DE IRRITERENDE BANANFLUENE

Sitter her midt på natten og leser blogger. Og kom på at jeg skulle sjekke bananfluefellene jeg har satt opp.

For det er nå engang sånn at bananfluene nå har inntatt mitt kjøkken, og mitt bad 😮 Og jeg vet jo at jeg ikke er den eneste som opplever det der marerittet på denne årstiden.

De er altså bare så vemmelige de fluene der. Jeg klarer nesten ikke å gå inn på kjøkkenet mitt for tiden.

For et par dager siden, hang jeg opp en fluefanger…sånn klissete sak som fluene setter seg fast i om de våger seg å komme borti. Vel…den virker på vanlige husfluer, men de små bananfluene er for smarte for den der. Så da var det å finne ny metode. Selvsagt har jeg fjernet alt jeg finner av mulige yngleplasser, kaster ut søppel flere ganger om dagen, og prøver å få vasket opp også minst en gang om dagen i det minste. Men fluene øker likevel i mengde. Så da begynte jeg å google. Og fant flere råd, som virket lovende. Og jeg plukket ut et av dem, et råd som ikke inneholdt vin. Jeg har jo litt lyst til å drikke vinen min selv, spanderer kun på gjester som er velkomne 😉

Så rådet jeg nå har prøvd, er å ha eddik i en skål, helle oppi en dråpe zalo, og dekke det hele med glapack. Deretter lager man hull i glapacken, og plasserer skålen i rommet hvor fluene oppholder seg.


Her skal fluene få bade, før de trekker sitt siste sukk 😉

Jeg laget to sånne skåler. En til badet, og en til kjøkkenet. Når jeg nå sjekket, så hadde faktisk flere gått i fella og druknet. Men likevel ikke så mange som jeg så tidligere i dag. Så lurer på hvor alle de har gjemt seg? Vel…antakelig finner jeg det ut når jeg står opp igjen etter en god natt søvn.

 

 

#bananfluer #eddik #zalo #kjerringråd

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg