COOKIES

Jeg er veldig glad i cookies av sorten som er litt sprø utenpå, og seige/myke inni. Og enda bedre når de holder seg sånn noen dager i tett boks. Veldig fint å ha liggende på lur hvis man kanskje får uventede gjester, eller også veldig enkelt å bake hvis man venter gjester.

Den store faren med disse cookiesene her er at det også er veldig enkelt å spise dem fort opp så lenge man vet at man har dem, uavhengig av gjester eller ei 🙂

Denne oppskriften her har jeg laget flere ganger, og de er kjempegode. Sånt synes jeg er verdt å dele 🙂

COOKIES

 

3 dl hvetemel
1 ts flaksalt
1 ts bakepulver
200 g smør
5 dl sukker
1 ts vaniljesukker
2 egg
6 1/2 dl havregryn
350 g grovhakket mørk sjokolade

Bland hvetemel, salt og bakepulver i en skål.
Visp smør, sukker og vaniljesukker hvitt, og visp inn ett egg om gangen.
Bland i det tørre.
Rør i havregrynene, og ha i den grovhakkede sjokoladen til slutt.

Trill kuler på størrelse med små golfballer. Da skal du få ca. 20 store cookies. Jeg lager dem mindre, og får mellom 30 og 40 litt mindre cookies 🙂

Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett.

Trykk dem litt ned, som bildet under viser ⇓

Hold god avstand mellom kakene, da de smelter en del utover ved steking.

Stek ved 175°C i 10-15 minutter.
La dem avkjøles litt på platen før de avkjøles helt på rist.

Så er de klare til servering 🙂

 

I disse cookiesene her hadde jeg ikke nok sjokolade, så jeg brukte ca 200 g sjokolade, en blanding av lys og mørk. Den mørke sjokoladen var uten sukker. Dette har ikke noe å si for smaken på det ferdige resultatet. Jeg brukte også litt mindre sukker, rett over 4 dl, da det sies man trygt kan redusere sukkermengden i en del bakst.
I min ovn stekte jeg dem i 15 minutter, men dette kan jo varieres fra ovn til ovn. Derfor såpass stor tidsforskjell på steketiden.

Kos deg med nybakt hvis du velger å bake disse ♥

 

#cookies #bakst #småbakst #søtt #namnam #bakeglede

 

11 kommentarer
    1. Ser skikkelig gode ut, aldri bakt Cookies..får prøve det en dag 😊 Her har mannen bakt grovbrød , så gleder meg til kveldsmat …Klem 💗

      1. Ja, det må du prøve. Ganske enkelt 🙂
        Grovbrød er også veldig godt….nå fikk jeg lyst på det også. Er ikke så flink til å bake brød. Lettere med rundstykker.
        Ha en fin kveld ♥ Klem ♥

      1. Ja, skal man spise mange av disse, så nytter det ikke å telle kalorier 🙂
        Jeg er litt uten matlyst for tiden, så det passer utrolig godt å ha noe liggende i tilfelle jeg får besøk 🙂 Og når ikke ungene mine er her, så forsvinner de ikke så fort som de ellers ville ha gjort. Så da deler jeg litt med Pål 😉

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg