OMELETTRULLER

Disse gode omelettrullene passer veldig fint som lunsj, varme som kalde, eller som en snack, eller som turmat. Jeg hadde dem selv som turmat i dag da jeg gikk en lengre tur.
De er lette å lage, og man tar det man har eller det man foretrekker i omeletten.

 

OMELETTRULLER

 

Til en liten stekepanne brukte jeg i dag dette:

2 egg vispet sammen med 2 ss melk
Litt paprika hakket i små biter
Litt hjemmedyrket gressløk
1 maistortilla (ikke av den store sorten, da den ville blitt alt for stor for min stekepanne)
1 ss guacamole
Litt revet ost
Salt og pepper etter smak

Her er ingrediensene, unntatt melken, gressløken og salt og pepper.

Visp sammen egg og melk, og ha oppi hakket paprika og gressløk.

Det blir jo en fristende fargeblanding av dette 🙂

Ha eggeblandingen i stekepannen, bruk litt smør om nødvendig. Mens eggeblandingen godgjør seg i stekepannen på middels varme, forberedes tortillaen. Smør på guacamole på den ene siden.

Så venter vi til eggemassen stivner litt mer.

Når eggemassen nesten har stivnet på overflaten har vi på f.eks. litt revet ost, og salt og pepper etter smak.

Legg så over tortillalefsen med guacamolesiden ned. Trykk det forsiktig til sånn at lefsen berører hele omeletten. La dette stå litt, sånn at lefsen fester seg litt.

Ta så en stekespade og snu hele omeletten, sånn at lefsen vender ned og ligger under omeletten.

La dette godgjøre seg i pannen til lefsen har fått en gylden og fin farge, og fortsatt er myk.

Løft omelettlefsen over på en tallerken eller skjærefjøl, og la den hvile et par minutter.

Rull den så sammen til en rull.

La den hvile litt, til den har fått festet seg i fasongen.

Del den så i 2 på midten, og voila, du har et herlig godt måltid. Passer godt å servere med salat bl.a.

Hva man velger å bruke i denne retten av ingredienser, er jo alt etter hva man liker og har i skapet. Men egg er jo selvsagt nødvendig, og en lefse av ett eller annet slag 🙂

I dag hadde jeg den som lunsj på tur. Jeg la dem i boksen før de var avkjølt, så da ble det nesten som fylte pannekaker, og fortsatt lunkne når jeg skulle spise dem. Men er sikkert lurest å avkjøles før de pakkes i matboks.

På 17. mai serverte jeg disse varme, som en god snack i kveldinga, istedet for en mektig middag.

 

God appetitt ♥

 

12 kommentarer
      1. Takk for det 😀 Forsøker å gjøre det så lett forståelig som mulig 🙂
        Kan anbefale å prøve, og bruke de ingrediensene du liker best 🙂

      1. Ja, dette kan jeg anbefale, enkelt og godt, og passer fint å lage om man er alene, eller litt flere i lag 🙂
        Klemmer til deg også ♥♥

    1. En versjon av noe som dette har jeg veldig lyst å lage en dag. Takk for tips. Jeg har tenkt på denne omelettrullen flere ganger siden jeg leste innlegget, og hørtes så godt ut!

      1. Ja, dette her var veldig godt, og man kan jo ha akkurat det man selv vil oppi. Veldig anvendelig 🙂
        Håper du får prøvd på det 🙂 Veldig kjekt å dele gode tips 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg