FERDIG TERRASSEGULV

Da kan vi endelig si at terrassegulvet er ferdig. Det tok sin tid..alt skal flyttes, så vaskes, så smøres med beis, så tørke, og så flyttes tilbake. Og midt oppi alt her, så bør det jo være tørt vær. Men nå fikk vi endelig tørt vær, og kunne sette i gang med jobben 🙂

Jeg og datteren min satte i gang på lørdag. Hun beiset de store flatene, og jeg beiset alle kantene og detaljene. Det tok noen timer. Men herlig nå når jobben er gjort 🙂 Nå kan vi nyte late godværsdager på terrassen, uten å få flis i foten 😉


Her har vi kommet et godt stykke på vei, og man ser tydelig forskjellen på gammelt og nytt.


Amalie i full gang med å rulle beis på gulvet.


Det ferdige resultatet
En liten fontene, kjøpt på Europris forrige sommerBord og stoler på plass.


Feiret det hele med en bakt potet 😉

Tusen takk til Amalie for en kjempeflott malejobb, og en fin blogg etterpå ♥ Det ble utrolig friskt og fint 🙂

 

#terrasse #beis #godvær #bakepotet


BH FRUSTRASJONER

I går var jeg igjen i butikken for å handle BH. Det er et skikkelig hat-produkt for meg å handle. Noe av det aller verste jeg gjør. Men, noen ganger må det gjøres.

Og i går var jeg innom KappAhl. Og der hadde de -25% på alle BH’er. Jaja, tenkte jeg, mens jeg kikket lettere desperat på stativene. Det er jo omtrent som å vinne i lotto, det å finne en BH som faktisk kan brukes. Det virker som at alle BH’ene mine vokser, de holder ikke formen, de blir slaskete. Og så også de siste jeg kjøpte, for ikke lenge siden. Plutselig passer de ikke lenger. De er alt for store.


Bildet er googlet

Jeg har mange ganger tenkt at det mest fornuftige ville være å gå på en butikk hvor de har kunnskap om det de selger. Altså, kunnskap om BH’er. Men på de stedene er det jo til gjengjeld så dyrt. Og det har ikke jeg råd til enda. Men, når jeg ser på hyppigheten av hvor ofte meg  kjøpe nye BH’er nå om dagen, så kanskje det ville svare seg likevel?

Ok, etter mye prøving, så fant jeg endelig en som kanskje kunne gå an. Den var ikke dyr, og den var akkurat bittelitt for trang. Alle de andre jeg prøvde var for store. Men denne passet i det minste i cup størrelsen. Så jeg kjøpte den. Jeg har enda ikke tatt den ut av posen. Så fornøyd var jeg med den handelen. Sukk!!!


Bildet er googlet

Men i dag, etter jeg hadde trent, fant jeg ut at jeg skulle gå på vekta en tur. Og da fant jeg ut at jeg hadde gått ned 2 kilo. Det er jammen ikke rart jeg føler at BH’ene vokser hele tiden. Jeg trodde faktisk at vekttapet mitt hadde stagnert nå. Og at jeg var der jeg skulle være. Men nei…sånn var det visst ikke. Nå fortsetter jeg visst nedover. Og da er jo konklusjonen den, at jeg tror jeg venter med å gå og kjøpe en dyr BH 😉

Det er kjekt å gå ned i vekt, selv om det ikke skjer bevisst. Men det er frustrerende for garderoben min. Absolutt alt som er i skapet mitt nå, ser ut som 4-manns telt nå. Og jeg trives jo ikke med å ha det på. Så da jeg var på KappAhl i går, kjøpte jeg likesågodt to topper også…på tilbud selvsagt 😉 Så nå går jeg sommeren lyst i møte, med to nye fine tilbudstopper og en litt for liten BH 😉
13 kilo lettere enn sist sommer 😀

 

 

#slanking #kilo #BH #utvalg #størrelser #kunnskap

SØVNEN SOM ALDRI KOM

Sitter her og kjenner at søvnen truer med å ta over dagen min. Men det er kanskje ikke så rart etter en søvnløs natt.

Jeg la meg rett over midnatt, så trøtt at jeg visste jeg kom til å sovne fort. Men neida….når jeg endelig har krøpet godt under dyna, finner jeg det for varmt der. Jeg stikker en fot ut, men det hjelper ikke. Jeg tar dyna halvveis av meg. “Sånn ja, det var bedre!” Helt til et par minutter senere, da ble det for kaldt. På med dyna igjen. Og sånn holdt jeg det gående.


Bildet er hentet fra Google.

Og når man først kjemper en kamp mot dyna, så sniker andre ting seg på i samme slengen. Tankene begynner å vandre, bekymringene kommer som perler på en snor, og irritasjonene, ja de er ikke til å beskrive engang. Trøttheten min var påtagende. Jeg var jo segneferdig. Men fikk jeg sove? Nei!

Akkurat i det jeg følte at søvnen skulle overmanne meg, kom følelsen av at en liten tur på toalettet hadde gjort seg først. Man vil jo ikke våkne av å måtte ha et presserende ærend på gang. Og da skjer jo det uunngåelige. Med en gang man trør ut av senga, våkner man litt opp igjen. Og vel tilbake, begynner samme kampen på ny.

Til slutt ga jeg opp kampen en liten stund. Fant ut at jeg skulle ta meg et glass rødvin. Det ville sikkert roe kroppen såpass ned at Ole Lukkøye ville finne veien. Jeg valset inn på kjøkkenet, unngikk å skru på lys, helte opp et glass vin, og sank ned i godstolen. Vinen varmet godt, gjorde meg døsig i hele kroppen. Og jeg så lyst på de nærmeste timers fremtid.


Bildet er googlet.

Så fant jeg veien tilbake til senga. Men dessverre. Vinen fristet ikke Herr Lukkøye, og jeg fortsatte kampen. Til slutt, sånn i 6 tiden i morges, klarte jeg endelig å sovne…bare for å våkne rett over klokken 7. Så en time søvn var visst det jeg fikk denne natten. Det var ikke min tur til å sove tydeligvis.

Så nå sitter jeg her og lurer på om jeg skal bekjempe trangen til å sovne, eller om jeg rett og slett skal prøve meg på en ny date med dyna?
Skal tenke noen minutter til 🙂

Ønsker alle mine venner her en strålende dag 🙂 

 

 

#søvnløshet #lukkøye #rødvin #trøtthet #natt

TERRASSEGULVET MÅ VENTE

Etter å ha hatt med meg ungene i går, ryddet terrassen, og vasket terrassegulvet, var planen i dag å male over gulvet med terrassebeis.
Men hva skjer?

Jo, det begynte å regne. Ikke bare litt, men mye. 

Så da får vi vente til det slutter, og til terrassen har tørket igjen. Imens står alle tingene som hører til på terrassen, plassert nede på gresset. På ubestemt tid.

 

 

#terrasse #terrassegulv #terrassemøbler #terrassevask #terrassemaling #regn

SÅR HALS, HODEPINE…HVA GJØR JEG NÅ?

Sitter her med sår hals, og begynnende hodepine. Og det liker jeg jo ikke med tanke på det fine været vi har denne uken. Og heller ikke siden jeg er i jobbsøker modus. Har ikke tid til å bli syk da.
Halsen ble vond for et døgn siden, og har vært vond hele dagen. Hodepinen kom nå i kveld, og jeg har temperatur rett under febergrensen. Nå er gode råd dyre. Hva gjør jeg nå?

Jeg tenkte og tenkte på om jeg kunne komme på noen kjerringråd. For Strepsils har ikke virket denne dagen. Noe de vanligvis gjør.

Så kom jeg plutselig på et råd jeg fikk av en tidligere kjæreste. Og de gangene jeg prøvde det rådet, så ble jeg faktisk betydelig bedre. Så jeg satte i gang. Jeg gikk på kjøkkenet, fant frem en tekopp, vannkoker, te, honning og Whiskey.

Jeg bestemte meg for Mynte te, og brygget en kopp med den, og hadde oppi en god teskje timian honning fra Kreta, og en skvett whiskey.

Nå sitter jeg her og drikker voksenteen innen jeg går og legger meg, og håper at når morgenen kommer, skal jeg føle meg bedre. Tiden vil vise om det virker denne gangen også, eller om det er noe annet som plager meg.


Ha en riktig god natt ♥

 

 

#te #honning #whiskey #halsevondt #hodepine #feber

 

EKSTREMTUR TIL VEDAFJELL

I går gikk vi på tur, jeg og min venninne, Synne. En tur som i utgangspunktet skulle ta et par timer, men endte med å ta 5 timer. 


Vedafjell var målet for turen vår, med masten på toppen og utsikt utover et stort distrikt.

Man kan jo si det sånn, at når jeg og Synne er på tur sammen, på steder vi ikke har vært før, så må vi legge inn god tid. Det gjelder enten det er en tur i fjellet, eller en storbytur. Vi har en tendens til å ikke helt finne veien. Ingen av oss eier stedsans, eller retningssans. Men vi er likevel bestemte på å gå videre. Det stopper oss ikke i det hele tatt 😉 Og vi kommer som regel alltid frem, med flere artige opplevelser underveis.

Da vi skulle gå til Vedafjell, så vi jo ikke på det som noen stor utfordring. Men det viste seg å være litt feil, når man da velger mest kompliserte utgangspunkt. Vi parkerte ved Sviland bedehus, og derfra skulle det liksom være enkelt. Men så enkelt var det nok ikke. Først fant vi ikke ut hvor vi skulle gå fra bedehuset. Så møtte vi et par som var ute og gikk tur, og spurte dem. De forklarte, litt sprikende, hvor vi skulle gå. Men poengterte at de synes det var merkelig at vi valgte Sviland som utgangspunkt. Men faktum er at vi valgte jo å gå utifra en av mine turbøker. Og der sto Sviland som utgangspunkt.


Synne på vei mot porten som tar oss fra en beitemark til en annen.

Vel, vi gikk, og vi gikk, over beitemarker med sauer og kyr, over utmark med myr, gresstuer, stein og kratt. Vi fant en grusvei med fe-rist, og vi kom til slutt så langt at veien gikk i en sving, som vi var sikker på ikke førte i vår retning. Så da gjenstod en ting: Fjellklatring.


Vi hadde valget mellom å gå ned igjen, og rundt, og finne en lettere vei, men vi valgte den tøffeste veien 🙂

Vi hadde jo ikke tatt med oss klatreutstyr, men besluttet at vi likevel skulle klare det. Det gikk et par tykke kabler festet oppover fjellsiden, og vi fant ut at de sikkert var trygge å holde seg fast i på deler av klatreturen. Vi satte igang, Synne klatret først, og jeg klatret etter, med hjertet i halsen. Men opp kom vi, like hele, og ganske stolte 🙂


Ikke min beste positur, men illustrerer likevel godt hva vi gjennomgikk 😉 

På toppen fikk vi virkelig se utsikten, som gikk til alle kanter…Ryfylke, Jæren, Stavanger, Sandnes…Det var magisk. Utrolig flott tur altså, og premien etter den lange turen, var å få se alt dette.


To damer på toppen 🙂


Utsikten til Sandnes, og Hana hvor jeg har satt en pil mot der jeg bor 🙂


Synne finner frem turboken.


Turboken var utskrevet, men det var kjekt å lese litt i den likevel 🙂


Meg med utsikten mot Hana og Sandnes.

Vi fant oss en fin plass å sitte etter å ha tatt litt bilder, og kikket i turboken. Det var varm sol, og varm vind. Og vi hadde med oss noe godt å spise og drikke, og nøt utsikten og praten. Vi var helt ensomme på toppen av Veden. Etterhvert kom det en mann. Og mens han kikket i boken, diskuterte vi om vi skulle spørre han om en lettere vei ned enn den vi kom opp? Og da han var ferdig og på vei ned igjen, spurte vi han om hva som var enklest. Og han forklarte to veier som han kjente til. Selvsagt var jo det i en annen retning enn den vi skulle. Men vi besluttet likevel at vi skulle ta en av veiene, og så heller gå rundt fjellet til andre siden. Vi takket pent for hjelpen, og han ønsket oss god tur…sikkert med en god, stille latter innabords 😉

Mens vi satt der, kom også to unge menn oppover, de var der en ganske kort stund, før de gikk ned igjen. Så i det vakre været, var vi heldige og fikk fjellet stort sett for oss selv.

Nedturen gikk lettere enn oppturen. Men vi tok det med ro, rundt fjellet, og over beitemark, grusveier og det hele, til vi til slutt sto ved bilen igjen.


Et lite lam kikket nysgjerrig på oss da vi var på vei ned igjen 🙂


Myrull nikket mykt og smilende mot oss i solen 🙂

En flott tur, et fint mål. Men neste gang tar vi et annet utgangspunkt.

 

 

#Vedafjell #tur #fjelltur #natur #turbok #fauna #kuer #lam #sauer #fjell #klatring #fjellklatring #venninner

TURPLANER

Med knirkete muskler og ledd, og en skikkelig tur lyst, så har jeg nå sittet og studert haugen med turbøker jeg har, for å se om jeg kanskje kunne gå en tur som er litt mer krevende enn den vanlige turen jeg pleier å gå rundt Stokkelandsvannet 🙂

Mine vonde muskler og ledd er ikke et resultat av hverken 17. mai eller tidligere hagearbeid. Det er en tilstand jeg dessverre lever med. Og hver morgen når jeg våkner, føler jeg meg som en 90 åring. Men det kommer seg litt etterhvert når dagen kommer. 

Har fått tak i en venninne, så nå skal vi gå på fjelltur. Valget mitt falt på Vedafjell 🙂 Derfra kan jeg se helt hjem, pluss mange andre steder 🙂

Gleder meg til tur i go’været 🙂

Skriver om turen senere 🙂

 

 

#Vedafjell #tur #fjelltur

 

DAGENS ANTREKK ER SELVSAGT BUNAD

Jeg har altså ikke en moteblogg. Men siden vi har dagen over alle dager i dag, kan jeg jo vise frem bunaden min, som jeg har hatt i 31 år. Den er min stolthet. Og jeg er sikker på at alle andre som har bunad, føler den samme stoltheten når de tar den på.

Bunad er jo et festplagg, og har lange tradisjoner. Bunaden finnes også i uendelig mange varianter, over hele landet. Min bunad kalles Jærbunad. Den kom først i 1982. Året før jeg konfirmerte meg. Og siden jeg ikke hadde hatt interesse for den svarte Rogalandsbunaden, og moren min derfor ikke hadde begynt å sy en til meg, ble jeg da så forelsket i den nye bunaden, at jeg ønsket meg den. Og moren min satte i gang med nål og tråd, og sydde bunaden til meg på under et år. Jeg sto konfirmant i 1983, stolt og glad i min nye bunad 🙂

Nå i dag, 31 år og en utsying senere, bruker jeg fortsatt bunaden. Bare at etter den ble sydd ut, slanket jeg meg igjen. Og dermed ble bunaden litt for stor. Men, bedre med litt for stor, enn litt for liten 🙂

Datteren min har på seg en fest drakt, men med deler av det første sølvet jeg hadde til min bunad. Om to år skal hun konfirmeres, og da arver hun en Rogalandsbunad. Det gleder vi oss til 🙂

 

Gratulerer med Dagen ♥

 

 

#bunad #festdrakt #nasjonaldag #mai

PÅ JOBBSØK

Da er det på’an igjen. Ut å søke lykken på jobbmarkedet. Det er heldigvis ikke så ofte jeg har trengt å gjøre det. Og de fleste gangene har jeg fått jobb ganske fort. Men denne gangen spørs det. Jeg har jo bikket over litt i alder siden sist. Og folk i min alder blir ofte sett på som litt for gamle. Utgått på dato liksom. Det er i alle fall det jeg har hørt. Så neimen om jeg tror det vil bli lett denne gangen.

Men jeg kan jo ikke annet enn å satse litt, og håpe på at det går bra 🙂

Og jeg satser jo litt annerledes nå enn før i livet. Tidligere har jeg jobbet med barn…men der er jeg i alle fall utgått på dato. De neste barna jeg skal bry meg om nå, er barnebarna mine, når de kommer. Og det er jo en stund til. Håper jeg! 🙂

Så jeg har omskolert meg, og satser nå på et eller annet kontor yrke. Så det blir spennende å se om jeg får napp. Min forrige jobb, var som Markedsansvarlig i en liten bedrift som solgte el kjøretøy. Det var faktisk ganske kjekt og interessant 🙂 Og jeg vet litt mer om el kjøretøy i dag enn jeg gjorde før, for å si det sånn 😉 Jeg vet litt mer om hjemmesider og facebook også, enn jeg gjorde før. Så man lærer så lenge man lever.

Helsa mi er i alle fall mye bedre enn den har vært på ganske så mange år. Så der har det skjedd revolusjonerende ting. Nå håper jeg at jeg også får en god jobb, sånn at jeg kan forsørge meg selv, og være stolt av det 🙂


Bildet er googlet

Wish me luck 🙂

 

 

#jobb #jobbsøk #arbeidsmarked 

NYE SKO

I dag har jeg vært på sko handel. Det gjør jeg ikke spesielt ofte. Sko er noe av det verste jeg kjøper. Og det er fordi jeg har så vanskelige, vonde ben. Lekre sko med høye tynne hæler er ikke mulig for meg å ha på. Dessverre 🙁 Så når jeg kjøper sko, så er det veldig gjennomtenkt, og helt nødvendig.

Skoene jeg kjøper er aldri billige. Billige sko er bortkastet for mine ben. Trenger ikke å lukte på tanken engang. Og selvsagt er jo ikke det så greit når lommeboken er tom.

Men denne helgen fikk jeg penger av min mor, til å kjøpe nødvendige sko. Pengene fikk jeg fordi jeg kjørte henne langt avgårde til en konfirmasjon i går, og hun vet jo at jeg har dårlig råd. Hun vet også at jeg har vonde ben og knær. Så den som i dag dro i butikken for å kjøpe nye sko, som jeg allerede hadde prøvd og plukket ut, det var meg 😀


2 skopar i merket Rieker. Skoene har såkalt antistress såle, som er veldig gunstig for mine vonde ben.

 


Spasersko i skinn med antistress såle. Egentlig har jeg et par fine svarte spasersko i samme merket, men de har et perforert mønster, som er ugunstig å bruke når det regner. Og det gjør det jo tross alt ganske ofte her i denne landsdelen. Valget falt på lyse sko denne gangen, som er fint til sommerbruk, og er regntette! 🙂

 


Fine sandaler med stødig hæl, i skinn og med antistress såle. Og borrelås både over vristen og nede over selve fotbladet. Noe som er veldig gunstig for meg som har litt brede føtter. Sandaler har en tendens til å være litt smale for min fot, og derfor tyter det ut både her og der, og er vondt og ubehagelig. Men disse kan jeg justere. Og de passer like fint til jeans som til kjole 🙂

Dette innlegget er ikke sponset av skoprodusenten eller noen andre. Det er bare meg som gjerne vil anbefale noe som jeg har funnet ut fungerer godt til de med vonde ben og knær, og som også er moteriktig og pent på samme tid.

 

#sko #føtter #kvalitet #skinn #antistress