida. Hvor kattene aldri kom utenfor eiendommen, og kattelivet etterhvert ble preget av innavl.
Sånn er det også innenfor de 4 veggene til en av alkoholikerene.

Så i denne boken kan man forvente seg litt av hvert 😀
Jeg røper ikke mer 😉

  “Året er 1981. Livet i Stockholm-forstaden Blackeberg er som vanlig. Folk lever sine hverdagsliv og driver med sitt. Så rykkes tingene ut av sine vante baner. En tenåringsgutt blir funnet drept. Halsen er skåret over, og liket er tømt for blod. Ryktene om et ritualmord sprer seg. Innbyggerne lammes av frykt, men 12 år gamle Oskar fascineres av det bestialske mordet. Uten å være klar over det blir han etter hvert dratt inn i mysteriets mørke sentrum.”

Boken er også filmatisert, og ble utgitt i 2008.
Jeg har ikke sett filmen, og jeg tror ikke jeg skal gjøre det heller. Den er kategorisert som drama/skrekk. Og da skygger jeg banen. Det blir for tung kost for meg som regel 😉
Å lese boken derimot, gikk helt fint, så lenge jeg kunne ta meg noen pauser.

Og boken klarte å gi mer enn nok av ilinger på ryggen til at jeg holder meg kun til den 🙂

 

 

#bok #leseglede #krim #skrekk #intriger #mord #vampyrer #drama #mobbing #spenning  

SKY GARDEN – HAGEN HØYT TIL VÆRS (LONDON)

Den uken vi var i London, ville vi gjøre ting som vi ikke hadde gjort før. Vi ville gjøre ting som ikke alle andre gjør. Vi ville utforske noen av Londons litt mer lavprofilerte skatter.

Et tips jeg fikk, var å besøke Sky Garden.

Sky Garden ligger i toppetasjen av bygningen som på folkemunne kalles The Walkie Talkie.

 
Klengenavnet har bygningen fått pga sin særegne form som skiller seg ut fra andre skyskrapere.

Skyskraperen huser kontorer, og i toppen troner altså Sky Garden.

Hvis du ikke allerede har gjettet det, så er Sky Garden en hage 🙂
De øverste etasjene inneholder en elegant oase av planter, lys og farger, med en utsikt som er upåklagelig 😀

I Sky Garden er det også barer og spisesteder. To barer, hvor den ene heter Sky Pod, og er en elegant coctailbar, hvor man bør reservere plass hvis man har lyst å være der uten å måtte stå i kø. Her var aldersgrensen 16 år, ifølge med en voksen. 
Og en litt mindre bar, eller ventebar, om du vil, på et plan litt lenger opp. Med utsikt til den motsatte siden.

To restauranter, hvor den ene og mest eksklusive heter Fenchurch. Der er det pent antrekk for å komme inn, og den nedre aldersgrensen er 12 år.

Den andre restauranten er Brasserie Darwin. Der er aldersgrensen og antrekket styrt av klokketidspunkt. Etter kl. 20 skal det være stil og klasse. Før det er det en koselig familierestaurant 🙂

Vi hadde bestilt plass på Darwin til kl. 20.00.


Vi var ute i god tid, for å ta undergrunnen til nærmeste stasjon, som het Monument. Pent kledd, med så behagelige sko vi klarte å oppdrive til hvert vårt antrekk 🙂 Og antrekket var for anledningen kjole 🙂

Været var ikke eksemplarisk denne dagen. Det regnet heftig til tider. Men vi kom oss frem uten å bli alt for ille våte.

Først ble vi veiledet opp i 35. floor. Det er 36. etasje på norsk 🙂 Da kom vi inn i Sky Pod, coctailbaren. Den var lys og elegant innredet, med levende musikk og glade mennesker 🙂

Videre kunne vi velge om vi ville ta en annen heis en etasje lenger opp, eller om vi ville gå trappene.

Vi valgte trappene 🙂

Da fikk vi nemlig beundre den flotte utsikten ♥ Og hagen ♥


Fra trappen vi valgte å gå, så vi rett ned på Tower of London og Tower Bridge 🙂


Her er litt av hagen, med palmer og tropiske planter. Hele taket og yttervegger er dekket av glass, så det er lys nok for plantene. Glasshuset til høyre i bildet, er Darwin, hvor vi hadde bordreservasjon 🙂 Til venstre er trappen, hvor vi kan beundre utsikten på veien opp 🙂


Inne i restauranten hadde vi fin utsikt over litt av London, selv om vi ikke satt ved vinduet. Når kvelden begynte, ble litt av taket opplyst med rosa lys 🙂


Her ser vi ned på Sky Pod, coctailbaren. Der var det levende musikk, og en fin stemning, med fantastisk utsikt. På grunn av været, var terrassen utenfor stengt, dessverre.


De hadde flere spennende retter på menyen. Vi valgte noe som viste seg å være snitsel. Jeg tror det må være den beste snitselen jeg har spist noen gang. Faktisk!


Til dessert falt valget mitt på en ostekake, med kokosiskrem. Jeg likte det veldig godt, selv om jeg egentlig var veldig mett etter selve middagen. Kokosiskremen var veldig god syntes jeg 🙂


Mens vi spiste, så Amalie at det ble en sprekk i skylaget, noe som viste tendenser til en fin solnedgang. Om det ikke vises så godt på bildet her, så får du i alle fall se litt av hagen og trappen som vi valgte å gå ned igjen 🙂


Her er vi på vei ut av restauranten, og kikker ned på hagen og coctailbaren 🙂


Vi ruslet litt rundt, og fikk kikket på utsikten fra alle de 4 sidene av skyskraperen. Den litt ovale skyskraperen rett frem til høyre i bildet her, kalles på folkemunne the Lipstick. Kanskje du forstår assosiasjonen? 😉


Måtte jo få med den fine jenta mi ♥ Det er ikke hver dag jeg tar henne med på bar, for å si det sånn 😉
Men, så var vi ikke gjester i baren heller. Vi ruslet bare rundt litt og kikket. Drinkene fikk noen andre ta seg av og kjøpe å drikke 🙂


Og så et lite bilde av meg selv med Sky Pod i bakgrunnen 🙂 Pluss den fine utsikten da, kveld i London 🙂

 
Fornøyde og glade tuslet vi ned igjen til 35. floor, for å ta heisen ned til ground floor, og ut i regnværet igjen 🙂

Dette besøket var en fin opplevelse. Man må ikke spise og drikke. Man kan reservere plass bare for å gå rundt og kikke også 🙂 Uten reservasjon, må man stå i kø og vente. Det går sikkert fint det også, men så lenge det ikke koster noe å reservere, så er jo det den beste måten å spare litt tid og vonde føtter på 🙂

Dette er ikke et sponset innlegg, men en vennlig anbefaling til andre som kunne tenke seg opplevelsen. Så her legger jeg ved linken jeg selv brukte til å reservere plass 🙂
Sky Garden.

Og om du ikke kommer deg hit selv, så håper jeg du har kost deg med bilderundturen 🙂
 

 

#london #anbefaling #restaurant #utsikt #eleganse #hage #eksotisk #skyskraper #skygarden 

 

AFTERNOON TEA (LONDON)

Da jeg og Amalie var i London, var vi i alle fall ikke alene. Millioner av mennesker var i byen på samme tid 😉
Også flere vi kjente.

Tilfeldigvis var min bror og familien hans også i London samme uken. De var på campingferie, og hadde bil og campingvogn med, og bodde på en camping i Chrystal Palace.

Det var veldig kjekt at vi kunne møtes på et så nøytralt sted som London, ettersom hverdagen ofte er så travel at man bare møtes ved spesielle anledninger.

Broren min hadde foreslått om vi skulle møtes til Afternoon Tea? Og dette syntes jeg hørtes kjekt ut, noe vi ikke hadde forsøkt før.

Han ordnet med å reservere bord til oss voksne. Og planen var da at ungene våre, som jo er ungdommer alle sammen, skulle gå på egenhånd på shopping i Oxford Street, og spise noe sammen der.

 Etter litt problemer med å finne frem, kom vi til slutt til restauranten Mews of Mayfair, hvor vi alle skulle møtes, og hvor Afternoon Tea skulle inntas.

Så sendte vi ungdommene ut hvor de skulle få litt alenetid på ungdommers vis.
Vi voksne fikk servert vår Afternoon Tea, med beskrivelse av utvalget vi skulle spise. Og det var ikke så rent lite.
 

Oppdekningen var koselig, med en tekanne til hver, og fint servise.


Flere små og koselige bord. Og også ute i gaten. Men der var det litt mer utrygt for regn, så jeg var glad vi fikk sitte innendørs 🙂


Et bugnende fat med godsaker fikk vi servert. Nederst forskjellige sandwiches og paier.
I midten var det scones med og uten rosiner, servert med syltetøy og et luftig og fint smør.
Øverst, forskjellige småkaker, og dessert.

 
Alt i alt en veldig god opplevelse som absolutt kan gjentas og anbefales 🙂

“Skikken med Afternoon tea har sin opprinnelse fra 1800-tallet og Anna 7. hertuginnen av Bedford. Den gang spiste man kun to måltider om dagen, frokost på morgenen og middag forholdsvis sent på kvelden.
Matt og irritert av sultfølelse fikk Anna tilberedt et lett måltid bestående av te og snacks hver ettermiddag. Dette ble levert til henne i smug. Litt etter litt ble måltidet kjent og sosieteten tok skikken til seg og det ble et yndet møtepunkt.

I dag holdes denne gamle tradisjonen i hevd med teasalonger i mange av de store hotellene i England. Mye er nok endret fra dens opprinnelse, men det er uansett en helt spesiell opplevelse.

Maten serveres som regel på etasjesfat hvor fordelingen er sandwitches, scones og kaker/konfekt.”

Kilde: Kokkelering.no

I går hadde jeg to venninner på besøk, og da laget jeg til min egen variant av Afternoon Tea, inspirert av dette jeg opplevde i London. Det er bare fantasien som setter grenser 🙂

 

 

#afternoontea #mat #opplevelser #london #reise #restaurant #snacks #glede

SHOPPING ER HARDT ARBEID (LONDON)

I London viet vi den første dagen til shopping. Og så shoppet vi litt innimellom, de andre dagene.

Vårt første mål var et kjøpesenter som het Westfield i Stratford. Der hadde de nemlig en butikk som ikke var andre steder i London, som Amalie måtte inn i.

Og det var jo litt koselig, for til og med jeg fant noe kjekt i den butikken 🙂

Westfield er en kjøpesenterkjede. Og dette senteret vi her var innom, hadde mer enn nok butikker å boltre seg i, fordelt på 3-4 etasjer.

Nå er shopping noe av det mest slitsomme jeg gjør. Og er jeg ikke i shoppinghumør, så blir det ikke shoppet mye 😉 Men vi hadde avtalt at vi skulle ha mange pauser. Og da går det litt bedre.

Andre steder vi skulle innom, var Oxford Street, Primark, M&S, og mye mer. Jeg fikk da handlet litt. Men datteren min hadde mest med seg i kofferten hjem 🙂


Rett innenfor Westfield, Stratford, klar for å shoppe.


Såpeprodukter er alltid kjekt å se på. Her er det badebomber som utforskes i butikken Lush.
Selv kjøpte jeg leppeskrubb i denne butikken. 

 
Jeg synes det er kjekt å se hvordan det dekoreres også. Hvordan butikkene viser frem klærne i utstillingen. Her er det altså dukker i høyden og alle steder 🙂


Jeg våget meg til og med innom prøverommet hos Victoria’s secret. Det var en uvant opplevelse i forhold til de nokså sterile prøverommene i norske butikker 🙂


Etter å ha vært innom prøverommet, kom jeg ut av butikken med noe spennende i posen. Men hva det er, forblir en hemmelighet 🙂


Etter noen timer i Westfield kjøpesenter, begynte jeg å bli bekymret for om jeg burde kjøpe en koffert ekstra også 😉 Men neida…alt gikk nedi kofferten da vi skulle hjem, og enda var det plass til mye mer 🙂

En av butikkene min datter handlet i, var Vans. Han som hjalp oss i butikken, syntes sikkert vi så litt slitne ut, og lurte på om vi hadde hatt en lang shoppingdag? Jeg svarte da at ja, shopping er hardt arbeid. Han flirte godt da 😉

Vi hadde en fin dag, men det var også slitsomt.


En godt fornøyd jente etter shoppingstunden på Westfield 🙂 Med nye Vans (sko).

De andre dagene denne uken, valgte vi å shoppe litt til, imellom andre ting vi gjorde i storbyen.

Da fikk også Harrods et lite besøk av oss.


Harrods er jo ikke akkurat støpt etter min lommebok. Men det er jo kjekt å kikke. Og noe kan man jo finne også, om det ikke er alt for spinndyrt.


En hel avdeling full av forskjellige godteri og kakebutikker. Vi fikk nesten stilt søtsuget bare av å kikke 🙂

Vi var ikke så veldig lenge der inne. For vi jaktet egentlig på en spesiell butikk, som Amalie gjerne ville besøke, og vi måtte spørre etter den. Det viste seg at butikken var en del av Harrods, men den hadde inngang fra utsiden.


Ladurée, fransk konditori, berømt for sine makroner.
Amalie har snakket om disse makronene helt siden hun selv fant denne butikken i Paris. Og den søkte hun opp på bakgrunn av en bok jeg hadde lest, hvor nettopp denne butikken var nevnt som åsted for en handling i romanen.

Nå skulle det enedelig bli min tur å smake disse fantastiske munnfullene 😀


Ganske så eksklusivt.


Jeg endte opp med å velge meg ut en boks med britisk motiv, og plass til 8 makroner. Og så valgte jeg forskjellige smaker til å friste ganen med.


Amalie valgte seg en litt mindre boks, som etterpå ville passe inn i interiøret på rommet hennes her hjemme 🙂


Må jo smake også <3
Beste makronene jeg har smakt 🙂


Da vi skulle gå fra Harrods, måtte vi løpe inn igjen. Det kom et skybrudd uten like. Selv om vi sto under tak, ble vi våte. Heldigvis fikk vi lov til å stå innenfor og vente til det hadde gått over 🙂


I løpet av uken, hadde vi oss også en tur innom stormagasinet Selfridges. Men det var faktisk bare for å låne toalettet litt 😉
Kjekt å ha vært innom 🙂 Synes de hadde så fin trappeoppgang. Så den måtte jeg fotografere 🙂

 
Og så Oxfordstreet da. Fryktelig mye mennesker der midt i fellesferien. Men det var nå kjekt å ha vært innom uansett 🙂
Vi hadde oss en god lunsj der en av dagene.

Svart belte i shopping, det var det jeg skulle hatt. Men jeg klarer meg med et lys rosa også 😉 Det var kjekt å komme hjem med litt shoppingminner.

 

Liker du å shoppe når du er i utlandet?
Hva liker du i såfall å handle?

 

#shopping #storbyferie #london #kjøpesentre #ferie #kos #glede

 

 

 

 

 

 

 

HOTELLOPPHOLDET (LONDON)

Når man skal reise bort og være der en stund, er det greit å ha et sted man kan bo. Jeg vurderte et par alternativer.

Det er jo sånn at oftest skal man jo bare sove der, så det trenger ikke å være så himmla mange stjerner.

Men jeg trenger litt stjernerfølelse. For på en sånn tur, er jeg avhengig av å kunne bruke hotellet litt også.
Min helse klarer ikke nonstop shopping og sightseeing og alt det der, uten god hvile imellom. Derfor hadde jeg noen kriterier når overnatting skulle velges.

Jeg vurderte Airbnb, men landet til slutt på hotellvalget Novotel.

Et av kriteriene var at det skulle ligge sentralt, nært en undergrunnsstasjon. Det skulle ha frokost. Det kunne gjerne ha kjølemulighet til drikke. Og det skulle ikke være veldig gammelt og slitt. Og døgnåpen resepsjon.

Jeg har ikke noe bilde av hotellet. Det var ikke spesielt prangende eller iøynefallende. Men lå helt passelig til i gangavstand til buss og undergrunn. Og dette var i bydelen Hammersmith.

Vi fikk god mottakelse da vi ankom om kvelden. Og rommet lå i 8. floor, altså 9. etasje etter norsk standard.


Vi hadde utsikt et stykke avgårde. Og en del trafikk på veien nedenfor. Men den hørte vi lite til. Det var to vinduer utenpå hverandre, noe som gjorde det lydisolert og greit 🙂


Da vi ankom om kvelden, slappet vi av en stund og funderte på om vi skulle gå ut og spise. Men vi var så slitne at vi besluttet å bestille roomservice. Det var MYE mat. Så det hadde holdt å bestille kun til en person 😉


Rommet vårt var stort. Det er første gang jeg har opplevd i England. Det kunne fint settes inn en ekstraseng der, og enda ville det være god plass. Akkurat det satte vi veldig pris på 🙂 Men jeg har lest omtaler på TripAdvisor, om folk som er skuffet over å få knøttsmå rom. Vi var fornøyd med vår “ballsal” 🙂


På badet var det et fint utvalg såper og kremer og shoeshine osv. Vi manglet vel omtrent bare deodoranten 😉


Istedet for å kjøpe oss et stort roomservicemåltid om kveldene, kjøpte vi oss litt frukt i beger med fra dagligvarebutikken som het Tesco. De hadde stort utvalg frukt osv. Perfekt kveldssnack 🙂 Og siden vi hadde et lite kjøleskap, kunne vi lagre frukten og drikken der frem til det skulle spises 🙂


Frokosten var buffet. Den var også bedre og mer innholdsrik enn det jeg har opplevd tidligere i England. Når man ankom buffeten til frokost, fikk man tildelt et bord. Dette var helt greit i utgangspunktet. Men av en eller annen grunn ble vi nesten alltid tildelt plass ved en av ryddestasjonene. Og det var ikke spesielt trivelig. Men maten smakte godt, og vi skulle jo ikke være der så lenge, så det fikk bare være.


Det som er farlig med buffetfrokost, er jo at man risikerer å spise litt for mye. Så jeg følte ikke veldig behov for lunsj, når den tiden nærmet seg. Så sånn sett slapp man jo litt billig unna 😉 Jeg forsynte meg ikke med kake til hver frokost altså. Men måtte alltid avslutte med litt frukt 🙂

Hotelloppholdet var greit nok. Men jeg hadde et par punkter jeg klaget på. Og smilet og velvilligheten hos personalet i resepsjonen var ikke til å klandre. Men det jeg klaget på, og ba om, klarte de likevel ikke å oppfylle.

Sengen, som var stor og romslig, hadde bare en dyne. En dobbeltdyne.

Og når da to mennesker, som ikke er vant til å dele seng med noen, og slett ikke dyne, skal dele dette plutselig, ja da kan det bli litt komplisert.

Vi ble lovet dyne, vi fikk det ikke. Flere ganger. Så ble vi lovet et teppe, men etter å ha ventet, så fikk vi ikke det heller. De hadde det rett og slett ikke. Og så har jeg tenkt i ettertid, at hotellet var ikke fullbooket, så jeg kunne ikke fatte at vi ikke kunne fått en dyne fra et annet rom?

Men men, vi kom oss gjennom uken likevel, siden det meste annet var jo greit. Men jeg skrev en omtale på TripAdvisor, hvor jeg har tatt med både negative og positive ting. Og hotellet har svart veldig hyggelig på den omtalen min. Der skal de ha en stor pluss 🙂 Vi fikk et navn og telefonnummer vi skulle kontakte neste gang hvis vi valgte å bo der igjen. Da skulle vi få personlig oppfølging og service 🙂

Og sånn ellers så var hotellet trivelig. Det hadde også trimrom for dem som ønsket det. Ikke noe vi gjorde bruk av 😉 Men det var ofte folk der, så det er nok et pluss det 🙂 Internett var det over hele hotellet. Og også flere pc’er til låns for gjester nede i resepsjonsområdet.

Vi fikk naboer da helgen kom. Og de spilte musikk, og da begynte vi rett og slett å undre oss på om de hadde begynt opptakene av en Bollywood film, eller noe sånt 😉 Vi flirte godt oss imellom 😀

Men stort sett var det fredelig. Og nettene var stille. Vi hørte ikke noe til trafikken. Bortsett fra en og annen sirene fra utrykningskjøretøy. Det tok 10 minutter å gå til undergrunnen, akkurat passe synes jeg 🙂 Og bydelen var fin å rusle rundt i, både og kikke, og å besøke butikker 🙂

Et godt grunnlag for en trivelig uke 🙂

 

 

#london #hotell #hotel #novotel #hammersmith #ferie #reise

PÅ REISEFOT (LONDON)

Jeg tok Amalie, datteren min, med på en mor/datter tur til London nylig.
Turen var bursdagsgave til henne, og litt til meg selv også 🙂
Det hadde fristet lenge med en storbyferie til London.

Vi gledet oss over dagen da kofferten endelig ble pakket, og vi kunne starte reisen.


Her er det min koffert som nærmer seg reiseklar 🙂


På Sola flyplass satte vi oss for å spise ett lett måltid før turen, sånn at vi ikke skulle være totalt skrubbsultne når vi kom frem. Og her har Amalie knipset et bilde av meg i et litt ubevoktet øyeblikk. Jeg trodde hun satt og så på bildene på kameraet mitt, og hun benyttet også muligheten til å knips litt 😉


Her er vi kommet til ombordsstigningssonen 🙂


Ombord i flyet er vi begge glade og forventningsfulle. Det skal bli en fin tur, og kjekt å se litt andre ting enn alt hjemme.


Jeg hadde for anledningen tatt med meg lesestoff. En pocketbok er alltid kjekt å ha i bakhånd. Og den gjør jo også flyturen litt kortere 🙂 Jeg leste forøvrig ut boken den dagen vi kom hjem. Så det ble litt tid til hvile og lesing også, heldigvis 🙂


Jeg har alltid likt å reise med fly. Det er noe eget med den følelsen å komme over skyene, og kikke ned, og se at over skyene, er det tross alt sol og fint 🙂


Da vi var fremme, og flyet skulle lande, måtte vi stå i landingskø. Vi skulle lande på Heathrow, og det er tross alt ikke en liten lokal flyplass med lite trafikk.


Mens vi ventet på landingstillatelsen, nådde vi å bli godt kjent med landskapet under oss. Vi måtte nemlig sirkle over der i en god halvtime. Det var rett før jeg kunne begynne å tegne kart, for jeg hadde sett landskapet så mange ganger innen vi landet.


Til slutt fikk vi endelig sette føttene på britisk jord.

Og så var det de koffertene da. For vi sto ganske lenge og ventet på at båndet skulle starte, og levere koffertene til oss.

Langt om lenge, fant vi ut at koffertene faktisk var ankommet før oss. De sto plassert på den ene siden av koffertbåndet, uten tilsyn. Våre kofferter, i sammen med flere andre kofferter.
Akkurat det fant jeg litt merkelig. For alt hadde jo gått veldig raskt og effektivt etter vi hadde landet. Men tydeligvis er bagasjepersonellet på Heathrow supereffektive 😀


Med koffertene trygt ved vår side, fikk vi til slutt kjøpt billetter til toget som skulle ta oss inn til London. Vi fikk god hjelp av en i flyplasspersonalet som jobbet med billettautomatene. Han lurte på hvor gammel Amalie var? Jeg svarte sannferdig, at hun var 16. Så trykket han på den rette knappen i automaten, ga oss billettene etter jeg hadde betalt, og sa: “Today she is 15!”. Med dette hadde han altså spart oss for en god del pund, ca. 250 kroner.
Nå liker jo ikke jeg å snike. Men jeg var jo på en måte takknemlig også, for å kunne spare litt penger. Og han visste nok at ikke noen ville komme til å be om legetimasjon. Vi fikk et spørsmål av billettkontrolløren. Han lurte på om hun var under 15? Vi nikket ivrig og uskyldig begge to 😉


Fint å reise med Heathrow Express. Det tok ikke mange minuttene inn til Paddington, hvor vi skulle av, og bytte til undergrundsnettet.


Fra Paddington reiste vi med undergrunnen til Hammersmith, hvor hotellet vårt lå. Her ser det jo ut som vi fortsatt sitter på toget. Men undergrunnen går ikke bare i tunneller. Noe er over bakken også.

Den første “kjente” tingen i London som vi så, kjørte vi forbi med undergrunnen. Dessverre ikke et hyggelig syn. For plutselig ble jeg oppmerksom på en stor høyblokk som var veldig utbrent og fæl. Og vi skjønte straks at dette var den samme vi alle har hørt om her hjemme også. Tragisk, og jeg fikk frysninger på ryggen av å se dette utbrente bygget. Svart og stygt. Og tanken om at kanskje noen ligger der inne enda, er en tung tanke.

Til slutt var vi fremme ved Novotel, hotellet vi hadde booket oss inn på.

Og da kunne ferien begynne, på ordentlig 🙂

 

Har du vært ute og reist i sommer?
Har du noen gang vært i London?

 

#reise #fly #london #bagasje #tog #undergrunn #glede #eventyr 

 

BASILIKUMJORDBÆR

Da jeg fikk besøk i går, fant jeg ut at jeg ville benytte meg av mine egendyrkede jordbær, og lage noe godt, annet enn å bare mumse dem i seg 😉

Valget falt på å lage vafler, med jordbærtopping.
Og siden jeg også har basilikum på terrassen min, hørtes kombinasjonen ut som noe som ville smake godt akkurat da.

  Tenker jeg vil dele oppskriften, for det smakte veldig godt 🙂

BASILIKUMJORDBÆR

 2 dl vann
1 dl sukker
500 g jordbær
2 dl basilikumblader

Kok vann og sukker til en lake, jeg kokte mellom 5 og 10 minutter. Ta kjelen av platen og tilsett hakkede basilikumblader.
Avkjøl helt i kjøleskap.
Når marinaden er kald, kutt opp jordbærene i biter, og tilsett i marinaden. Rør litt, sånn at alle jordbærene er dekket av marinade. 
La dette stå i kjøleskapet i noen timer, eller natten over.

Jeg stekte glutenfrie vafler for anledningen, men brukte en ferdigblanding kjøpt i butikken en gang, da jeg aldri har forsøkt meg på glutenfri bakst før.

Jeg fylte en raus klatt med krem på vaflene. Jeg pleier å bruke laktosefri kremfløte, denne har lengre holdbarhet og koster omtrent det samme som den jeg alltid før har kjøpt. Jeg hadde i litt melis, for å lage en myk søtsmak i kremen.
Så toppet jeg dette med å legge over de basilikum-marinerte jordbærene.

Det ble både veldig smakfullt, og samtidig delikat å se på 🙂

Denne basilikumjordbærtoppingen kan brukes i andre desserter også…og sikkert også som topping/pynt på enkelte kaker.
Jeg ser for meg at det er godt på pannacotta. Da kan man jo ha på litt av laken også, for den smaker også veldig godt ♥
Jeg fikk f.eks. et tips om at basilikumjordbærene var gode servert sammen med vaniljekesam. Så det må jeg også forsøke 🙂
Eller kanskje vil det smake godt sammen med krem til fastelavensbollene når den anledningen er der 🙂

Jeg kan i alle fall anbefale disse om du har jordbær du har lyst å lage noe ekstra med 🙂

 

#basilikumjordbær #jordbær #basilikum #søtt #godt #dessert #kos

 

VENNER OG EN LITEN BLOGGANBEFALING

Det er ikke så ofte jeg har besøk. Men denne helgen har jeg hatt to besøk. Og det er utrolig koselig 🙂

I går kveld var det en venninne, Tine, som ikke bor så langt fra meg, som ville gå en tur, og lurte på om jeg ville ha besøk.

Jeg syntes det var kjempekoselig, og takket ja til det. Dette var jo på kort varsel, og jeg var glad jeg i alle fall hadde fått gjort litt av helgevasken 😉

Det ble jo ikke tid til å gå i butikken først, og kjøpe noe godt jeg kunne servere. Ikke tid til å lage noe heller. Men jeg hadde heldigvis litt chips og sjokolade stående.
Og det viktigste er vel egentlig besøket, og at man ikke skal stresse så fælt.

Været var såpass temperert, at vi fant ut vi kunne sitte utendørs. Terrassen min har jo tak, så om det skulle regne litt, så gjorde jo ikke det så mye.

Venninnen min hadde med seg cider, noen smaker jeg ikke hadde smakt før, så da ble det til at vi drakk det, og spiste chips og sjokolade. Praten gikk godt, og det var noen hyggelige timer ♥

Det er jammen ikke ofte terrassen har vært i bruk på kveldstid denne sommeren, men dette var en av de få kveldene det faktisk har vært fint å sitte der 🙂

I dag fikk jeg også besøk. Denne gangen av en annen venninne, og litt mer planlagt. Zaneta heter hun.
Det var også veldig koselig. Og da hadde jeg fått planlagt og forberedt noe godt å spise 🙂
Jeg laget glutenfrie vafler, da hun holder seg borte fra gluten. Og så toppet jeg disse med krem og basilikumjordbær fra egen hage 🙂 Tenker jeg skal legge ut oppskrift på jordbærene etterhvert 🙂

Da Zaneta var her, ble det nesten som et lite bloggtreff. For hun har begynt å blogge hun også 😀
Nå er vi jo gode venninner fra før av, og jeg synes det er ekstra kjekt at hun også har lyst å blogge.

Hennes blogg er en matblogg. Hun er ekspert i å trylle frem allslags god mat, og det ser så utrolig lekkert og appetittvekkende ut. Jeg forsøkte jo på det samme da jeg serverte disse vaflene mine 😉

Om du har lyst å titte innom bloggen til Zaneta, så blir hun helt sikkert glad for det 🙂
Du finner henne HER!

Jeg ønsker alle en fortsatt fin helg…og skal nå bruke litt av helgen til å kikke innom det jeg når av blogger. En koselig frisone akkurat det 🙂
♥♥♥

Får du ofte besøk hjemme hos deg?
Går du ofte på besøk til familie og venner selv?

 

#venner #mat #anbefaling #blogg #koselig 

KORTREIST MAT

Til tross for mye dårlig vær, og ikke de varmeste temperaturene, så har jeg faktisk klart å avle frem litt spiselige ting på terrassen min, og i hagen, denne sommeren.
Nå er det jo ikke alt klart til å spises enda da. Men jeg må innrømme at jeg er bra stolt over frodigheten 🙂

Her har jeg jordbær, som er klare til å spises, og det blir nok dagens dessert 🙂
Så har jeg Piccolo-tomatene mine, som jeg har drevet frem ved å legge en tomatskive i jord. De er ikke høsteklare enda 🙂
Druer har jeg også. Og dette er første gang jeg har druer på planten, etter den ble kjøpt og plantet for noen år siden. De er heller ikke høsteklare enda. Og det blir ikke veldig store druer. Jeg er spent på hvor søte de blir?
Epletreet mitt svikter aldri. Proppfullt av epler, som alltid 🙂 Gleder meg til de er modne 😀
Jeg kjøpte også en basilikumplante, som jeg pottet om og satte på terrassen. Den har blitt stor og frodig den også, og brukes av, både titt og ofte 🙂 

Det er veldig kjekt å dyrke selv, når en faktisk får det til 😀 Og jeg har til vanlig ikke de grønneste fingrene. Men øvelse gjør mester 🙂

Dyrker du noe av markens grøde selv?

 

 

 

#kortreistmat #egendyrket #kjøkkenhage #frukt #bær #krydderurter #epler #tomater #druer #jordbær #basilikum #hageglede #hage

LONDON PÅ FILM

Nå er det en stund siden sist jeg skrev noe her. Men det er fordi jeg har vært på ferie 🙂

Jeg reiste en uke til London sammen med datteren min, Amalie ♥

Mor/datter tur til storbyen.

Det ble en veldig kjekk uke, selv om vi begge var litt slitne og ikke helt i form. Vi klarte likevel å kose oss masse, og få mange flotte opplevelser.

I tillegg møtte vi min bror og familien, som var i London med campingvogna si. Og de reiste i følge med to andre familier også. I tillegg var flere av søsknene til min svigerinne også i storbyen samtidig, pluss enda en familie, som da var en av barndommens venner i gata jeg vokste opp. Så når vi samlet oss hele gjengen, med unger og alt, så ble vi en gruppe på over 30 mennesker.

Jeg og Amalie tok oss også en dagstur til Brighton. 

Veldig kjekt var det, og litt annerledes enn en ordinær storbyferie.

Jeg skal forsøke (selv om jeg ikke alltid klarer å holde det jeg lover) å skrive litt mer om opplevelsene våre i London og Brighton etterhvert.

Denne gangen derimot velger jeg å presentere en video som Amalie laget av flimsnutter hun filmet med mobiltelefonen sin mens vi var i London. Der figurerer jeg i noen små glimt som “filmstjerne” 😉 Men utover det, så er filmen rett og slett et lite glimt av storbyen, og noen glimt av strandlivet i Brighton.
Jeg er stolt av jenta mi, som har laget en så fin film 🙂

Har du hatt mange kjekke ferieopplevelser i sommer?

 

#ferie #london #greatbritain #unitedkingdom #england #reise #glede #opplevelser