BOMGRUPPEKRIG

Det skjer stadig noe interessant i bommotstandsmiljøet.

Blant annet krig og krangel mellom de forskjellige bommotstandsgruppene.

Selv har jeg ligget litt lavt i terrenget i det siste, og ikke vært med på demonstrasjoner eller noe. Dette fordi jeg har slitt med så mye annet med helsen og alt.

Men nå begynner jeg faktisk å bli ganske så provosert. For det har seg jo sånn at når det er noe man brenner for, og det finnes flere grupper i kategorien på Facebook, så blir man gjerne medlem i disse gruppene. Jeg har ikke valgt å være medlem i så mange av disse bomgruppene, selv om jeg har engasjert meg ganske mye. Jeg ble blant annet intervjuet på TV. Og sånt orker man ikke om man ikke virkelig brenner for en sak. Mine medlemsskap var i den største av disse gruppene, og en annen gruppe de knyttet seg til. Dette fordi det her ble arrangert aksjoner blant annet.

Nå den siste tiden har det dukket opp en ny gruppe. Den var hemmelig til å begynne med, men det skulle bare være i startfasen. Nå er ikke gruppen hemmelig lenger. Så jeg kan ikke fatte hvorfor den omtales som en hemmelig gruppe når den ikke er hemmelig? Er mye rart man ikke skal forstå. Men er jo sikkert greit å omtale den som hemmelig, siden alle da vet hvilken gruppe man snakker om, ikke sant? 😉

Jeg meldte meg inn i den nye gruppen mens den var hemmelig. Dette fordi jeg fikk kjennskap til den via en venn som var venn med en av administratorene. Gruppen er en utbrytergruppe fra den største bomgruppen her på Sør-Vestlandet.

Og så ble ting endret i den hemmelige gruppen som jeg forsto at planen var, og den var ikke hemmelig lenger. Og da skjer det plutselig interessante ting.
Den største bomgruppen, som var den første jeg meldte meg inn i, føler seg forulempet, og mener at den hemmelige gruppen har en dårlig agenda. Agendaen i den nye gruppen er å ha mer aksjoner, mens den store gruppen har trappet litt ned på det, og har mer et politisk fokus. Noe som irriterte meg grønn i utgangspunktet. Fordi politikk er en ting, men jeg tror ikke man løser denne saken med politikk. Det er nok krangel i de politiske kretser. Her snakker vi jo tross alt om en sak som berører mennesker fra alle politiske kretser. Dermed burde man holde seg til sak, og ikke blande politikk inn i dette. Dette er folket….og folket ønsker ikke bom!

Så skjedde følgende: Den store bomgruppen besluttet å ekskludere medlemmer som var medlem i begge gruppene, for de ønsket ikke å bli forbundet med utbrytergruppen, den hemmelige vet du.
Og vips, så er jeg kastet ut fra den store gruppen.

Og det er da jeg blir så himmla provosert. For jeg har jo faktisk lagt store deler av sjela mi i den store gruppen. Jeg har vært et aktivt medlem. Jeg har møtt opp på over halvparten av demonstrasjonene. I allslags vær. Jeg har hatt med plakater, og ropt og vært med. Til tross for helsa. Til tross for at jeg noen ganger ble sengeliggende etterpå. Fordi saken er viktig for meg og mine.

En gang, det var nok siste gangen jeg gjorde noe i den gruppen, skrev jeg et innlegg som kritiserte at så få engasjerte seg. Jeg fikk MYE pes på det. Reaksjonene var sterke, og mange følte seg truffet. Jeg vet at det ble lagt merke til av dem høyere opp i gruppens hierarki. Og jeg fikk et lite navnløst stikk i et annet innlegg av gruppens leder. Men for å være helt ærlig, så gikk det ikke innpå meg bittelitt engang. For reaksjonene på mitt innlegg viste at mange hadde dårlig samvittighet, og det var bekreftelse nok for meg.

Uansett var hele den saken en bekreftelse for meg at ting nå skulle dysses ned, man skulle ikke engasjere seg i aksjoner, aksjoner ble mangelvare, og jeg følte ting holdt på å dø ut.

Og så kommer den nye gruppa, med intensjoner om å ha flere markeringer og demonstrasjoner. Og da melder jeg meg jo så klart inn der. Selv om jeg sliter med å være med på ting nå for tiden. Det kan jo endre seg senere.

Og så er da takken fra den store gruppen å kaste meg ut. Det er takken for at jeg har stilt opp i tide og utide, og vært lojal mot saken og et aktivt medlem. Ikke bare ble jeg kastet ut, jeg ble også blokkert.

Noe så barnslig. Det er jo på et lavt fjortis-nivå dette her jo. Jeg skjønner ikke at såkalt voksne folk holder på sånt? Det er vel en personlig sak hvilke grupper man vil være i på Facebook.

Jeg som er glad i foto, er jo også med i flere fotogrupper. Skulle de begynne å blokkere meg bare fordi jeg melder meg inn i en “konkurrerende” fotogruppe? Hvor er fornuften i det?

Og når det jo gjelder bom, så handler det jo om en sak. En felles sak, et felles mål. Så hvorfor skal man ikke kunne være medlem i flere grupper og jobbe mot samme mål?

Er det rart det er krig i verden?!

I går var det demonstrasjon på Klepp. Der skulle kommunestyret stemme for eller imot bompenger. De har tidligere vært for, i går gjorde de retrett, og stemte mot. Se det, det nytter å demonstrere og vise motstand.
Og det var etter dette at skittkastingen begynte, da ordføreren i dette møtet fortalte at hun og familien var blitt utsatt for hets for et halvt år siden, pga sin bomstøtte. Og så er det her hvor den store bomgruppen legger skylden på den nye bomgruppen nå, som bare er sånn ca 3 uker gammel. Hvor er logikken?

Saken er nok heller at det er en eller to personer som har skyld i hetsen, men det er viktig å skjære alle over samme kam ikke sant? Siden en person velger å være stygg med en annen person, så skal alle sammen få skylda? Mhm….det er visst sånn det fungerer.

Det er nå engang sånn også, at politikere må tåle mye, fordi de banker gjennom sine meninger og saker som ikke alltid er av det populære slaget. Men å ty til vold og annet stygt mot dem er jo ikke riktig uansett. Det er ikke voksent gjort på noen måte. Jeg vet ikke engang om det er sant det ordføreren beretter. Men en ting som er sant, er at politikere har en tendens til å love og lyve i samme setning. Noe som er veldig leit, og ganske utbredt. De har til og med lov til det. Det er det grusomste. Så jeg føler vi er satt tilbake til middelalderen eller noe sånt, både når det gjelder takt og tone og pengeinnkreving.

Og nå også i bomaksjonsmiljøet!

Jeg vet ikke riktig om jeg skal bruke så mye mer energi på bomsaken, i alle fall ikke nå når det har kommet en splitt og hersk mentalitet inn i det hele. Jeg er redd for å gå på en ordentlig smell som forverrer helsa mi. Jeg har lyst at vi alle skal jobbe mot et felles mål, i fred og fordragelighet. Det er ønskedrømmen. Men jeg klarer ikke helt å holde meg unna, fordi saken er så viktig, ikke bare for meg, men for mange mange andre også. Så jeg får se hva jeg bestemmer meg for.

Akkurat nå er jeg mer eller mindre sengeliggende med forkjølelse også. Har en hals som er hoven og sår, og en stemme som såvidt klarer å karre seg ut. Så jeg forholder meg til skriving i dag, så sparer jeg stemmebåndet til en annen gang 🙂

Ha en fin dag ♥

 

8 kommentarer
  1. Det koker vel ned til maktsjuke i de gruppene også. Må ha kontroll, liksom. Da ekskluderer man dem man ikke helt har full kontroll på. Politiske partier gjør jo også sånn.
   Det jeg synes er fint, er at folk viser at de har fått nok av alle disse ekstraavgiftene som rammer så hardt. Politikerne glemmer at veldig mange i landet ikke har så himmelhøy inntekt, og det er ikke kollektivtrafikk å bruke for mange når de skal hit og dit med unger og selv på jobb i annen retning. Politikerne har en tendens til å gjøre ting i feil rekkefølge.
   Det skal bli bomstasjoner her også med tiden. Men ikke bomring, det er jo helt forferdelig at folk må betale hver gang de kjører inn og ut av den ringen. For mange blir det gjerne flere ganger i døgnet.

   1. Huff ja, det er nok litt konkurranse mellom gruppene også. Men jeg fatter ikke hvorfor det skal være nødvendig. De har jo samme mål, bare forskjellig måte å nå målet på. Men skittkasting er det likevel. Det verste er hvordan pressen behandler hele saken. Så nå er det virkelig full krig.
    Poilitikerne har jo også sin maktkamp, og den handler visst om å få inn mest mulig penger på kortest mulig tid. Og det går ut over oss som forsøker å leve et anstendig liv.
    Dere er heldige hvis dere ikke har bomstasjoner allerede. Men får politikerne det som de vil, kommer det til å stå tett i tett med bomstasjoner i hele landet om ganske få år. Men det er jeg med på å jobbe i mot, når jeg nå har meldt meg inn i denne aksjonsgruppen 🙂

  2. Jeg må bare flire. Så da er dere ifølge den store facebookgruppen “en trussel” mot denne gruppas”nye måte” å gå frem på, kun med ord?. Og selv om de har hatt demonstrasjoner før, så kaster de ut alle som er medv i engruppe som har det? Skulle ikke de være glad for at det finnes en gruppe som demonstrerer å får mediedekning på sakene de selv står for? Jeg vet jo ikke om jeg har sjønt alt.Men jeg forstår du er frustrert over å ha blitt kastet ut fra en gruppe du har gjort en innsats i. Kan kan jo miste litt tro på folk og politikk nå det skal være slik. Har du prøvd å melde deg inn igjen? 😉 To grupper burde jo klare å støtte hverandre når de kjempet samme sak. Men er høres ut som de skal være “politisk korrekt”.

   1. Ja, du fattet poenget der 🙂 En kjempetrussel 🙂 Skumle greier. Men her utvikler ting seg med lynets hastighet, så fra å være medlem, har jeg nå gått til å bli administrator, og det er en litt småskummel oppgave i disse tider hvor oppmerksomheten er stor fra pressen også. Og så er jeg sengeliggende i tillegg i disse dager. Men jeg følger med på det som blir sagt og gjort, så håper jeg at jeg får en slags oversikt etterhvert. Må bli litt husvarm før jeg liksom tør å trå til 😉
    Jeg tenker at ting roer seg litt etterhvert. Det er som du sier, vi burde kunne jobbe sammen, to grupper med samme mål, bare forskjellig fremgangsmåte 🙂 Den gruppen jeg nå er med i, den lille, som vokser fort, der skal fokuset være aksjoner, og ikke så mye politikk. Politikk må politikerne ta seg av synes jeg. Og det ender jo som regel med krangel 🙂

    1. Så artig at du er blitt administrator! Det klarer du nok kjempebra! Ja, jeg håper dere gruppene klarer å “samarbeide.” Men virker jo som det er den andre gruppen som tar avstand. God bedring med forkjølelsen! <3

     1. Tusen takk ♥
      Ja, det er den andre gruppen som tar avstand.
      Administratorjobben går forhåpentlig bra nå når jeg begynner å bli frisk. Jeg har vært sengeliggende, og ikke akkurat følt meg så høy i hatten, men nå går det bittelitt bedre 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg