Påsken er for meg tiden med familiehygge. Og for å lage litt ekstra kos, så tar jeg gjerne en bake økt på kjøkkenet.
Her om dagen satte jeg i gang å bake rundstykker.
Du trenger:
1 pakke gjær (jeg bruker tørrgjær)
5 dl lunkent vann
1 1/2 ts salt
1 beger Kesam Mager
3 dl sammalt hvete, fint eller grovt ( i disse brukte jeg fint )
12 dl hvetemel
Jeg pleier også av og til å bruke de nye pulverpakkene for ferskere bakst og luftigere bakst. Denne gangen brukte jeg den for ferskere bakst, siden jeg hadde akkurat nok igjen til denne porsjonen med deig. En spiseskje pr pakke gjær er anbefalingen. Men selvsagt valgfritt om man ønsker å bruke dette i det hele tatt 🙂
Vann eller egg til pensling
Bland det tørre, og ha oppi vann og kesam. Bruker du fersk gjær må du først blande gjæren med det lunkne vannet. Elt godt sammen til en smidig deig, gjerne i maskin.
Sett deigen til heving i ca 30 minutter.
Ha deigen på bakebordet, elt den og del den i to. Trill pølser som deles i 10 deler hver. Trill rundstykker og sett dem på bakepapirkledd stekeplate.
Sett stekeovnen på 220 grader, mens rundstykkene etterhever i ca 20 minutter under plast.
Pensle rundstykkene med egg eller vann (jeg sprayet lunkent vann på med spray flaske).
Stekes midt i ovnen i ca 15 minutter.
Avkjøles på rist.
God apetitt ♥
#rundstykker #bakst #gjærbakst #påske #hvetemel #gjær #kesam
De var kjempe gode! 😀
Amalie: Ja…veldig glad for det 🙂 Snart ikke flere igjen 😉
Flinke flittige deg 🙂 her er det knekkebrød i påsken også 😀
Monica Tronsmoen: Tusen takk 🙂 Ja, jeg lurte litt på det, om jeg skulle prøve å bake knekkebrød….Får ta det som en ny utfordring 😉