ALKOHOLFRI MOJITO

Jeg liker Mojito veldig godt. Det er friskt og godt. Og når jeg lager den alkoholfri, så kan den fint drikkes som tørstedrikk i varmen.
Det finnes mange oppskrifter på nett av Mojito med og uten alkohol. Jeg slumper litt når jeg lager den. I dag hadde jeg lyst på det, så da satte jeg i gang. Og her kan jeg fortelle hvordan jeg lager den, men det blir uten mål. Kun på cirkamål og slump.

 

 

Du trenger:

Lime
Frisk mynte
Rørsukker (Demerarasukker)
Knust is eller isbiter
Schweppes Mint & Lime
Sprite eller 7 UP

Jeg begynner med å ta et glass, her i huset brukes whiskeyglass 😉 Oppi glasset har jeg en halv lime skåret i båter eller skiver, husk å vaske den godt først. Jeg brukte halve skiver i dag. Så tar du oppi en neve med mynteblader. Alt etter smak og behag så klart. Og så har jeg oppi en halv til en teskje av sukkeret, alt etter hvor søt man ønsker drikken. Med et redskap (jeg bruker som regel skaftet til en tresleiv) knuser jeg disse sammen oppi glasset.

Så har jeg oppi knust is, nesten opp til kanten av glasset. Deretter fyller jeg oppi Schweppes Mint & Lime, og Sprite. Omtrent lik mengde av hver, til glasset er fullt. Så rører jeg forsiktig rundt, til alt sammen er blandet. Om man vil pynte med en lime skive eller annet er opp til hver enkelt. Jeg synes drikken er flott som den er, og pyntes kun med et sugerør.
Så er det bare å nyte, med god samvittighet. Og om du har gjester, så vet du at de trygt kan sette seg bak rattet og kjøre hjem etterpå 🙂

 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg