RUNDSTYKKER TIL PÅSKE

Påsken er for meg tiden med familiehygge. Og for å lage litt ekstra kos, så tar jeg gjerne en bake økt på kjøkkenet.

Her om dagen satte jeg i gang å bake rundstykker.

 

Du trenger:

1 pakke gjær (jeg bruker tørrgjær)
5 dl lunkent vann
1 1/2 ts salt
1 beger Kesam Mager
3 dl sammalt hvete, fint eller grovt ( i disse brukte jeg fint )
12 dl hvetemel

Jeg pleier også av og til å bruke de nye pulverpakkene for ferskere bakst og luftigere bakst. Denne gangen brukte jeg den for ferskere bakst, siden jeg hadde akkurat nok igjen til denne porsjonen med deig. En spiseskje pr pakke gjær er anbefalingen. Men selvsagt valgfritt om man ønsker å bruke dette i det hele tatt 🙂

Vann eller egg til pensling

 


Bland det tørre, og ha oppi vann og kesam. Bruker du fersk gjær må du først blande gjæren med det lunkne vannet. Elt godt sammen til en smidig deig, gjerne i maskin.

 


Sett deigen til heving i ca 30 minutter.

 


Ha deigen på bakebordet, elt den og del den i to. Trill pølser som deles i 10 deler hver. Trill rundstykker og sett dem på bakepapirkledd stekeplate. 
Sett stekeovnen på 220 grader, mens rundstykkene etterhever i ca 20 minutter under plast.
Pensle rundstykkene med egg eller vann (jeg sprayet lunkent vann på med spray flaske).

Stekes midt i ovnen i ca 15 minutter.
Avkjøles på rist.

 

God apetitt ♥
 

 

#rundstykker #bakst #gjærbakst #påske #hvetemel #gjær #kesam

 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg