Da jeg fikk besøk i går, fant jeg ut at jeg ville benytte meg av mine egendyrkede jordbær, og lage noe godt, annet enn å bare mumse dem i seg 😉
Valget falt på å lage vafler, med jordbærtopping.
Og siden jeg også har basilikum på terrassen min, hørtes kombinasjonen ut som noe som ville smake godt akkurat da.
Tenker jeg vil dele oppskriften, for det smakte veldig godt 🙂
BASILIKUMJORDBÆR
2 dl vann
1 dl sukker
500 g jordbær
2 dl basilikumblader
Kok vann og sukker til en lake, jeg kokte mellom 5 og 10 minutter. Ta kjelen av platen og tilsett hakkede basilikumblader.
Avkjøl helt i kjøleskap.
Når marinaden er kald, kutt opp jordbærene i biter, og tilsett i marinaden. Rør litt, sånn at alle jordbærene er dekket av marinade.
La dette stå i kjøleskapet i noen timer, eller natten over.
Jeg stekte glutenfrie vafler for anledningen, men brukte en ferdigblanding kjøpt i butikken en gang, da jeg aldri har forsøkt meg på glutenfri bakst før.
Jeg fylte en raus klatt med krem på vaflene. Jeg pleier å bruke laktosefri kremfløte, denne har lengre holdbarhet og koster omtrent det samme som den jeg alltid før har kjøpt. Jeg hadde i litt melis, for å lage en myk søtsmak i kremen.
Så toppet jeg dette med å legge over de basilikum-marinerte jordbærene.
Det ble både veldig smakfullt, og samtidig delikat å se på 🙂
Denne basilikumjordbærtoppingen kan brukes i andre desserter også…og sikkert også som topping/pynt på enkelte kaker.
Jeg ser for meg at det er godt på pannacotta. Da kan man jo ha på litt av laken også, for den smaker også veldig godt ♥
Jeg fikk f.eks. et tips om at basilikumjordbærene var gode servert sammen med vaniljekesam. Så det må jeg også forsøke 🙂
Eller kanskje vil det smake godt sammen med krem til fastelavensbollene når den anledningen er der 🙂
Jeg kan i alle fall anbefale disse om du har jordbær du har lyst å lage noe ekstra med 🙂
#basilikumjordbær #jordbær #basilikum #søtt #godt #dessert #kos
Aldri prøvd det, men høres godt ut .. Og den vaffelen med “toppingen” ser jo bare sååååå godt ut :)) Fin dag videre og klem fra meg <3
Åååå, det så godt ut! Nam!
Det så himmelsk godt ut nam nam
Glutenfrie kan jeg spise ☺
Nam!! Det både så og hørtes godt ut, så det må prøves en gang..takker for at du delte oppskrifta =)
Jordbær og basilikum? Hmm
Nå kan jeg ikke si sikkert at jeg veit hva basilikum smaker, men det høres i alle fall godt ut 😀 Og det ser godt ut! 😀
annebe: Det var veldig godt, så det er absolutt verdt å prøve 🙂 Lett var det jo også. Og i dag har jeg kost meg med resten av dressingen/laken 🙂
En fortsatt god søndag til deg 😀 Klem <3
Anonym: 😀
Anonym: Jeg kan bekrefte at det var godt ja 😀
Anonym: Det er bra 🙂 Finnes jo gode muligheter for å lage glutenfritt nå til dags heldigvis 😀
Helene: Koselig at du har lyst å prøve det 🙂 Kjekt å dele, og kan absolutt anbefale det 🙂
Den lille Pandaen c:: Fantastisk godt <3
Elevele: Basilikum brukes så vidt jeg vet, mye i italiensk mat, tomatsauser osv. Det er jo en krydderplante som fint kan brukes til både søtt og salt. Anbefaler deg å prøve denne jordbærutgaven 🙂 Kan love at det smakte mye bedre enn jeg forventet selv 😀
Hmmm – takk for tipset – det skal prøves <3
Hmmm – takk for tipset – det skal prøves <3
Nammmm…flott tips!
Så virkelig delikat ut. Dette skal jeg prøve! Var de glutenfrie vaflene gode med ferigpakke? Jeg har flere av mine nærmeste som ikke tåler eller vil ha gluten…
Margrethe: Bare kjekt å dele sånne gode ting <3
dvergpinschere i mitt hjerte: Ja, nam nam 🙂
maiken: Ja, jeg brukte Toro sin, og de smakte godt når de var ferske/nystekte. Men de var “uspiselige” dagen etter. Så skal du lage, så ikke lag alt for mye i alle fall 🙂 Vanskelige å steke var de også. Men jeg hørte av min gjest, at glutenfritt ikke er så medgjørlig på den måten.
Men ellers, så smakte alt veldig godt 🙂