På 17. mai skulle jeg pynte en kake, og så oppdaget jeg at jeg manglet melis. Jeg har jo alltid melis i hus, og det stemte jo, men jeg hadde ikke nok.
Å gå i butikken denne dagen var jo ikke så aktuelt, selv om dagen uansett ville bli helt ulik alle andre 17. mai’er. Så da var det å lete seg frem på nett, for å se om jeg kunne erstatte melisen med noe annet?
Nei, til den glasuren var det ikke andre ting å erstatte melisen med. Men jeg fant at det gikk å lage egen melis. Og så satte jeg i gang. Og det har jeg ikke angret på, det var superlett og morsomt 🙂
Her skal jeg vise deg hvordan jeg gikk frem.
MELIS
Melis er jo egentlig bare pulverisert sukker, men for å få den melete fine konsistensen kan man også bruke litt maizena til å jevne med.
I denne melisen som jeg har laget her, brukte jeg:
ca. 4 dl sukker
1 ss maizena
Redskapet var en blender. Men man kan sikkert bruke en foodprosessor eller stavmikser også. Det har jeg ikke prøvd.
Legg sukkeret og maizenaen i blenderen og kjør på full hastighet i et par minutter.
Det er bare det som er i midten som blir knust, så man må stoppe flere omganger, for å røre litt i blandingen.
Her er blandingen etter de første to minuttene. Man kan tydelig se forskjellen på melis og sukker.
Rør rundt med et redskap, og pass på å få med det som ligger nede blant knivbladene også.
Gjenta dette i flere runder, til du føler du har fått den melisen du ønsker. Gjør man det for lite vil det være spor av sukkerkorn i melisen (man kjenner det knaser bittelitt), men det er jo ikke sikkert at det gjør noe. Det kommer jo an på hva man skal bruke det til.
Her er min melis klar, fluffy og fin, søt og god 🙂
Jeg har en egen boks jeg alltid har melis i, også den melisen jeg kjøper i butikken. Boksen er lufttett, og lett å stable.
Og vips, så har jeg ferdig melis klar til bruk neste gang jeg trenger det. Helt ukomplisert 🙂
Fra jeg startet å måle opp sukker og alt sammen, inkl. stopping av blender for å røre, til ferdig melis i boks, så brukte jeg ca. 20-25 minutter.
Prøv selv da vel ♥
Så kjekt å vite 😀 Har aldri tenkt på at det går an å lage det selv.
Mangler ikke akkurat nå, men det hender jeg har glemt å kjøpe det, og sukker og maizena har jeg som regel i hus 😉
Takk for tipset 🙂
Bare hyggelig å tipse litt 🙂 Det er sånt man finner ut av når man står der i fortvilelsen fordi man mangler det. Da er gode råd dyre 🙂
Men sukker og maizena har vi som regel i hus ja 😀
Hmmm – det visste jeg ikke…. lurt…. da lærte jeg noe nytt – tusen takk! 🙂
Bare hyggelig, kjekt å tipse om noe morsomt 🙂
greit å vite om en plutselig er i mangel på melis ja :=)
Ja, ikke sant 🙂
Dette var noe jeg ikke visste! Lærte noe nytt der 🙂 Takk for tipset 🙂
Ønsker deg en kjempefin onsdag <3 🙂
Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene
Bare hyggelig og dele noen tips 🙂 Spesielt om man skulle være i knipa 🙂
Klem og fin himmelsprett til deg ♥
Takk for tips!👍
Bare hyggelig ♥
Takker….veldig lurt. Aldri tenkt på å lage det selv…Nå lærte jeg virkelig noe i dag også! Klemmer…
Bare hyggelig, kjekt å kunne lage selv om nøden skulle oppstå 🙂
Klemmer ♥
Kjempetips! Dette var nytt for meg. Jeg elsker slike hjemmelaget tips. Dette skal jeg prøve straks, i morgen den dag i dag! Så det så👌🏼
Ja, det er kjekt med sånt, som faktisk ikke er vanskelig engang 🙂 Spennende å prøve, lykke til ♥
Oi det var kjekt, jeg har mang en gang manglet bare litt når jeg skulle ha det. Så tusen takk for tips <3
Bare hyggelig å dele gode tips 🙂 Ja, vi har vel gjerne opplevd det, at vi mangler litt, eller har glemt å kjøpe 🙂
Mer enn en gang tiiihiii <3
Hehe, ja, kjenner til det 🙂
Det var veldig smart tips men det eneste dumme er at det snakker veldig rart