DET ER FORTSATT RUSSETID – LA RUSSEN FÅ FEIRE

Normalt, alle andre år, slutter russetiden med 17. mai som finale. Men i år er jo alt helt annerledes. I år kom covid19 og ødela for russen. De har jammen tatt det pent synes jeg. Alle arrangementene de skulle på ble avlyst. De fikk ikke være sammen med vennene sine, de fikk ikke ha fester eller kos i større grupper. Alt som kunne gå galt, gikk galt, når covid19 kom og ødela. Og russen, de har stort sett vært eksemplariske. Noen unntak vil det jo alltid være da.

 

 

Da det var russedåp her like før 17. mai, så var jo noen av tiltakene opphevet, men likevel kunne jo ikke alle på skolen samles. Da ble det gjort puljevis med kun 50 russ samlet. Og politiet holdt seg i bakgrunnen og passet på. Likevel, gjensynsgleden var jo stor, og det ble både klemmer og alt, og avstand ble stort sett glemt.

Datteren min og ene nevøen min er russ selv, så jeg følger litt med i alt dette her. Og siden skolen var stengt, så så man jo svært sjelden noen russ. Ikke alle gadd å begynne å bruke russeklærne engang. Og samme hvor man var, så var det magert med russ.

På 17. mai brukte de russeklærne sine, de jeg så 🙂 Og jeg kjente på nasjonalfølelsen den dagen, da jeg så et par russ. Og samtidig kjente jeg på følelsen av tap. Tap for russen altså. Men også for oss andre, som jo tross alt er vant til russ på den årstiden. Det er jo et høydepunkt for så mange, for både voksne og barn. Og man har jo tolerert både høy musikk, og mengdevis av russ som finner på sprell. Vel og merke før 17. mai!

 

 

I år har russen fått forlenget russetiden sin, frem til 15. juni, tror jeg det var, sånn cirka i alle fall 🙂 Jeg vet ikke om det gjelder i hele landet, men her er det sånn.

Men så hører jeg om folk som blir fornærmet på russen, og fnyser av dem. Og sier at 17. mai er jo over, så russetiden er slutt. Men de har nok ikke fått med seg at den er forlenget. Og når russen da samles, og spiller høy musikk, så kommer klagene inn til politiet. Dette skjer jo gjerne da i helgene, hvor russen samles på store parkeringsplasser med biler, og har sosialt lag så langt det lar seg gjøre i disse tider. Da blir det god stemning, høy musikk, og godt humør. Enn så lenge har de ikke gjort noe alvorlig galt, ikke noe hærverk, ikke slåsskamper, ikke ødelegging av andres eiendom. I alle fall som jeg har hørt om. Det eneste som har vært, har vært litt forsøpling. Og når politiet da blir tilkalt, fordi sure folk har klaget, så er russen samarbeidsvillige og greie. Det bør jo ikke utvikle seg, selv om de skulle få lov til å feste litt.

Jeg tror ikke noen av russen i min familie har vært med på disse sammenkomstene. De er av det rolige slaget.

Og så har jeg hørt om flere russ som ikke har lyst å bruke russeklærne nå, fordi folk skuler så stygt på dem. Folk som ikke skjønner at det fortsatt er russetid. Og det føles jo beklemmende for russen.

Jeg var ute og gikk tur i går, og da så jeg 1 russ. Han gikk forbi meg, med russedress og det hele. Jeg og min venninne diskuterte akkurat dette da, at det er så leit russen skal bli så fryktelig kuet i år. Vi har begge russ i barneflokken, og vi har begge stor medfølelse for corona-russen.

Det som er leit, er at selv om russetiden er utvidet, så er det lite de kan få gjort likevel. Det er litt sånn til ingen nytte, og lite de får igjen for det.

De bør få lov til å feire litt, uten at folk skal bli sure. De har virkelig fortjent det nå når ting åpnes opp igjen. De kan jo aldri bli russ igjen, det er jo NÅ i år de er russ. Den tiden kommer aldri tilbake. 

Jeg synes folk bør holde seg for gode til å bli sure og klage på den måten. De vet jo like godt som alle andre hva årets russekull har gått glipp av. Kan de ikke unne dem noen uker med festligheter nå? Hvorfor skal de være så utrolig kjipe?

Jeg vil i alle fall si til årets russ, corona-russen, dere har vært knallflinke, og dere har gått glipp av mye. Ta tiden til dere, og ha det kjekt nå på tampen av våren. Nyt tiden, ta igjen litt av det tapte, og kos dere masse. For dere er fortsatt russ ♥ Og det må dere være stolte av ♥ Feir med måte, og fortsett å oppfør dere pent 🙂
Gratulerer så mye til dere ♥ Vel overstått videregående skole ♥

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg