EPLESYLTETØY

I dag var planen å lage eplemos. Men jeg fikk det ikke helt til liksom. Eplene ville ikke moses. Så da ble det eplemos med biter, eller kanskje rettere å kalle det eplesyltetøy.

Jeg har ikke smakt på det enda, for det er fortsatt varmt. Men gleder meg til det blir kaldt, da skal det bli en liten smaksprøve 🙂 

Denne gangen brukte jeg Jam. Men tidligere år har jeg brukt en oppskrift jeg fikk fra min mor. Men den kan jeg ikke finne igjen. Så da ble det Jam denne gangen. Så jeg er ekstra spent til smaksprøven 🙂

Men jeg er vel nokså trygg på at det blir godt, bare litt usikker på konsistensen 🙂


Epler og glass er klare. Det er bare til å sette i gang 🙂


Oppi gryta med det. Og jeg kokte og kokte, men bitene ville ikke moses.


Det ferdige resultatet. Eplesyltetøy med biter 🙂

 

#eplemos #eplesyltetøy #epler #syltetøy

 

4 kommentarer
    1. Biter kan jo gjøre det ekstra godt det :)..også så mye du lagde, det så godt ut i allefall 🙂 Når jeg har laget eplemos ,bruker jeg ikke jam eller noe, for jeg fryser det…
      man har sine faste måter å gjøre ting på…men i år var det jo så lite epler ..så null eplemos i fryseren..Klem<3

    2. annebe: Ja, jeg tenkte også det, at kanskje det smaker ekstra godt med biter 😉
      Jeg har heller ikke brukt Jam før, og å fryse det synes jeg blir bakvendt, impulsiv som jeg er. Men tidligere har jeg hatt en oppskrift med ett eller annet jeg fikk tak i på apoteket. Men husker ikke helt hva det var 😉 Og heller ikke blandingsforholdene. Da trengte jeg ikke å fryse det. Men nå får jeg se hvordan dette fungerer.
      Hører det er mange som har fått lite epler i år. Mitt tre var så fullt at greinene nådde ned til bakken 😉

      God klem tilbake <3

    3. DET kaller jeg dyktig husmor på en søndag 😀 Noen epler er harde i seg selv, som poteter, noen av de er det også vanskelig å lage mos av. Vi har epletrær med både harde og litt melne epler, så jeg har laget både mos og med biter, det siste bruker jeg i desserter. Jeg tilsetter heller ingenting – svisj inn i fryseren i passende plastbokser 🙂 Håper det smaker 😀 Fortsatt god søndag med klem fra meg.

    4. Lene S.: Tusen takk for det 😀 Jeg glimter til en gang i blant 😉 Hehe.

      Ja, jeg vet at eplesortene er forskjellige. Men lurer på om avlingen også kan være forskjellig. For jeg har laget mos hvert år av epler fra samme treet, og den har alltid blitt uten biter. Men denne gangen gikk det ikke sånn 😉 Men den ser jo god ut, og det er jo godt med litt tyggemotstand også, tross alt 🙂 Jeg har da tenner til å tygge med 😉 Men som du sier, går an å bruke i desserter, og bakst. Så om det blir for klumpete, så blir det garantert godt i bakst 🙂 Har mye epler igjen, så kan jo gjøre nytt forsøk om det ikke blir så bra 🙂

      Ha en fortsatt flott søndag du også 🙂 Klem <3

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg