BUKK – FRODITHS FOTOUTFORDRING

Så er det dag 4 i utfordringen til Frodith, og i dag handler det om Bukk.

Jeg kunne jo glatt hoppet bukk over dette temaet, eller rett og slett hoppet bukk over utfordringen i sin helhet, men selv om noen av temaene er vanskelige, så velger jeg likevel å være med. Og med vanskelige, så mener jeg ikke at de er vanskelige egentlig, men at jeg må legge litt arbeid i det, noe som igjen er tungt for tiden med helsa som ikke oppfører seg som jeg vil.

Men altså, å hoppe bukk over, det kan vi si når vi dropper en ting vi hadde ment å gjøre.

Et bukk kan vi også gi når vi hilser på noen, eller takker for noe. Damene neier, og herrene bukker i de fine kretser 🙂 Sånn var det før over alt egentlig, men akkurat den skikken tror jeg har gått litt av moten. Gammel høflighet og skikk og bruk, er visst ikke så pop lenger. Men jeg har tatt meg i å neie faktisk, i det siste, når jeg har fått noe. Plutselig syntes jeg bare at det var på sin plass. Så hvorfor gjør vi ikke så mye sånt lenger?

Bukk er jo noe vi finner i idretten også, og den hoppes også over.

Men bukken jeg har valgt er egentlig en stribukk 🙂 Eller en geitbukk da. Men så er det jo sånn at når noen er vanskelige, spesielt menn, så kan man kalle dem for en stribukk, for å illustrere hva man mener. Og bukk, det er hanndyret innenfor flere dyrearter. Og bukkene får etterhvert fine horn.

Nå er ikke jeg like nøye og flinke som andre, som søker opp ordenes rette betydning, så det kan jo hende at min kunnskap ikke er den helt korrekte, men sånn omtrent riktig er det nok 🙂 Jeg har bestemt meg for å heller søke opp ordspråk og sitater som kan passe til bildene 🙂

Disse bukkene her hilste jeg på like oppunder jul i 2018. Da var jeg og Pål og spiste julemat på Byrkjedalstunet, og der bor disse fine her.
Jeg tok mange fine bilder den gangen, så det var litt vanskelig å velge, men valget falt til slutt på dette, som jeg satte et norsk ordtak på 🙂

Så da har jeg jammen løst dagens oppgave også 😀

Så ønsker jeg deg en nydelig lørdag, og håper du har sol og fint utevær ♥

 

12 kommentarer

Siste innlegg