PERMITTERT 8. KLASSING

Skoleferien er over, ubønnhørlig. I alle fall på papiret. Men ikke helt i praksis.


Bildet er googlet. 

I disse streiketider er det elevene som får unngjelde. Noen synes det er kjempestas å få forlenge skoleferien en stund til. Noen må gjerne gå på skolen litt nå og litt da, når det er lærere tilgjengelig. Mens noen må på skolen som før.


Bildet er googlet. 

I mitt hus er det to elever som merker streikens ringvirkninger. Min sønn som i dag har begynt i 3. videregående, og min datter, som etter planen skulle begynne i 8. klasse i morgen.

Sønnen min er avslappet i forhold til dette. Han må på skolen litt innimellom. Men tror ikke han ser på det som noen krise å miste litt skoletid. Antakelig ser han det ikke som umulig å ta igjen det tapte når streiken avsluttes. Og han får jo tross alt en myk oppstart etter skoleferien. For i dag skulle han møte klokken 12.00. Og i morgen skal han møte klokken 11.30. Det er jo luksus å få lov til å sove litt utpå, selv om man skal på skolen 🙂

Min datter derimot, er ikke fullt så avslappet. For hun skal jo tross alt begynne på ungdomsskolen. Og det i seg selv er jo en spenning som hun har ventet en stund på. Klart det er spennende med ny skole, nye lærere og flere nye klassevenner. Men en annen ting som ligger litt til bekymring, er jo at overgangen fra barneskole til ungdomsskole er ganske tøff, for det forventes mer, og arbeidsmengden er litt heftigere. Og nå får de jo tross alt kortere tid på seg til å komme gjennom alt sammen innen skoleåret er slutt igjen. Så hun var ikke spesielt fornøyd med utsettelsen av skolestarten. For der på den skolen, er 8. klassingene permittert til streiken er over. Og ingen aner akkurat nå hvor lenge det er til.

Det er trist med streik. Trist for dem det går utover. Den uskyldige 3. parten. Og i dette tilfellet er det jo faktisk barn det går utover, helt 100% direkte! Kan det være lovlig i grunnen? Men ja, det er vel det. Ellers ville vel ikke streik være et effektivt virkemiddel.

Jeg håper at streiken får en løsning snart, og at alle parter blir sånn noenlunde fornøyde. Og at de kan begynne på jobb igjen, og ta seg av de håpefulle, som faktisk skal arve driften av landet vårt.

Krysser fingrene for en god løsning 🙂 


Bildet er googlet.

 

 

#skolestart #streik #barn #elever #studenter

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg