MANGE FUGLER SMÅ

I går gikk jeg en fin tur sammen med to venninner. For tiden forsøker vi å få til en tur i uka sammen, siden vi alle er hjemmeværende av ulik årsak akkurat nå.

Det var ikke noen hard tur. Men det var i terreng, og langs sjøen. Vi hadde med oss lunsj, og fant oss en fin plass å spise lunsjen vår.

Og mens vi satt der, ble vi etterhvert obs på noen fugler som hadde det travelt og hektisk. De bar på mat i nebbet sitt, så vi gjettet de hadde rede med sultne babyer en plass i nærheten.

 

Jeg har ikke veldig kunnskap om hvilke fugler jeg ser sånn til hverdags, men etter å ha googlet litt, fant jeg at dette er Linerler. Korriger meg hvis jeg tar feil 🙂 De driver ivrig å trasker rundt med mat i nebbet, oppå og ved en trekasse som sto like i nærheten av oss. Selv satt vi på en danseplatting, like ved et St.Hansbål som var under oppbygging. Vi lurte på om vi kanskje satt på redet, at redet kanskje var under plattingen?

Vi reiste oss, og begynte å granske rundt oss om vi faktisk forstyrret dette paret, at vi kanskje hadde uforvarende lagt beslag på familien deres.

Med det samme vi reiste oss, flyttet de seg litt lengre bort. Helt klart følte de det truende da vi reiste oss. Vi ble jo litt større da.

Av nysgjerrighet løftet vi lokket på kassen også, for å se hva som lå oppi der, og det viste seg at det lå en teltpaviljong der.

Men ikke bare det….for se her:

Her lå barna til Linerleparet. Da vi løftet lokket på kassen gapte nebbene, sultne og forventningsfulle. Men når det ikke kom mat, lukket de nebbene igjen, og lå musestille. Vi talte 5-6 små nebb. Men vi var raske, og lukket lokket igjen, sånn at det ikke skulle bli for kaldt, det var nemlig en kjølig trekk etterhvert.

Så gikk vi tilbake til plattingen, og satt i et par minutter til, mens vi observerte Linerlene som var på plass igjen for å fø opp sine søte små.

Etterhvert pakket vi sammen og gikk hjemover igjen, sånn at den lille familien skulle få helt fred 🙂

Vi så litt større fugl også, utenom måker. Vi så Hegre. Men der var jeg for treg med kameraet, så fikk ikke noen bilder.

Dette var en fin naturopplevelse, som jeg sent vil glemme ♥

12 kommentarer
  1. så kjekt da ,ja det er mange travle fugler rundt om nå og vi har et ansvar for å gi dem fred i denne perioden ,men lov å titte litt og ta et bilde det er det :=) en søt liten historie og et stort minne

   1. Ja, nå er det travle fugler rundt omkring, og det er jo så fantastisk å se hvordan denne verdenen fungerer 🙂
    Klart de må få fred, så vi var raske 🙂
    Et stort minne, absolutt ♥

  2. Oi, så spennende, og for en flott naturopplevelse! 🙂 🙂 🙂 Dere var snille som bare tok en rask titt og deretter lot dem få være i fred. Det er dessverre ikke alle som er like hensynsfulle.

   1. Nei, det er sikkert og visst, slett ikke alle som er så hensynsfulle. Men respekt for naturen må vi ha 🙂 Veldig flott å se ♥

   1. Tusen takk ♥ Ja, den turen gjorde godt, og opplevelsen med fuglefamilien vil sitte i minnet i lang tid 🙂
    Klemmer ♥

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg