HOBBY: STRIKKING OG HEKLING

I alle år siden jeg gikk i ungdomsskolen (og det er lenge siden), har jeg drevet med strikking. Jeg begynte vel da jeg gikk i 8. – 9. klasse, og det var mormoren min som lærte meg å strikke. Jeg kan huske at jeg og en venninne brukte friminuttene ivrig til å strikke, og jeg kan til og med huske hva vi strikket. Så det har jo helt tydelig gjort et dypt inntrykk på meg. Da jeg gikk på videregående skole, fortsatte strikkeinteressen. Jeg gikk til og med på tegning, form og farge, og utviklet både strikkingen og andre kreative evner, som å tegne og sy. Så jeg har da jammen fått prøve en del. Men strikking var det som lå mitt hjerte nærmest, og er det jeg har holdt på med i alle årene etterpå. 

Strikking er en dyr hobby. Plaggene man strikker er ikke noe billig juks. Og som ivrig strikker, har jeg i perioder vært ivrig på jakt etter garn tilbud. Men, ikke alltid med like heldig resultat når man skal bruke garnet. For som oftest, finner jeg oppskrifter på flotte plagg, men så passer kanskje ikke garnet helt til. Og da sitter man i saksa, for å si det mildt. Og etterhvert har man et stort lager av garn som bare ligger der, og ikke blir brukt. Restegarn er også noe som samler seg opp i løpet av årene. Og jeg funderte lenge på om jeg skulle kaste restene, eller om jeg skulle finne på noe lurt å lage? Svaret kom da det plutselig ble in å lage større prosjekter, som tepper og puffer og sånne ting.

Puffer laget til jente- og gutterommet

 

Jeg satte i gang med å sortere garn og farger, og la sammen flere tråder for at det skulle bli tykt nok til å lage et møbel med. Og så gikk jeg til innkjøp av en heklenål. For jeg fant ut at å hekle puff var lettere enn å strikke. Og så var jeg i gang. Resultatet ble ganske bra synes jeg. Og barna som fikk puffene, ble fornøyde. Da har de noe å hvile føttene på når de sitter i sine stoler og skal slappe av. Har planer om en puff til meg selv også, men har ikke sett etter hvor mye restegarn jeg har igjen enda.

En lang periode drev jeg med hekling. Da laget jeg duker stort sett. Men likevel er nok strikking det jeg liker best. Men puffene ble absolutt best med hekling.

Nå om dagen har jeg ikke mindre enn 3 prosjekter på gang. Og det varierer hvem av dem jeg finner frem. Det dreier seg om en pen liten jakke, en topp og et sitteunderlag.

Mine nåværende pågående strikkeprosjekter

Fordelen med strikking, er at jeg kan gjøre to ting samtidig. Jeg kan strikke og prate, eller strikke og se på TV. Og så er strikking litt terapi for meg også. Jeg slapper veldig av når jeg sitter med et strikketøy i hånden. Strikketøy kan man også ta med seg over alt…på bussen, på besøk hos noen, på venteværelset….etc.
I perioder har jeg ikke strikket så mye. Men det er gjerne fordi jeg har hatt det travelt med andre ting, eller så er det gjerne fordi jeg ikke har vært helt frisk. Men uansett, det er alltid et strikkeprosjekt eller flere på gang 😉

 

 

 

#strikkeprosjekt #strikking #strikke #hekling #hekle #terapi #garn #møbel #hobby #puff #strikketøy #restegarn

 

14 kommentarer

Siste innlegg