Jeg har fått sansen for nystekte duftende gode scones.
Og utallige ganger har jeg forsøkt å lage scones, uten å få til et sånt saftig resultat som jeg har ønsket meg.
Helt til datteren min hadde det i skoleoppgave.
Da oppdaget jeg at jeg kanskje har gjort noe elementært feil
Nå har jeg funnet oppskriften som passer meg utmerket. Og når jeg har tid og energi til det, så lager jeg gjerne disse, som god lunsj til meg selv
SCONES
1 1/2 dl sammalt hvete
2 1/2 dl hvetemel
2 ss sukker
1 ss bakepulver
4 ss solsikkekjerner (kan sløyfes)
2 dl skummet kulturmelk, lettmelk eller vann
2 ss flytende margarin eller olje
Bland de tørre ingrediensene sammen i en bakebolle.
Tilsett melk/vann og margarin/olje og bland sammen til en jevn deig. Deigen skal ikke arbeides så mye at den blir seig.
Deigen er bløt og klissete, så jeg pleier å la deigen hvile i noen minutter, sånn at den får “satt” seg litt.
Ta deigen ut av bakebollen, og fordel den til to emner på bakepapirkledd stekeplate. Ca. 2 cm tykke.
Deigen er nesten som en tykk grøt, og jeg pleier å “øse” den opp i en haug på bakepapiret, og deretter forme den til den riktige fasongen. Så lager jeg et kryss i hver leiv, sånn at det er lettere å bryte fra hverandre når de er ferdig stekt.
Stek ved 250°C midt i ovnen i 8-10 minutter.
Avkjøl på rist, og bryt dem fra hverandre (som vist på det øverste bildet).
Selv liker jeg dem godt med smør og brunost, og gjerne en kopp te ved siden
Utenfor vinduet står Pus og lurer på hvorfor ikke han også kan få være med på kosen?
#bakelyst #bakst #scones #bakepulver #deig #lunsj #måltid #brunost #kos #matlyst
Scones er kjempegodt, sjekker nok ut denne oppskrifta…for de så fristende ut :))
Lørdagsklem til deg <3
Nå frista du meg altså. Så lenge siden jeg har bakt sånne! Takk for påminnelsen. Ha en fin lørdag! Klemsiklem
Åååå kjenner lukta helt hit!! DET må jeg også prøve å lage igjen.. Er jo såå enkelt..og godt.. Takk for tips!
nystekte scones er godt,jeg har laget med cottacheese,men det er en god stund siden sist )) men det er jo flott att du koser deg )
annebe: Ja, det er godt med scones. Og så er det så raskt å lage, og krever minimalt med energi
Så for meg er det en veldig fin måte å få nybakt brødmat til frokost eller lunsj 
Lørdagsklem til deg også <3
natheless: Koselig at du ble fristet. Og det er jo så enkelt og greit å røre sammen også
For meg er det helt perfekt i alle fall 
Ha en herlig lørdagskveld <3
Klemmmm
dvergpinschere i mitt hjerte: Hihi…god luktesans du jo
Og det er som du sier, så enkelt, og godt
Kjekt jeg kan inspirere litt <3
fruensvilje: Ja, nystekt er jo bare himmelsk
Og jeg spiser jo mer enn jeg burde da
Men jammen godt en gang i blant 

I dag har jeg bare vært hjemme og slappet av. Ute og spiste med en venninne nå i kveld. En god og rolig dag
Skikkelig trinn for trinn og – fint illustrert.
Mhmm, så deilig Eva!
Jeg har ei oppskrift på glutenfire (jeg har cøliaki), men har ikke testet den ut enda. Ble fristet til å prøve den nå ja!
Stor klem til deg <3 Og fortsatt god helg.
De så veldig fristende gode ut!!
karidansen: Tusen takk
Når jeg selv har slitt med hvordan bake scones, så tenker jeg at kanskje andre også gjør det. Og da må det trinn for trinn instruksjon til 
Unni: Ja, det er godt med scones. Og nå til dags finnes så mange muligheter for dem som har cøliaki og andre allergier også
Du får nok prøve den oppskriften du har 
Stor klem, og en herlig søndagskveld til deg <3
Etdiktomdagen: Tusen takk
Ja, de er gode, og smaker også godt dagen etter, om man har noen til overs 