NOEN HAR HATT GODT AV HJEMMESKOLE

Nå begynner jo alle på skolen igjen, etter et par måneder hjemme. Og det er nok sunt på mer enn en måte. De fleste har behov for å se vennene sine, og ha daglig kontakt for å føle seg som en del av noe. Det har jo ikke akkurat vært ferie selv om alle har måttet være hjemme like lenge som en ordinær sommerferie.

For noen har det vært enormt tungt å måtte gjøre skolearbeidet hjemme, kanskje kun med veiledning fra foreldrene, for andre har det vært lettere, da jobbmengden kanskje har vært mindre eller annerledes enn den ellers ville vært. Men det å være hjemme hele tiden, og skulle arbeide strukturert og målrettet, det ligger ikke for alle.

Om det hadde vært meg, så hadde jeg nok slitt veldig. Det å gjøre skolearbeid var ikke akkurat det kjekkeste jeg visste. Og i alle fall ikke hjemme. Så det holdt med dagens lekser.

Når skolen nå åpner opp igjen, med et par skoledager i uken, så gledes det til gjensyn med klassen 🙂

Her i huset har vi en russ i år.

Hun har jobbet hardt og målrettet i alle år, og hun er nøye og ønsker de beste resultatene. Det krever jo mye tid og arbeid. Hun er også veldig strukturert og ryddig, og det har virkelig kommet godt med nå i disse virustider.

Faktisk så er min konklusjon at hun har hatt veldig godt av denne 2 måneders hjemmeskolen. For i stedet for å være stresset, sliten og uendelig lei, så har hun blomstret opp, skikkelig. Skolearbeidet gjør hun pliktoppfyllende, lett og lekent, og hun får gode tilbakemeldinger på det hun gjør. Hun er rutinert og strukturert, og jeg bøyer meg i støvet for en stålkontroll hun har ♥ Jeg er imponert, og stolt 🙂

Fordelen er selvsagt at hun kan gjøre skolearbeidet i sin rekkefølge, på den tiden som passer henne best, og i sitt tempo. Og på denne måten får hun utnyttet tiden mye bedre, på tidspunkt som er gode for henne, og uavhengig av hvor fort andre arbeider. Hun sparer jo en del tid på dette. Og den tiden hun da har til overs, etter at alt arbeidet er gjort, den bruker hun på å slappe av, og gjøre de tingene hun liker å koble av med. I tillegg har hun begynt å trene. Noe hun ikke hadde tid til tidligere mens hun har gått på videregående. Så dette har vært en vinn vinn situasjon, selv om omstendighetene er tragiske.

Russetiden, som hun hadde sett veldig frem til, den er jo en litt annen enn forventet. Her om dagen var det russedåp, et par uker forsinket. Det er det første, og til nå eneste, russearrangementet som har vært mulig å overholde. Arrangementet var et offentlig lovlig arrangement, og politiet holdt overoppsyn med at alt foregikk etter reglene. Og reglene akkurat nå er at antallet ikke må overstige 50 personer, og avstanden skal være 1 meter. Men den metersregelen var kanskje litt vanskelig å overholde når det var gledelige gjensyn og sånt. Men uansett, alt forløp godt.

Denne helgen skulle Landstreffet i Kongeparken gått av stabelen. Et av russens store høydepunkt. Det ble jo selvsagt avlyst, og med ramaskrik fordi billettpengene ikke ville bli refundert. Men nå har det heldigvis ordnet seg sånn at de får igjen 80% av beløpet de har kjøpt billetter for.
Leit å gå glipp av kjekke konserter og god stemning uansett, og dette vil jo aldri kunne gjøres på etterskudd. Man er jo bare russ en gang i livet.

Men det nytter ikke å sture. Tiden blir ikke kjekkere av det. Så her gjøres det beste ut av alt, med et smil 🙂 Tiden vil absolutt aldri bli glemt uansett, som historiens mest annerledes russetid noen sinne 🙂

12 kommentarer
  1. Synes årets russ skal få skryt. De har fremstått som forståelsesfulle når det gjelder koronapandemien. Det virker fornuftige i forhold til å ta forholdsregler.

   Her i Trondheim er russen stille og rolige. Ser noen russ i diverse rundkjøringer som ber bilister om å tute, men ellers er de rolige og stille.

   Tror nok mange gleder seg til å komme tilbake til skolen igjen. Videregående skoles avgangselever har jo fått på en måte ødelagt skoleåret sitt. Husker det var streik da vi gikk i 1. og 3.klasse på gymnaset, og det var to eksamener vi ikke fikk pga streikenen. Det står oppført i vitnemålet hvorfor vi ikke fikk eksamen i de fagene som ble rammet.

   Kjempeflott at han har blomstret opp <3 🙂 Han skal være stolt av seg selv 🙂

   Ønsker deg en kjempefin søndag <3 🙂

   Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

   1. Årets russ er et flott kull, og de har oppført seg veldig bra. De er vel like bekymret som oss andre, og tar derfor de forhåndsreglene som gjelder. Mye er ødelagt ja, i en tid som skulle gi mange gode minner, men minner er det likevel, bare litt andre minner enn dem som var meningen.
    Vi har fundert litt på det om hva som vil stå i vitnemålet, så det oppklarte du nå, takk for det. For det å ikke ha eksamen kan jo være sårbart. Men det gjelder jo for alle dette året.
    Godt at vi fikk noe bra ut av koronatiden her i huset da, med en ungdom som har det bra og føler seg uthvilt og opplagt til ny dyst.
    Veldig fin søndag til deg også, og god klem ♥

  2. Håper russejente di får ei fin russetid, tross alt! Så flott at hun er strukturert og dyktig, slik at hun “gjennomfører med stil” også! 😀

   1. Ja, minnene vil jo alltid være der, selv om det ikke er de helt samme minnene som russen har hatt før i tiden. Historisk, uansett 🙂
    Klem ♥

  3. Ja, det ble en rar russetid i år.. Det er mange flinke studenter som er strukturerte med hjemmeskole, og årets russ skulle fått en stor klapp på skuldera!

  4. Så enig, det nytter ikke å sutre over dette, for sånn er det bare. Så fint hun har klart skolearbeidet på denne rare måten også. Tror nok hun samler fine minner fra russetiden, selv om alt er annerledes. Ønsker henne lykke til videre og en fin dag til deg. Klemsiklem:)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg