GULROTKAKE

Frukt og grønt er aldri feil, til alle årstider. Og mye av det egner seg jo til bakst også.
En saftig gulrotkake er alltid godt, og spesielt nå, når det er vår, og man kan sitte ute og nyte.

Jeg har lyst å dele min favorittoppskrift på gulrotkake. Den fyller en liten langpanne.

 

GULROTKAKE

4 egg
2 1/2 dl sukker
3 1/2 dl hvetemel
3 ts kanel
2 ts natron
1/2 ts salt
1 ts vaniljesukker
1 dl olje
4 dl revne gulrøtter

1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
2. Bland mel, kanel, natron, salt og vaniljesukker. Ha melblandingen i eggedosisen vekselvis med oljen.
3. Rør forsiktig inn skrelte gulrøtter.
4. Fordel røren i en liten bakepapirkledd langpanne, og stek kaken ved 175°C på midterste rille i ca 25 minutter.
5. avkjøl kaken på rist.

Ostekrem til gulrotkake

150 g kremost naturell (jeg pleier å bruke Philadelfia)
150 g melis
1 ts vaniljesukker

1. Rør sammen kremost, melis og vaniljesukker til det får en smørbar konsistens.
2. Bre ostekremen over kaken.
3. Skjær den i firkanter og pynt med strimler av gulrot eller andre ting du måtte ha for hånden.

Så er det bare å kose seg ♥

8 kommentarer

Siste innlegg